Gyengén teljesít a P&G
Üzlet

Gyengén teljesít a P&G

Portfolio
A Procter & Gamble, a világ egyik legnagyobb fogyasztási cikkeket gyártó vállalata, ismét csökkenő negyedéves eladásokról számolt be. A vállalat két fő piacán, az Egyesült Államokban és Kínában tapasztalható gazdasági nehézségek miatt a fogyasztók olcsóbb termékek felé fordulnak.

Az amerikai piacon, amely a P&G teljes forgalmának közel felét adja, a gazdasági bizonytalanság miatt különösen az alacsonyabb jövedelmű vásárlók keresik az akciós termékeket és az olcsóbb saját márkás alternatívákat. Egy Wall Street-i elemző szerint a P&G piaci részesedésének növekedése az elmúlt hónapokban stagnált.

Andre Schulten, a P&G pénzügyi igazgatója azonban optimista maradt:

Semmi jel nem utal arra, hogy a fogyasztók nincsenek velünk

- nyilatkozta pénteken. Ennek ellenére a vállalat első negyedévi organikus értékesítésének növekedése Észak-Amerikában 4%-ra lassult az előző évi 7%-ról.

Don Nesbitt, az F/m Investments vezető portfóliómenedzsere szerint a fogyasztói hangulat javulására van szükség a vállalat jobb teljesítményéhez. "A fogyasztók nem érzik jól magukat az elmúlt évek inflációs hullámai után" - mondta.

A kínai piacon, amely szintén jelentős részét teszi ki a P&G nemzetközi bevételeinek, az elhúzódó ingatlanválságnak és a növekvő fiatalkori munkanélküliség borús keresleti környezetet eredményezett. Schulten szerint a kínai piac még néhány negyedévig gyenge maradhat.

A vállalat új stratégiával készül a kihívások leküzdésére. Az év második felében új és továbbfejlesztett termékek sorát tervezik bevezetni, amelyektől a növekedés fenntartását és az alaptevékenység gyorsulását várják. Többek között az Olay szépségápolási üzletág egyes részeit kívánják megújítani, és a Tide Evo környezetbarát mosószer amerikai bevezetésére is készülnek.

A P&G az első negyedévben 0,6%-kal 21,74 milliárd dollárra csökkent nettó árbevételről számolt be, ami elmaradt az elemzői várakozásoktól. A vállalat azonban fenntartotta éves szinten 3-5%-os szerves forgalomnövekedésre vonatkozó előrejelzését.

A kihívások ellenére a P&G 1,93 dolláros korrigált részvényenkénti nyereséget ért el, ami meghaladta az elemzők 1,90 dolláros átlagos becslését. A vállalat részvényei a jelentés után enyhe emelkedést mutattak.

Forrás: Reuters

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

KonyhaKontrolling

Tényleg a hozam tesz gazdaggá?

Nagyon szeretem a Facebook hirdetéseit, mert minden nap más titkot tudhatok meg a gazdaggá válásra. A mai bejegyzésben két posztot hoztam, ami felkeltette az érdeklődésem. A héten a videó csak

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a bejelentés: itt a kormány 21 pontos új akcióterve!
Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
mol-otp-richter-tőzsde-részvény-magyar-telekom-részvénypiac-BUX-index