Újabb légitársaság készül a tőzsdére
Üzlet

Újabb légitársaság készül a tőzsdére

Portfolio
Részvénykibocsátásra készül az egyik közel-keleti légitársaság, az Etihad Airways, amely az első Öböl-menti légitársaság lehet a tőzsdén – írja a Reuters. Az Abu-Dzabi központú légitársaság legkorábban 2025-ben debütálhat a tőzsdén.

A légitársaság az ADQ állami befektetési alap tulajdonában van, amely már fontolgatta a tőzsdei bevezetést, azonban ki akartak várni a 2024-es éves jelentés publikálásáig, ami erős pénzügyi eredményekkel kápráztathatja el a befektetőket a menedzsment várakozásai szerint. Már hónapok óta dolgoznak azon, hogy javítsák a transzparenciát, az irányítást és a cég mérlegét, hogy készen álljanak a tőzsdei bevezetésre.  A késlekedést a régió geopolitikai instabilitása is indokolja – írja a Reuters.

A tulajdonos egyelőre nem kommentálta a Reuters értesüléseit.

Az Etihad céljai között szerepel, hogy 2030-ra 125-re bővítse célállomásai számát a jelenlegi 70 repülőtérről, a flottát pedig a jelenlegi 90 repülőgépről 160 repülőgépre növeljék.

A légitársaság múlt hónapban tette közzé féléves eredményeit, miszerint utasforgalma 38 százalékkal nőtt, adózás utáni eredménye pedig 48 százalékkal ugrott meg. A jövőbeli növekedést segítheti, hogy Abi Dzabi repülőtere tavaly egy új terminált kapott, több milliárd dolláros beruházással, amivel 45 millióra növelte éves kapacitásait.

Az időszak azonban nem kihívásoktól mentes, az Airbus és a Boeing új gépeinek szállítási késlekedése miatt kénytelen volt visszafogni növekedési terveit.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Ricardo

Kell egy Erhard

\"Kell egy Erhard\", állapította meg Orbán Viktor néhány napja Kötcsén. Lám, kinőtt a bölcsességfoga! Rögvest egy intelem Erhardtól: \"Az állam nem dönthet arról, ki győzzön a piacon (...

Holdblog

Elefánt a parlamentben

Harag és düh érezhető a nyugat-európai társadalmakban, egész rétegek maradtak ki a vagyonfelhalmozásból. A gyülemlő feszültség könnyen csap át agresszióba, ahogy azt láttuk 2021-ben a...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Gyűlölik a turistákat, pedig miattuk lettek lesajnált országból Európa növekedési királyai
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
trump harris