FONTOS Nagy Márton élőben mutatta be a kormány új gazdasági akciótervét
Jelentős ingatlanértékesítés jöhet a Rábánál
Üzlet

Jelentős ingatlanértékesítés jöhet a Rábánál

Portfolio
A Rába november 7-én közgyűlést tart, amelyen többek között ingatlanértékesítés jóváhagyására is sor kerül.
Jön az új amerikai elnök, kifutnak a magas hozamú állampapírok, egyre alacsonyabbak a kamatok, adódik a kérdés: mibe érdemes most befektetni? A kérdésre profi szakemberek hozzák a válaszokat, befektetési ötleteket, november 6-án jön a Portfolio Investment Day 2024. Most érdemes jelentkezni!
  • A közgyűlés a 4/2023.11.09. sz. közgyűlési határozatát hatályon kívül helyezheti és felhatalmazhatja a társaságot, hogy az előterjesztésben ismertetett 6394/46 hrsz. ingatlan elvi felosztás szerinti I. területrészét nettó 32 038 forint/m2, de minimum nettó 1,713 milliárd forint kikiáltási áron árverés útján értékesítse.
  • Az előterjesztésben ismertetett 6394/46 hrsz. ingatlan elvi felosztás szerinti II. területrészét nettó 28 534 forint/m2 , de minimum nettó 1,526 milliárd forint kikiáltási áron árverés útján értékesítik.
  • A 6394/25 hrsz. ingatlant és a 6393/27 hrsz ingatlant nettó 48 633 forint/m2 , de minimum nettó 415,3 millió forint kikiáltási áron árverés útján tervezik értékesíteni.

A társaság az értékesítési célú ingatlanok között kezeli a tárgyi ingatlanokat, amelyek a vállalatcsoport működéséhez nem szükségesek, hiszen az ingatlanok jelenlegi funkciója nem tartozik a vállalat core tevékenységei közé. A tranzakció, lezárását követően, további eredmény- és készpénz-többletet biztosít a vállalat számára a Rába Modernizációs Program célkitűzéseit elősegítő beruházásokhoz - áll a hirdetményben.

A társaság várakozásai szerint, ha mindegyik tranzakció sikeresen zárul, az hozzávetőlegesen 3,5 milliárd forint eredménytöbbletet hozhat a vállalatnak.

A Rába árfolyama idén 14,8 százalékot esett.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Portfolio

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Kiszámoló

Így vásárolj lakást

Tanácsadások alkalmával nagyon sokszor feljön témában, hogy az ügyfél lakást cserélne, leginkább azért, mert egy olyan társasházban lakik, ahol semmire nem költenek. A tetőre azonnal kellen

Kasza Elliott-tal

Macy's Inc - kereskedés

Tegnap nyitáskor vettem a Macy-ból egy keveset kereskedni 17,74-en. A portfólió fórumból jött az ötlet, pomperjtől, köszi. Megnéztem a roic.ai-val a számait, nem túl fényesek, de azért terme

Holdblog

Száz évig élni nem nagy kunszt

\"Szakmai meggyőződésem, hogy bárki tud száz évig élni, feltéve, hogy nincs eredendően valami krónikus, ma még gyógyíthatatlan betegsége. Bárki utánam tudja csinálni.\" Zentai Péter, Zent

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a bejelentés: itt a kormány 21 pontos új akcióterve!
Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
pony.ai