Portfolio signature

Fontos változás jön - Ezek a részvények a nagy nyertesei!

Portfolio
Újabb negyedéves újrasúlyozásra kerül sor napokon belül az S&P 500-ban. Ezúttal 3 cég részvénye fog kikerülni az indexből, míg szintén 3 cégé be. Az újrasúlyozás az S&P 500 esetében negyedévente történik: március, június, szeptember, illetve december harmadik péntekén. Az amerikai benchmarkba történő bekerülés napjainkban egyre fontosabbá válik a vállalatok számára egy olyan világban, amelyet egyre inkább a passzív befektetési alapok uralnak. Ezen túlmenően az áhított S&P 500-ban elfoglalt hely növeli a cég befektetői profilját és a kereskedési likviditást, amelyek egyaránt olyan tényezők, amelyek potenciálisan növelhetik a felvett vállalatok részvényeinek árfolyamát. A közelgő változás kapcsán azokkal a cégekkel foglalkoztunk, amelyeket érint a közelgő újrasúlyozás.

A távozók

Az S&P 500 indexből való kikerülés nem feltétlenül jelzi azt, hogy egy cég hosszas hanyatlásba fog kezdeni, de többnyire olyan vállalatok szoktak kikerülni az indexből, melyek pénzügyileg vagy piaci értékük alapján nem felelnek meg az index kritériumainak.

Szeptember 23-tól 3 részvény is kikerül az amerikai indexből, mégpedig az American Airlines, az Etsy, valamint a Bio-Rad is.

A három részvény közül az Etsy árfolyama van idén a legnagyobb, 35 százalékos mínuszban. Az amerikai e-kereskedelmi cég különösen a pandémia idején teljesített kiemelkedően, mivel az emberek online vásároltak. A nagy növekedés azonban gyorsan falba ütközött, a rendkívül kompetitív e-kereskedelmi szektorban, emellett pedig a kihívásokkal teli makrogazdasági környezet is súlyos hatással volt az Etsy pénzügyi eredményeire és növekedési kilátásaira.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés