Kína keményen nekiment az Intelnek, nemzetbiztonsági kockázatokról beszélnek
Üzlet

Kína keményen nekiment az Intelnek, nemzetbiztonsági kockázatokról beszélnek

Portfolio
A kínai hatóságok biztonsági vizsgálatot javasolnak az Intel termékeire, amelyeket nemzetbiztonsági kockázatnak tekintenek. Az amerikai chipgyártó vállalat, amely jelentős bevételre tesz szert a kínai piacról, most újabb kihívással néz szembe a két ország közötti növekvő feszültségek közepette - számolt be a CNBC.

Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.

A Kínai Kiberbiztonsági Szövetség (CSAC) szerdán kiadott nyilatkozatában súlyos vádakat fogalmazott meg az Intel ellen.

A szervezet szerint a vállalat CPU-chipjei sebezhetőségeket tartalmaznak, és a termékminőség, valamint a biztonsági menedzsment hiányosságai "felelőtlen hozzáállást mutatnak a vásárlókkal szemben".

A CSAC továbbá azzal vádolta az Intelt, hogy távmenedzsment funkciókat használ a felhasználók megfigyelésére, és nem foglalkozik a felhasználók által bejelentett hibákkal.

Jön az új amerikai elnök, kifutnak a magas hozamú állampapírok, egyre alacsonyabbak a kamatok, adódik a kérdés: mibe érdemes most befektetni? A kérdésre profi szakemberek hozzák a válaszokat, befektetési ötleteket, november 6-án jön a Portfolio Investment Day 2024. Most érdemes jelentkezni!

Daniel Newman, a The Futurum Group vezérigazgatója szerint a biztonsági vizsgálatra a Kína és az USA közötti feszültségek növekedése miatt került sor, különös tekintettel a chipek, és mesterséges intelligencia területén folyó versenyre. Newman megjegyezte:

Tekintettel az Intel közelmúltbeli kihívásaira, az időzítés valószínűleg jól megtervezett, mivel az Intel számos piaci kihívással néz szembe, és most azzal is meg kell küzdenie, hogy Kína nyomást gyakorol a régióban elért jelentős bevételére és piaci részesedésére.

Az Intel számára Kína kulcsfontosságú piac, hiszen 2023-ban a vállalat bevételének 27,4 százalékát adta. Ez különösen fontos egy olyan időszakban, amikor a cég részvényei jelentősen esnek a gyenge eredmények és a munkahelyek leépítése miatt.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Az amerikai chippolitika azonban korlátozza az Intelt abban, hogy legfejlettebb termékeit exportálja kínai ügyfeleknek, emellett megtiltották, hogy bizonyos kínai vevőknek szállítson termékeket.

A CSAC közleményében kitért arra, hogy az Intel a Biden-kormányzat által hozott Chips and Science Act egyik legnagyobb haszonélvezője, amely szerintük indokolatlanul kizárta és elnyomta a kínai félvezetőipart.

Az Intel csütörtökön a hivatalos WeChat-fiókján reagált a vádakra. A vállalat közölte, hogy tudomásul vette a CSAC jelentését, és hangsúlyozta, hogy mindig is a termékbiztonságot és a minőséget helyezte előtérbe.

Folyamatosan kommunikálni fogunk az illetékes hatóságokkal, hogy tisztázzuk a vonatkozó kérdéseket, és demonstráljuk a termékbiztonság és a minőség iránti erős elkötelezettségünket

- tette hozzá a cég.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Kiszámoló

Így vásárolj lakást

Tanácsadások alkalmával nagyon sokszor feljön témában, hogy az ügyfél lakást cserélne, leginkább azért, mert egy olyan társasházban lakik, ahol semmire nem költenek. A tetőre azonnal kellen

Kasza Elliott-tal

Macy's Inc - kereskedés

Tegnap nyitáskor vettem a Macy-ból egy keveset kereskedni 17,74-en. A portfólió fórumból jött az ötlet, pomperjtől, köszi. Megnéztem a roic.ai-val a számait, nem túl fényesek, de azért terme

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a bejelentés: itt a kormány 21 pontos új akcióterve!
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
mol-otp-richter-tőzsde-részvény-magyar-telekom-részvénypiac-BUX-index