Portfolio signature

Újabb gondra világítanak rá a vezetők: szervezeten belül bukhat meg a vállalatok klímacélja

Portfolio
A megkérdezett magyarországi fenntarthatósági vezetők kifejezetten pozitívan tekintenek a jövőbe, a többségük (70%) biztos benne, hogy eléri a kijelölt klímavédelmi céljait és valódi változást ér el a fenntarthatóság területén - derül ki az EY Sustainable Value Study 2024 című tanulmányából. A több mint 500, köztük 50 magyar fenntarthatósági vezető részvételével készült nemzetközi kutatás alapján a klímacélok elérésének a legnagyobb akadálya nem finanszírozási, technológiai vagy szabályozási eredetű, hanem a szervezeten belüli széthúzásból fakad.

A magyar fenntarthatósági vezetők beszámolói alapján a klímacélok teljesítése jól halad a hazai vállalatoknál, több mint 55%-os kibocsátáscsökkentési célkitűzéssel rendelkeznek, amelynek közel egyharmadát már el is érték.

Sokan vannak azonban (71%), akik 2040 és 2050 között tervezik végleg megvalósítani a klímavédelmi vállalásokat.

A felmérésből kiderült az is, hogy a megkérdezettek döntő többsége (82%) nyilvánosan is kommunikált arról, hogy csökkenti a kibocsátását. A válaszadók több mint felénél a klímavédelmi erőfeszítések nem csupán a vártnál nagyobb fogyasztói és társadalmi megbecsülést hoztak, de jobb pénzügyi eredményeket is.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés