Meghalt egy gyalogos, újra elkezdték vizsgálni a Tesla vezetéstámogató rendszerét
Üzlet

Meghalt egy gyalogos, újra elkezdték vizsgálni a Tesla vezetéstámogató rendszerét

Portfolio
Az amerikai kormány közlekedésbiztonsági ügynöksége ismét vizsgálja a Tesla Full Self-Driving (FSD) rendszerét, azok után, hogy rossz látási viszonyok között történt balesetekről kaptak jelentéseket, köztük egy gyalogos halálát okozó balesetről, írja a MarketWatch.

Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.

A Tesla Full Self-Driving rendszere a nevével ellentétben nem önvezető, hanem csak vezetéstámogató rendszer, ami nem működik tökéletesen, okoz is baleseteket. 

Az amerikai közúti közlekedésbiztonsági hivatal csütörtökön indított vizsgálatot, miután a Tesla négy balesetről számolt be, miután a Teslák rossz látási viszonyok között, többek között a napfény, a köd és a levegőben szálló por miatt rosszul látható területekre hajtottak be.

A gyalogos halálán kívül egy másik balesetben egy gyalogos is megsérült

- közölte az ügynökség.

Jön az új amerikai elnök, kifutnak a magas hozamú állampapírok, egyre alacsonyabbak a kamatok, adódik a kérdés: mibe érdemes most befektetni? A kérdésre profi szakemberek hozzák a válaszokat, befektetési ötleteket, november 6-án jön a Portfolio Investment Day 2024. Most érdemes jelentkezni!

A nyomozók azt fogják vizsgálni, hogy a Tesla rendszere képes-e észlelni és megfelelően reagálni a csökkent látási viszonyokra az úttesten, és ha igen, milyen körülmények játszottak közre ezekben a balesetekben.

A vizsgálat nagyjából 2,4 millió Teslát érint a 2016 és 2024 közötti modellévekből.

A Tesla számtalan alkalommal elmondta, hogy az FSD-vel az autói nem képesek 100 százalékban önmagukat vezetni, és a sofőröknek mindig készen kell állniuk a beavatkozásra.

A Tesla a múlt héten mutatta be a kormány és pedálok nélküli, teljesen autonóm robotaxit, az az autó állítólag már valóban képes lesz a teljes önvezetésre. Elon Musk szerint 2027 előtt érkezik az új autó, és 30 ezer dollár alatt lesz az ára.

KonyhaKontrolling

Tényleg a hozam tesz gazdaggá?

Nagyon szeretem a Facebook hirdetéseit, mert minden nap más titkot tudhatok meg a gazdaggá válásra. A mai bejegyzésben két posztot hoztam, ami felkeltette az érdeklődésem. A héten a videó csak

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a bejelentés: itt a kormány 21 pontos új akcióterve!
Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
mol-otp-richter-tőzsde-részvény-magyar-telekom-részvénypiac-BUX-index