Hétfőn érkezik az új iPhone - Mutatjuk, mire érdemes számítani
Üzlet

Hétfőn érkezik az új iPhone - Mutatjuk, mire érdemes számítani

Portfolio
Hétfőn mutatja be az Apple az új iPhone modelleket, amik nem túl meglepő módon gyorsabbak, hatékonyabbak lesznek, jobb kamerával, a nagy dobás viszont az lesz, hogy az egész telefont átszövi majd a mesterséges intelligencia, emiatt sokan arra számítanak, hogy érdemes lesz majd lecserélni a korábbi iPhone-okat.

Mit tudnak az új telefonok?

Mint mindig, most is számtalan információ kiszivárgott már az új telefonokról a hivatalos bemutató előtt:

  • Négy különböző változat érkezik a 16-os szériában, egy alap 16-os, egy nagyobb Plus modell, és két Pro, egy kisebb és egy nagyobb (Pro Max).
  • Külsőre a 16-osok hasonlóak lesznek a 15-ös széria modelljeihez, kis változtatásokkal: a kijelzők mérete nagyobb lehet, keskenyebb kávával, a kameralencsék elhelyezése vertikális lehet, és jöhet minden modellre Action Button.
  • A kisebbek kijelzőjének átmérője a korábbi 6,1-ről 6,3 hüvelykre, a nagyobbaké pedig 6,7-ről 6,9 hüvelykre nőhet, a kijelzők körül a káva vékonyabb lehet, mint a 15-ös széria modelljein.
  • Az Action Button-nak nevezet programozható gombot mind a négy új modell megkaphatja, miközben a 15-ösöknél még csak a Pro modelleken volt.
  • Jön az új chip, ami idén az A18 kódnevet kapja, természetesen gyorsabb, hatékonyabb lesz, mint az A17. A pletykák szerint mind a négy új modell, vagyis nem csak a Prók kapják meg az új chipet, különbség azonban lesz a teljesítményben, a Pro modellek jobb GPU-t kapnak majd.
  • A legnagyobb dobás az, hogy a telefonokba beköltözik a mesterséges intelligencia (részben ezért kell minden modellbe az új, erősebb chip).

Mire számítsanak a befektetők?

A várakozás az, hogy az új iPhone modellek egy nagy upgrade ciklust indítanak el, mivel olyan új alkalmazások, fícsörök jönnek, amik miatt érdemes lecserélni a korábbi telefonokat, ez pedig jótékony hatással lehet az eladásokra.

Hogy hogyan reagálhat az Apple árfolyama? Természetesen a legnagyobb árfolyamreakciót az első iPhone bejelentése után mutatták a részvények, akkor több mint 8 százalékot emelkedett az árfolyam, azóta vegyesek a mozgások, de átlagban 0,3 százalékot emelkedett az Apple árfolyama a bemutatók napján. Tavaly egyébként 1,7 százalékot esett aznap az Apple, amikor bemutatták az új telefonokat, szóval könnyen esés lehet abból, ha nem elég meggyőző, amit az Apple mutat, ráadásul pénteken csúnya lefordulás volt az amerikai tőzsdéken, szóval általánosságban sem jó a tőkepiaci hangulat.

Az Apple árfolyama idén 15 százalékot emelkedett.

app

Címlapkép forrása: Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Kasza Elliott-tal

AT&T - elemzés

Egy időben az egyik kedvenc részvényem volt, kereskedtem vele és gyűjtögettem is az osztaléka miatt, de volt egy CEO váltás, és onnantól már nem az én részvényem a T. Osztalékot vágott, le

Kiszámoló

Hogy állnak most a lakáshitel-kamatok?

Hitelügyintézős Gáborunkat kértem meg, hogy írjon egy rövid összefoglalót, hogyan állnak most a lakáshitel-kamatok, illetve mi várható mostanában. Sokak szerencséjére a BIRS és a hosszú

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, új szuperállampapír: százmilliárdokat tartanak a magyarok egy értelmetlenné vált befektetésben

Vezető modellező

Vezető modellező
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
irán