Keszthelyi Erik: lemaradt a biztosítási szektor, versenyhátrány fenyeget minket
Üzlet

Keszthelyi Erik: lemaradt a biztosítási szektor, versenyhátrány fenyeget minket

Portfolio
Nagyon le vannak maradva a digitalizációban a magyar biztosítók és biztosításközvetítők a bankoktól – hívta fel a figyelmet a Portfolio Future of Finance 2024 konferenciáján a Hungarikum Biztosítási Alkusz elnök-vezérigazgatója. Keszthelyi Erik videóinterjúnkban a mobilapplikációk számával és arányával érzékelteti ezt a lemaradást, megemlítve azt is, hogy az alkuszok egy része még honlappal sem rendelkezik.

A bankszektor az elmúlt 20 évben hatalmas digitális fejlődésen ment keresztül, pénzt, energiát, időt áldoztak erre a szektor szereplői, a biztosítók azonban nem tettek fektetett jelentős összegeket a fejlődésbe. A különbség az eredménytermelőképességben is látszik.

A mai világban nem lehet robotizáció, fintech és AI-megoldások nélkül eredményt elérni, ezt a bankok felismerték, a biztosítótársaságok kevésbé. Utóbbiaknál ugyan elindult a robotizáció, de a fintech és a AI lehetőségek kihasználása még csak halványan jelent meg.

A biztosítási iparág nagy lehetőségek előtt áll, ideje felpörögnie a piac szereplőinek – húzta alá Keszthelyi Erik. Ellenkező esetben szerinte a külföldi szereplők fognak nálunk megjelenni, és a hazai szereplők versenyhátrányba kerülhetnek.

Címlapkép forrása: Portfolio

A cikk elkészítésében a magyar nyelvre optimalizált Alrite online diktáló és videó feliratozó alkalmazás támogatta a munkánkat.

RSM Blog

EPR vagy KVDT termékdíj?

Egy évvel ezelőtt a vállalatok még csak ízlelgették az EPR és a MOHU rövidítést, és mindenki próbálta megfejteni, hogy milyen tennivalója lesz a kiterjesztett gyártói felelősség körében

GDPR

Hogyan fejleszd a mobil appodat?

A francia adatvédelmi hatóság (CNIL) mobilalkalmazások fejlesztésére vonatkozó útmutatót tett közzé azzal a céllal, hogy elősegítse az adatvédelmi szabályoknak megfelelő alkalmazásfejlesz

Holdblog

Ez Amerika kedvenc befektetése

Ugyan tipikusan a posztszovjet térséghez kötjük a saját ingatlanhoz való ragaszkodást, de tőlünk nyugatra is szeretik a lakástulajdont. Amerikában is az ingatlan a legnépszerűbb befektetés...

HitelesAndrás

A pénz csak egy eszköz

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! A pénz csak egy eszköz Kicsit ledobtam az ékszíjat...Láttam egy elég népszerű bejegyzést - sajnos nem mentettem le a képet -, de én nagyon megrökö

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Most tényleg nagyot üthet az EU Magyarországon
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Kecskemét
2024. október 2.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
GettyImages-2160537622