Újabb balkáni piacra léphet be a 4iG
Üzlet

Újabb balkáni piacra léphet be a 4iG

Portfolio
Nem kötelező érvényű szándéknyilatkozatot írt alá a 4iG és az észak macedón kormány alá Észak-Macedónia gazdaságának és infrastruktúrájának digitális átalakulásának felgyorsítása céljából – derült ki a 4iG közleményéből.

A felek hosszú távú együttműködését megalapozó dokumentum felvázolja a 4iG Csoport észak-macedón telekommunikációs piacra lépésének lehetőségeit, továbbá kijelöli azokat a stratégai célterületeket, ahol a 4iG Csoport a jövőben részt vállalhat a nyugat-balkáni ország távközlési szolgáltatásainak és infrastruktúrájának fejlesztésében.

Az előzetes megállapodást Aleksandar Nikoloski, Észak-Macedónia miniszterelnök-helyettese, közlekedésért és kommunikációért felelős miniszter, valamint Jászai Gellért, a 4iG Csoport elnöke írta alá Szkopjéban.

A felek hosszú távú együttműködését megalapozó dokumentum felvázolja a 4iG Csoport észak-macedón telekommunikációs piacra lépésének lehetőségeit, valamint meghatározza a jövőbeli együttműködés közös céljait is:

  • -Az ügyfélélmény javítása a legmodernebb mobil- és szélessávú technológiák bevezetésével, amelyek gyorsabb és megbízhatóbb kommunikációs és internetes szolgáltatásokat biztosítanak a nyugat-balkáni országban.
  • -Az 5G, IoT és mesterséges intelligencián alapuló, a legmodernebb technológiákat célzó beruházások megvalósítása Észak-Macedónia digitális ökoszisztémájának fejlesztése érdekében, figyelembe véve az észak-macedón kormány „Clean Network” kezdeményezés iránti elkötelezettségét.
  • Új és minőségi munkahelyek biztosítása, regionális irodák és operatív központok létrehozásával hozzájárulva ezáltal a gazdasági növekedéshez és a hosszútávú fejlődéséhez.
  • A környezeti hatások minimalizálása és Észak-Macedónia zöld kezdeményezéseinek támogatása. A gazdaság helyi szereplőivel együttműködve az innováció, technológiai fejlődés és vállalkozói kedv ösztönzése.

Észak-Macedón kormány és a 4iG Csoport között a ma aláírt szándéknyilatkozat teljes mértékben összhangban van az „Észak-Macedónia 2030” fenntarthatósági tervel és az balkáni ország „Clean Network” Program iránti elkötelezettségével. A partnerek egy közös munkacsoportot alakítanak az együttműködés előmozdítása érdekében, amelynek célja a piaci lehetőségek feltárása és az együttműködés gyorsítása lesz.

Ahogy korábban arról a Portfolio is beszámolt, Észak-Macedónia miniszterelnök-helyettese, a közlekedésért és kommunikációért felelős miniszter a 4iG Csoport elnökével tárgyalt Budapesten augusztus elején. A tárgyalás során pedig Aleksandar Nikoloski és Jászai Gellért a 4iG Csoport észak-macedón távközlési piacralépési lehetőségéről folytatott megbeszélést.

A 4iG Csoport 2022-ben lépett be a nyugat-balkáni távközlési piacra, erős pozíciókat szerezve Montenegróban és Albániában, majd elindította saját távközlési márkáját, a ONE-t. Mindeközben a 4iG Csoport egy nagy kapacitású tengeralatti adatkábel kiépítését készíti elő a Telecom Egypttel, amely Egyiptomot és Albániát kötné össze. A beruházás Észak-Macedónia számára is előnyös lehet a jövőben.

A bejelentés hatására nem látni elmozdulást a 4iG árfolyamában: ma 0,7, idén pedig 4,4 százalékos mínuszban van a vállalat részvényinek árfolyama.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Portfolio

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Buxelliott - Elliott Wave Hungary

Bitcoin

Az elmúlt hónapokban egy oldalazó korrekció futott le hetes idősíkon, melynek befejezését követően további emelkedés érkezhet.Egy leszúrással elérte az árfolyam a korrekció ideális szint

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Berobbant a halálos járvány: egy gyors húzással elkerülhető még a katasztrófa

Vezető modellező

Vezető modellező
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
összeomlás