Kevesebb autót adott el a Tesla, mint a piac várta
Üzlet

Kevesebb autót adott el a Tesla, mint a piac várta

Portfolio
A Tesla ma közzétette harmadik negyedéves járműgyártási és értékesítési jelentését. A részvények a jelentés után mintegy 4,5 százalékot estek.

Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.

A Tesla a harmadik negyedévben összesen 469 796 autót gyártott, 9,1 százalékkal többet, mint a tavalyi év azonos időszakában.

teslaprod1002
Jön az új amerikai elnök, kifutnak a magas hozamú állampapírok, egyre alacsonyabbak a kamatok, adódik a kérdés: mibe érdemes most befektetni? A kérdésre profi szakemberek hozzák a válaszokat, befektetési ötleteket, november 6-án jön a Portfolio Investment Day 2024. Most érdemes jelentkezni!

Az értékesítés 462 890 darabot tett ki, ami 6,4 százalékos növekedést jelent a tavalyi harmadik negyedévhez képest. Ez némileg elmaradt az elemzők 463 310 darabra vonatkozó becslésétől.

teslasales002

A vállalat azt is közölte, hogy a negyedévben 6,9 GWh energiatároló terméket helyezett üzembe.

A Teslára különösen Kínában egyre nagyobb versenykényszer nehezedik az olyan vállalatok által, mint a BYD és a Geely, valamint az újérkezők miatt, mint a Li Auto és a Nio. Az Egyesült Államokban is élesedik a helyzet, a Rivian egyre érettebbé válik, míg a hagyományos autógyártók, a Ford és a General Motors is igyekeznek részesedést szerezni az elektromos autók piacán.

A GM ezen a héten arról számolt be, hogy a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest nagyjából 60 százalékkal nőttek az EV-eladásai. Ugyanakkor a cég elektromos üzletága a Teslához képest aprócska, mindössze 32 100 darabot adott el az elmúlt három hónapban, ami a vállalat teljes értékesítésének 4,9 százalékát teszi ki. A Ford számai szerdán jönnek.

A Tesla nem adott ki konkrét előrejelzést a 2024-es eladásokra vonatkozóan, csak annyit mondott, hogy idén alacsonyabb lesz a növekedési ütem a tavalyihoz képest annak ellenére, hogy a vállalat a Cybertruckkal bővítette a kínálatát.

Az első kilenc hónapban a Tesla eladásai 2,7 százalékkal múlták alul a tavalyi év azonos időszakában elért szintet.

A Tesla márkaneve nyomás alatt van az Egyesült Államokban, részben Elon Musk vezérigazgató megosztó megnyilvánulásai miatt. A Tesla azonban még mindig messze több akkumulátoros elektromos autót ad el az Egyesült Államokban, mint bármely más autógyártó.

Mivel az értékesítési számok némileg elmaradtak a Wall Street becsléseitől, és az általános tőkepiaci hangulat a közel-keleti konfliktus eszkalálódása miatt nyomás alá került, így a Tesla részvénye 4,5 százalékos mínuszban indította a napot.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Shutterstock

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A forintgyengülés csak idő kérdése: elemzők szerint ennyi lesz az euró
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Kecskemét
2024. október 2.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Ez is érdekelhet
bull bear medve bika tőzsde