Új funkciót vezet be Európában a Robinhood, örülhetnek a kriptósok
Üzlet

Új funkciót vezet be Európában a Robinhood, örülhetnek a kriptósok

Portfolio
A Robinhood, a népszerű lakossági befektetési platform, jelentős lépést tett európai szolgáltatásainak bővítése felé. A vállalat kedden bejelentette, hogy az Európai Unióban élő ügyfelei számára lehetővé teszi a kriptovaluták be- és kiutalását az alkalmazáson keresztül - közölte a Cnbc.

Az új funkció révén az európai felhasználók több mint 20 digitális valutát, köztük bitcoint, ethereumot, solanát és USD coint kezelhetnek a platformon. Ez a lépés lehetővé teszi a "saját letétbe helyezést", vagyis a felhasználók saját tárcájukban tárolhatják kriptovalutáikat, ahelyett, hogy harmadik fél platformjára bíznák azokat.

A Robinhood tavaly decemberben indította el kriptokereskedési szolgáltatását az EU-ban, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy kriptovalutákat vásároljanak és adjanak el, de nem tudták azokat a platformról kiutalni, sem egy másik, harmadik féltől származó platformra, sem a saját kriptotárcájukba.

A Robinhood közölte, hogy korlátozott ideig felajánlja az európai ügyfeleknek, hogy a platformján elhelyezett tokenek értékének 1 százalékát visszakapják a Robinhoodra kiutalt, azzal egyenértékű kriptopénz formájában.

Johann Kerbrat, a Robinhood kripto-egységének vezérigazgatója a CNBC-nek nyilatkozva kiemelte az EU potenciálját a digitális valuták piacán. "Az EU nagyon vonzó piaccá válhat" - mondta, utalva a blokk által elfogadott kripto-barát szabályozásokra, különösen a Markets in Crypto-Assets (MiCA) rendeletre.

A cég globális terjeszkedési stratégiájának részeként júniusban bejelentette a luxemburgi székhelyű Bitstamp kriptoplatform felvásárlását. Kerbrat szerint ez a lépés segíti a vállalatot további nemzetközi piacok elérésében és a szükséges szabályozási engedélyek megszerzésében.

Címlapkép forrása: Shutterstock

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

MNB Intézet

SZJA 1% - mire ad a magyar?

A személyi jövedelemadó 1+1 százalékát egy 1996-os törvény értelmében van lehetőség felajánlani. Ez az egyetlen módja annak, hogy egy állampolgár közvetlenül \"beleszóljon\" az állami k

Holdblog

Haldoklik a kínai vállalkozó szellem

\"Az egész iparág a szemünk láttára halt meg. A vállalkozói szellem halott. Nagyon szomorú látni.\" Ezt a mondatot egy pekingi gazdasági-politikai tisztségviselő mondta a Financial... The post

Holdblog

Nagyobb biztonságban élünk, mint valaha

Egykoron a világ egyik legveszélyesebb helye volt Venezuela, mára viszont az országot kirabló rezsim voltaképp biztonságossá tette. De nemcsak Venezuela, hanem az egész világ biztonságosabb,...

Kasza Elliott-tal

Franklin Resources Inc. - elemzés

Akarok venni egy új osztalékrészvényt, hogy végre bővüljön a portfólióm, az elmúlt időszakban csak adtam belőle. Ezért aztán nézegetem azt a táblát, amit a Top 10 osztalékfizetőre haszn

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A forintgyengülés csak idő kérdése: elemzők szerint ennyi lesz az euró
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Kecskemét
2024. október 2.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Ez is érdekelhet
analyst