Vészmegoldáshoz nyúlhat a Boeing
Üzlet

Vészmegoldáshoz nyúlhat a Boeing

Portfolio
A Boeing eszközértékesítéseket fontolgat pénzügyi helyzetének javítása érdekében, miközben a vállalat több fronton is kihívásokkal néz szembe. A repülőgépgyártó az elmúlt időszakban számos problémával küzdött, beleértve a biztonsági kérdéseket, a termelés lelassulását és a munkavállalói sztrájkot.

A Wall Street Journal vasárnapi beszámolója szerint a Boeing a nem alapvető vagy alulteljesítő egységek eladásával kívánja megerősíteni törékeny pénzügyi helyzetét. A lap információi szerint a vállalat a múlt héten már megállapodást kötött egy kisebb védelmi egység értékesítéséről, amely az amerikai hadsereg számára gyárt megfigyelő berendezéseket.

A Boeing idei éve válságokkal teli volt.

Január 5-én egy 737 MAX repülőgép ajtópanelje leszakadt a levegőben, ami komoly biztonsági aggályokat vetett fel. Az incidens következményeként a vállalat vezérigazgatója távozott, a termelés lelassult a szabályozó hatóságok vizsgálatai miatt, szeptemberben pedig 33 ezer szakszervezeti dolgozó lépett sztrájkba.

Az új vezérigazgató, Kelly Ortberg a közelmúltban tartott pénzügyi-teljesítményi megbeszéléseken arra kérte a vállalat egységeinek vezetőit, hogy mutassák be, milyen értéket képviselnek ezek az egységek a cég számára. A Boeing igazgatótanácsa nemrégiben ülésezett, ahol az igazgatók alaposan megvizsgálták az egyes divíziók állapotát.

A vállalat pénzügyi helyzetére további nyomást gyakorol a folyamatban lévő munkabeszüntetés. A sztrájk miatt leállt a Boeing legkelendőbb 737 MAX, valamint a 767-es és 777-es széles törzsű repülőgépek gyártása. A sztrájkoló gépkezelők szerdán szavaznak egy új szerződési javaslatról, amely négy év alatt 35%-os béremelést tartalmaz.

A Boeing a hónap elején bejelentette, hogy 17 000 munkahelyet, azaz a globális személyzet 10%-át leépíti, és 5 milliárd dollárnyi költséget vállal. A vállalat egyelőre nem reagált a Reuters megkeresésére az eszközértékesítésekkel kapcsolatos tervekről.

Forrás: Reuters

Holdblog

Bepillantás a képzelt jövőbe

Nem tudjuk, mit hoz a jövő, de a jelenlegi trendek alapján nem sok jóra számíthatunk. A klímaváltozás ellen nem igazán teszünk, a műanyaghulladék beterít minket,... The post Bepillantás a k

Holdblog

Apám, a Bitcoint mivel magyarázod?

Vendégünk Szabó Dávid, témáink szerteágazók, szívünk vidám. Jó szórakozást! 0:45       A pénz erózió 13:10     A bitcoint mivel magyarázod, apám? 25:20     És mi van a tö

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Képességei határán billeg Oroszország? Beindult az orosz hadigépezet, egy kijózanító jelentés árnyalja a Kreml helyzetét
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
GettyImages-1166235723