Árvíz: így változik a közlekedés a MÁV és a Volánbusz járatain
Üzlet

Árvíz: így változik a közlekedés a MÁV és a Volánbusz járatain

MTI
A MÁV és a Volánbusz hálózatán az árvízi helyzet ellenére továbbra is biztosított a vasúti közlekedés. Egyetlen kivétel, ahol már korlátozást kellett bevezetni, az az Esztergom–Komárom vonal. A szakaszon buszok szállítják az utasokat az áradás levonulásáig és az esetleges helyreállításig – írja közleményében a MÁV.

A Volánbusz menetrendjét jelentősen befolyásolják a körülmények. Egyes autóbuszjáratok terelve közlekednek a 11-es út Tát és Esztergom közötti szakaszának lezárása miatt, és számos további korlátozással is számolni kell a térség autóbusz-közlekedésében. Szerdától újabb változások lépnek életbe az érintett területeken.

Jelenleg hazánkban azEsztergom–Komáromvasútvonalat érinti azaktív árvízi védekezés, ugyanis a pálya egy szakaszarésze avédműveknek.

Pótlóbusz jár hétfőtől az S74-es vonatok helyett az árvíz levonulásáig, illetve amennyiben az áradás károkat okoz a pályában, akkor annak helyreállításáig. A közút vonalvezetése miatt a pótlóbusz néhány helyen a vasútállomás helyett más Volánbusz-megállókban áll meg. Szerdától Neszmély és Süttő között a 10-es főutat lezárják, emiatt a pótlóbuszok útvonala az árvízvédelmi készültséghez igazodva változni fog, akkortól átmenetileg csak Süttő és Esztergom között tudnak közlekedni.

Szerdától a H5-ös HÉV Margit híd és Batthyány tér közötti alagútját is le kell zárni a Duna áradása miatt.

A hazai folyók áradása miatt számos Volánbusz-járat menetrendjében és útvonalában változások léptek életbe, illetve várhatók. Jelenleg terelve közlekednek Győrben a Móricz Zsigmond rakpart járatai, valamint lezárták a 11-es út Tát és Esztergom közötti szakaszát, ahol szintén terelésekkel kell számolni. A pócsmegyeri mellett a szigetmonostori komp sem működik, helyettük autóbuszok biztosítanak eljutási lehetőséget. A Dunakanyar térségében szerda reggeltől további lezárások lépnek életbe, többek között Süttő és Neszmély között, illetve Dömösön és Pilismaróton is szünetel az autóbuszos személyszállítási szolgáltatás. Szerdán hajnaltól a 803-as és 804-es járatok megosztva, csak Neszmély–Tata–Tatabánya, Neszmély és Komárom, illetve Süttő és Esztergom között közlekednek.

Az 1721-es vonalon Esztergom és Győr között nem indul járat. A 880-as járatok csak Visegrád és Újpest között szállítják az utasokat, az Esztergom és Visegrád közötti szakaszon nem indulnak. Vác és Tahitótfalu között szünetel a kompközlekedés, szerdától 890-es járatok csak Tahitótfalu, Hősök tere megállóig közlekednek, illetve onnan is indulnak. Várhatóan szerda este 18 órától Esztergom Kertváros és Esztergom belvárosa között az autóbuszok a Látóhegyi út felé közlekednek, így a Szalézi lakópark és a Knorr János utca közötti szakaszt nem fogják érinteni. Az árvízhelyzet miatt egyes útvonalakon késésekre és/vagy járatkimaradásokra is számítani kell.

Az osztrák és csehországi viharkárok és árvízi helyzet miatt a vasúttársaságok több vonalon korlátozták a vonatközlekedést. Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) vasárnap estétől várhatóan kedd éjfélig leállította a vasúti közlekedést Hegyeshalom és Bécs között. A jelenlegi tervek szerint szerdán reggel megindulhat a nemzetközi forgalom Budapest és Bécs között. 

Címlapkép forrása: Portfolio

RSM Blog

Az ESG és a HR

Az ESG, vagyis az Environmental, Social & Governance (Környezetvédelmi, Társadalmi és Irányítási) keretrendszer jelentése és célja, hogy a vállalatok hosszú távon is fenntartható működést

Holdblog

Nem a hadsereg, a tudás számít

Az USA a világ vezető hatalma - már ha a hagyományos megközelítést nézzük. Ha azonban a hatalom újfajta megnyilvánulásai fontosak, akkor az Egyesült Államok szép... The post Nem a hadsereg,

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Robban az ingyenes szigetelési program Magyarországon, kormányzati beavatkozás jöhet
Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Jön az extra díj: bevezette az új szabályokat a Wizz Air Budapesten