FONTOS Úgy tűnik, valóban búcsút inthetünk az újabb bérrobbanásnak - A képzetteknek most jön a feketeleves!
Nagy eséssel indul a nap a tőzsdéken
Üzlet

Nagy eséssel indul a nap a tőzsdéken

Portfolio
Tegnap jelentős mínuszban zártak az amerikai tőzsdék. Az esést a Nasdaq vezette több mint 3 százalékos eséssel, ami elsősorban az Nvidia közel 10 százalékos esésének tudható be. Emellett az is figyelemre méltó, hogy a befektetői félelemindexnek nevezett VIX-index több mint 38 százalékot ugrott meg, miután ismét előtérbe kerültek a növekedéssel kapcsolatos aggodalmak. Ezt követően nagyobb mínuszokat láthattunk ma reggel az ázsiai tőzsdéken is, a japán Nikkei közel 4 százalékot esett, ezt követően pedig az európai tőzsdék is mínuszban vannak.

A hangulat azt követően kezdett romlani kedden, hogy a Bank of Japan kormányzója benyújtott egy dokumentumot, amely szerint a központi bank folytatja a kamatemelést, emellett ráadásul a félvezető iparból érkező gyenge számok is aggasztják a befektetőket. Utóbbi eredményeként tegnap nem csak az Nvidia, de más chipgyártók, köztük az AMD és az Intel is jelentős mínuszban zárták a napot.
Megosztás

A kriptopiac is kapott egy pofont

Ismét bizonytalanok lettek a befektetők, ennek hatására pedig a kriptoeszközök is esnek. Ugyan a hajnali mélypontokhoz képest már láthattunk egy kisebb korrekciót, de továbbra is többhetes mélypontjuk közelében mozognak a legnépszerűbb kriptovaluták.

A kriptopiac is kapott egy pofont
Megosztás

Esik a magyar tőzsde

A kedvezőtlen nemzetközi hangulat a magyar tőzsdére is átragadt, a nyitást követő percekben a BUX 0,7 százalékos mínuszban van.

bux0904
Megosztás

Másfél évtized múltán kiszállna a Commerzbankból Németország

A német szövetségi állam eladja a Commerzbankban meglévő, a pénzügyi válság idején megszerzett 16,5%-os részesedését – jelentették be a keddi piaczárás után.

Másfél évtized múltán kiszállna a Commerzbankból Németország
Megosztás

A keddi volt az idei év harmadik legrosszabb napja az amerikai tőzsdéken

Alig egy hónappal az augusztusi nagy esés után ismét nyomás alá kerültek a tőzsdék, a keddi ráadásul a harmadik legrosszabb nap volt idén az amerikai tőzsdéken.

A keddi volt az idei év harmadik legrosszabb napja az amerikai tőzsdéken
Megosztás

Látványos ábra szemlélteti az Nvidia szétverését

A keddi közel 10 százalékos esés következtében mintegy 279 milliárd dollárt vesztett piaci értékéből az Nvidia kedden, ami a valaha volt legnagyobb érték, amivel egy vállalat értéke csökkent egy kereskedési napon belül.

Látványos ábra szemlélteti az Nvidia szétverését
Megosztás

Ázsiában is adják a chipgyártókat

Az amerikai cégek után az ázsiai chipgyártáshoz köthető cégek árfolyama is jelentős mínuszban van szerda reggel, különösen a japán piacon figyelhetünk meg nagyobb esést: a Renesas Electronics 9 százalékot zuhant, ezzel a japán Nikkei index legnagyobb vesztese lett, míg a Tokyo Electron 8,7 szálzaékot veszített értékéből, az Advantest árfolyama pedig 7,7 százalékkal került lejjebb.

Megosztás

Mi várható makro fronton?

Elsősorban az USA-ra lesz érdemes figyelni szerdán, ugyanis elkezdenek jönni a munkaerőpiaci adatok, szerdán még csak a nyitott álláshelyek alakulását közlik.

A hét legfontosabb eseménye pedig kétségtelenül a pénteki adatközlés lesz: ugyanis megtudhatjuk, hogy hány új nem mezőgazdasági foglalkoztatottal bővült az USA munkaerőpiaca, emellett pedig a legfrissebb munkanélküliségi rátát is megismerhetjük.

Megosztás

Nagy eséssel indul a nap a tőzsdéken

Nagy mínuszokkal indul a nap Ázsiában

Az esést ma reggel a japán Nikkei index vezeti 3,9 százalékos eséssel, az Asia Dow eközben 3,2 százalékkal került lejjebb, míg a Hang Seng index 1,3 százalékos mínuszban van.

Európában is eséssel kezdődhet a nap a tőzsdéken: a vezető indexek közül a DAX 0,6, a FTSE és a CAC pedig 0,5 százalékos mínuszban nyithatnak.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Holdblog

Hol tart a Fradi a nemzetközi porondon?

Tíz év alatt csupán egy darab BL-főtáblás szereplés jutott a Fradinak, az alsóbb szintű kupasorozatokba is csak ritkán jutott be. De mit jelent ez a... The post Hol tart a Fradi a nemzetközi por

Buxelliott - Elliott Wave Hungary

Bitcoin

Az elmúlt hónapokban egy oldalazó korrekció futott le hetes idősíkon, melynek befejezését követően további emelkedés érkezhet.Egy leszúrással elérte az árfolyam a korrekció ideális szint

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez a halál csókja a magyar egészségügyben

Vezető modellező

Vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
tőzsde-kriptovaluta-bitcoin-ethereum-kripto