Portfolio signature

Jóárasították az AI-forradalom egyik zászlóshajóját - Most kell beszállni?

Portfolio
A mesterséges intelligenciához köthető cégek részvényei erős eladói nyomás alá kerültek az utóbbi időben, van azonban egy cég, amelynek árfolyama az átlagosnál is nagyobbat esett. A piaci szereplők egyelőre csak találgatnak, hogy átmeneti visszaesésről van-e csak szó, vagy ez már a trendforduló kezdete lehet, mi pedig most mutatunk egy olyan részvényt, amely ugyan nagyot esett, de olcsó, és optimális választás lehet a vakmerőbbek számára.

Nyomás alatt az AI-részvények

Az elmúlt napokban nemcsak az Nvidia, hanem a mesterséges intelligencia hajtotta tőzsdei emelkedés más nagy nyerteseinek árfolyama is nyomás alá került azt követően, hogy az Nvidia a vártnál óvatosabb volt a növekedési kilátásokkal kapcsolatban a nemrég közzétett gyorsjelentését követően. Ráadásul a piaci szereplőket immáron a makrogazdasági kilátások is aggasztják, különösen mivel a hét elején gyenge számok érkeztek az amerikai feldolgozóiparból.

nvidia0906

Super Micro

Az általunk bemutatni kívánt részvény nem más, mint a Super Micro. Az SMCI egy amerikai technológiai vállalat, amely főként nagy teljesítményű szerverek, adatközponti megoldások és tárolási rendszerek gyártásával foglalkozik. A vállalat idén az egyike volt a mesterséges intelligencia őrület legnagyobb nyerteseinek, az utóbbi időben azonban jelentős esést láthattunk.

A márciusi 1232 dolláros csúcshoz képest már több mint 66 százalékot esett az árfolyam, legutóbb pedig azt követően került a figyelem középpontjába a részvény, miután az amerikai shortos cég, a Hindenburg Research bejelentette, hogy a vállalat árfolyamának esésére vettek fel pozíciókat, miután több hónapos kutatás után többek között számviteli csalással, illetve az oroszországi exporttilalom kijátszásával vádolták a cégek. Ezután a cég elhalasztotta éves jelentésének közzétételét, majd a Hindenburg jelentésére hivatkozva a DiCello Levitt, egy amerikai ügyvédi iroda kollektív pert indított a Super Micro ellen, mondván, hogy félrevezették a piaci szereplőket a vállalat a bevételnövekedésre és a termékkeresletre vonatkozó megkérdőjelezhető jelentésekkel.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Miért kerültek nyomás alá az AI-papírok?
  • Melyik az az olcsó részvény, amiben vannak jó lehetőségek?
  • Érdemes most befektetni ebbe az olcsó részvénybe?

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés