Az elmúlt hat év legnagyobb tőzsdei bevezetése készül Japánban
Üzlet

Az elmúlt hat év legnagyobb tőzsdei bevezetése készül Japánban

Portfolio
A Tokyo Metro hamarosan bejelenti részvényeinek előzetes ársávját, várhatóan az elmúlt hat év legnagyobb japán tőzsdei bevezetése keretében. A vállalat mintegy 319,6 milliárd jen bevételt remél az ügyletből - tudósított a Bloomberg.

Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.

A Tokyo Metro, amely a japán főváros két metróüzemeltetőjének egyike, a tőzsdei bevezetéssel jelentős tőkebevonást tervez. Az ügylet mérete alapján a legnagyobb lenne a SoftBank 2018 decemberi, 21 milliárd dolláros tőzsdei bevezetése óta. A korábban bejelentett 1100 jenes részvényenkénti indikatív ár alapján a vállalat értéke 639,1 milliárd jenre tehető.

Jön az új amerikai elnök, kifutnak a magas hozamú állampapírok, egyre alacsonyabbak a kamatok, adódik a kérdés: mibe érdemes most befektetni? A kérdésre profi szakemberek hozzák a válaszokat, befektetési ötleteket, november 6-án jön a Portfolio Investment Day 2024. Most érdemes jelentkezni!

A Tokyo Metro 290,5 millió részvényre vonatkozó kibocsátásának árazását október 15-re tervezik. A részvényekkel várhatóan október 23-án kezdődik meg a kereskedés a tokiói tőzsde Prime piacán.

A 2004-ben alapított Tokyo Metro kilenc metróvonalat üzemeltet a világ egyik legnépesebb metropoliszában. A vállalat becslések szerint naponta 6,52 millió utast szolgál ki. Jelenleg a japán kormány 53,42%-os, míg a tokiói fővárosi önkormányzat 46,58%-os tulajdonrésszel rendelkezik a vállalatban. A tőzsdei bevezetést követően ezek a részesedések várhatóan a felére csökkennek.

A japán részvénypiac az utóbbi időben élénkülést mutat, az ország vezető részvényindexei az augusztusi mélypontról ismét felfelé kezdtek kapaszkodni. A Topix és a Nikkei 225 indexek egyaránt több mint 20 százalékos emelkedést mutatnak az augusztus 5-i zuhanáskor elért szintekhez képest. Az exportőröket támogatja a jen újbóli gyengülése, bár az indexek még mindig az év elején elért csúcsszintek alatt állnak.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Holdblog

A kukorica siralmas, nem menti meg a Földet

Több élelmiszernövény is lehet bioüzemanyag, de az igazi lehetőség a második generációban van. Növényi hulladékokból vagy állati zsiradékokból készülő biomasszák ugyanis nem versenyezn

Holdblog

Ők a legjobban fizetett kormányfők

Anno Rómában, annak is köztársaságkorában a magasabb állami közhivatalok ellátásáért nem járt fizetés. A magisztrátusi pozíciókat kizárólag vagyonos emberek pályázhatták meg, akiknek

Holdblog

Vakmajom: New York-i kedvességek

New York városában jár éppen a Vakmajom, és ha már ott van, posztolt is a Facebookra, innen gyűjtöttünk egy csokrot szombatra. New York-i kedvességek Vacakol... The post Vakmajom: New York-i kedv

KonyhaKontrolling

Miért jó befektetés az ingatlan?

Akik régóta olvasnak, tudják, hogy az ingatlan nem a kedvenc befektetési formám. Nem csupán azért, mert fizikailag hozzáköt egy helyhez, hanem azért sem, mert nagyon kevesen tudják előre felmé

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyetlen ábra, ami megmutatja, mekkora valójában az orosz hadsereg friss területhódítása
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2024 - Győr
2024. október 9.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
2024. október 8.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Ez is érdekelhet
msci index befektetés részvényindex