Újfajta természeti katasztrófák okoznak súlyos veszteségeket a biztosítóknak
Üzlet

Újfajta természeti katasztrófák okoznak súlyos veszteségeket a biztosítóknak

Portfolio
A biztosítóknak 151 milliárd dolláros éves veszteséggel kell számolniuk a természeti katasztrófák miatt globális szinten, ez az összeg rosszabb években sokkal több is lehet - írja egy új előrejelzésre hivatkozva a Financial Times, amely az éghajlatváltozás és a városi terjeszkedés kihívásaira hívja fel a figyelmet.
Közeleg a pénzügyi szektor szereplőinek nagy találkozója a bankok, a biztosítók és a vagyonkezelési szakma nagyágyúival, kiegészülve a vállalati CFO-kkal. Nem érdemes lemaradni a szeptember 17-ei Future of Finance 2024 konferenciáról!

A biztosítási ágazat már most is küzd a természeti katasztrófákból eredő vagyoni kárigények megnövekedett számával, ami felhajtotta a fedezetek költségeit, és arra késztette a biztosítókat, hogy visszahúzódjanak egyes veszélyeztetett területektől. A Verisk, az egyik nagy kockázatmodellező cég azt közölte, hogy az ágazatra vonatkozó átlagos várható veszteség új csúcsot ért el.

Modelljeink azt mutatják, hogy a biztosítási ágazatnak fel kell készülnie arra, hogy a természeti katasztrófákból eredő éves biztosított veszteség átlagosan 151 milliárd dollár, a nagy veszteségű években pedig ennél jóval több lesz

- mondta Rob Newbold, a Verisk egyik elnöke.

Ez a szám tartalmazza a terméskárokat is; ezek nélkül az előrejelzés 119 milliárd dollár.

A csoport szerint a veszteségek növekedésének több oka is van, kiemelve az éghajlatváltozás hatását, a kockázatnak való kitettség növekedését a veszélyeztetett területeken a népesség növekedésével és az újjáépítési költségek inflációját.

A Verisk szerint az éghajlatváltozás jelenleg a kisebbik tényező a veszteségek növekedésében, de arra számít, hogy ez a hatás a következő évtizedekben jelentősebbé válik. A kockázati modellezők és a biztosítók sokat fektettek a "másodlagos" veszélyek, például a viharok és az erdőtüzek kutatásába, amelyeknek nincs akkora hatásuk, mint egy nagy hurrikánnak vagy földrengésnek, de amelyek együttes hatása jelentős kihívást jelent az ágazat számára.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Hol tart a Fradi a nemzetközi porondon?

Tíz év alatt csupán egy darab BL-főtáblás szereplés jutott a Fradinak, az alsóbb szintű kupasorozatokba is csak ritkán jutott be. De mit jelent ez a... The post Hol tart a Fradi a nemzetközi por

Buxelliott - Elliott Wave Hungary

Bitcoin

Az elmúlt hónapokban egy oldalazó korrekció futott le hetes idősíkon, melynek befejezését követően további emelkedés érkezhet.Egy leszúrással elérte az árfolyam a korrekció ideális szint

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez a halál csókja a magyar egészségügyben

Vezető modellező

Vezető modellező
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Future of finance 2023 díj