FONTOS Szép csendben jelentős hiányemelést hajtott végre a kormány
Új kihívót kap az Nvidia
Üzlet

Új kihívót kap az Nvidia

Portfolio
A Cerebras Systems, egy mesterséges intelligencia chipeket fejlesztő startup, hétfőn benyújtotta tőzsdei bevezetési tájékoztatóját. A vállalat a Nasdaq-on tervez megjelenni "CBRS" ticker szimbólummal - írta a CNBC.

Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.  
Jön az új amerikai elnök, kifutnak a magas hozamú állampapírok, egyre alacsonyabbak a kamatok, adódik a kérdés: mibe érdemes most befektetni? A kérdésre profi szakemberek hozzák a válaszokat, befektetési ötleteket, november 6-án jön a Portfolio Investment Day 2024. Most érdemes jelentkezni!

A Cerebras az Nvidia versenytársa a mesterséges intelligencia chipek piacán. A cég állítása szerint WSE-3 chipje több maggal és memóriával rendelkezik, mint az Nvidia népszerű H100-as modellje. A chipek értékesítése mellett a cég továbbá felhőalapú szolgáltatásokat is kínál.

A vállalat pénzügyi adatai szerint 2024 első hat hónapjában 66,6 millió dolláros nettó veszteséget könyvelt el 136,4 millió dolláros árbevétel mellett, ami javulást jelent a 2023-as év azonos időszakához képest, amikor 77,8 millió dolláros veszteséget és 8,7 millió dolláros árbevételt jelentettek.

A Cerebras figyelmeztetett, hogy az ellátási lánc esetleges megszakadása kockázatot jelenthet a vállalat számára, mivel chipjeit a TSMC gyártja.

A cég legnagyobb befektetője a Foundation Capital, amelyet a Benchmark és az Eclipse Ventures követ. Az egyetlen 5% feletti részesedéssel rendelkező magánszemély Andrew Feldman, a startup társalapítója és vezérigazgatója.

A Cerebras IPO-ja a technológiai tőzsdei bevezetések gyenge időszakában érkezik. A Citigroup és a Barclays vezeti az ajánlatot, míg a vezető technológiai befektetési bankok, a Morgan Stanley és a Goldman Sachs nem vesznek részt az üzletben.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A forintgyengülés csak idő kérdése: elemzők szerint ennyi lesz az euró
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Kecskemét
2024. október 2.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
analyst