Újabb ingatlan értékesítésére készül a Rába
Üzlet

Újabb ingatlan értékesítésére készül a Rába

Portfolio
Az elmúlt évek egyik nagy sztorija a Rábánál, hogy a cég jelentős ingatlanállománnyal rendelkezik, melynek értékesítésével jelentős forrásokhoz juthat. Az értékesítési folyamat már elkezdődött, és a vállalati friss közleménye szerint újabb ingatlaneladás jöhet.
Jön az új amerikai elnök, kifutnak a magas hozamú állampapírok, egyre alacsonyabbak a kamatok, adódik a kérdés: mibe érdemes most befektetni? A kérdésre profi szakemberek hozzák a válaszokat, befektetési ötleteket, november 6-án jön a Portfolio Investment Day 2024. Most érdemes jelentkezni!

Rendkívüli közgyűlést hív össze a Rába november 7-re. A közgyűlés napirendjén mindössze két pont szerepel:

  • Ingatlanértékesítés jóváhagyása
  • Egyebek

Ezeken felül nincs információ a napirendi pontokkal kapcsolatban, az igazgatóság a közgyűlés napirendjén szereplő ügyekkel kapcsolatos előterjesztéseket és határozati javaslatokat 2024. október 16-ig külön hirdetményben teszi közzé.

A Rába az elmúlt években elkezdte értékesíteni ingatlanportfóliójának egy részét (ezek értékesítési célú ingatlanok, a csoport működéséhez nem szükségesek). Legutóbb júniusban közölte a cég, hogy az áprilisi közgyűlés által megadott felhatalmazásnak megfelelően két ingatlanát is árverésre bocsátotta Győrben. Az érintett két ingatlan a 6394/39 és 6394/40 helyrajzi számok alatt található Győrben, az MNV Zrt. végleges eredményhirdetése alapján pedig a nyertes ajánlat bruttó 779,72 millió forint volt.

Mivel az értékesített ingatlanok a győri Városrétként ismert terület egy részén helyezkedtek el, feltételezhető, hogy a novemberi közgyűlés is az ezen a területen fennmaradó ingatlan(ok)hoz fog kapcsolódni.

A Rába árfolyama idén 15,5 százalékot esett.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Portfolio

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

GDPR

Hogyan fejleszd a mobil appodat?

A francia adatvédelmi hatóság (CNIL) mobilalkalmazások fejlesztésére vonatkozó útmutatót tett közzé azzal a céllal, hogy elősegítse az adatvédelmi szabályoknak megfelelő alkalmazásfejlesz

RSM Blog

EPR vagy KVDT termékdíj?

Egy évvel ezelőtt a vállalatok még csak ízlelgették az EPR és a MOHU rövidítést, és mindenki próbálta megfejteni, hogy milyen tennivalója lesz a kiterjesztett gyártói felelősség körében

HitelesAndrás

A pénz csak egy eszköz

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! A pénz csak egy eszköz Kicsit ledobtam az ékszíjat...Láttam egy elég népszerű bejegyzést - sajnos nem mentettem le a képet -, de én nagyon megrökö

Holdblog

Maradt még bármennyi puskapor?

Meglépte a Fed az első kamatvágást bő négy év után azzal az üzenettel, hogy egyelőre nem is várnak recessziót. Az adatsorok szerint sem kell számítanunk... The post Maradt még bármennyi pus

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Sarokba szorította Magyarországot és Németországot az Európai Bizottság
Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Kecskemét
2024. október 2.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tőzsde