Portfolio signature

Elvesztette varázserejét a befektetők kedvence, nem izgalmas már a mesterséges intelligencia?

Portfolio
Úgy tűnik, hogy elvesztették vonzerejüket a Microsoft részvényei az elmúlt hónapokban, a korábbi sztárpapír lemaradó idén a technológiai óriásokat tömörítő Nasdaq index mögött, sőt, az elmúlt fél évben esett az amerikai szoftveróriás árfolyama, miközben a Nasdaq újabb közel 10 százalékot ment. Megnéztük, hogy mi áll az alulteljesítés hátterében, mennyire olcsók most a Microsoft-részvények, és mit gondolnak az elemzők.
Jön az új amerikai elnök, kifutnak a magas hozamú állampapírok, egyre alacsonyabbak a kamatok, adódik a kérdés: mibe érdemes most befektetni? A kérdésre profi szakemberek hozzák a válaszokat, befektetési ötleteket, november 6-án jön a Portfolio Investment Day 2024. Most érdemes jelentkezni!

Kifizetődött a Microsoftnál a cloud felé mozduló stratégia az elmúlt 10 évben, és a mesterséges intelligencia körüli hype-ból is ki tudta venni a részét az amerikai szoftveróriás, a társaság piaci kapitalizáció alapján a második legnagyobb amerikai vállalat, több mint 3 ezer milliárd dolláros értékkel.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Az elmúlt hónapokban azonban úgy tűnik, hogy elveszett némileg a varázs, a Microsoft részvényeinek árfolyama közel 2 százalékot esett az utóbbi félévben, miközben a legnagyobb technológiai vállalatokat tömörítő Nasdaq 100 közel 9 százalékot emelkedett. Az idei évet tekintve is alulteljesítő a Microsoft, 10 százalékos árfolyamemelkedés áll szemben az index 17 százalék feletti felértékelődésével.

A Nasdaq 100-komponensek között a középmezőnyben áll a Microsoft idei teljesítményével, az élen az Nvidia jár, amely 140 százalékos árfolyamemelkedést könyvelt el az év eleje óta, míg a leggyengébb az Intel volt, amely lefeleződött idén.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés