Széttéptek két  magyar részvényt
Üzlet

Széttéptek két magyar részvényt

Portfolio
A Hang Seng index vezetésével többnyire esést láthattunk hétfő reggel az ázsiai tőzsdéken. Ezt követően Európában óvatos mozgásokat láthatunk, Amerikában pedig a mai napon nem lesz kereskedés. A magyar tőzsdén sem láthatóak nagyobb elmozdulások, ennek ellenére azonban nincs hiány egyedi sztorikból: az MBH Bank és MBH Jelzálogbank részvényeit is széttépik hétfőn.

Gazdasági események szempontjából különösen a hét második fele hozhat majd nagyobb mozgásokat a piacokon, ugyanis az augusztusi amerikai munkaerőpiaci adatok fontos kérdésekre adhatnak választ a recesszióval kapcsolatban.
Megosztás

20 százalék fölötti ralit hozott össze egy magyar részvény

A hazai blue chipek közül egyedül az OTP részvénye tudott ma feljebb kerülni. Jó sztorikban azonban nem volt ma hiány, az MBH Jelzálogbank ugyanis 22,6 százalékos ralit produkált.

20 százalék fölötti ralit hozott össze egy magyar részvény
Megosztás

Itt a friss magyarországi brókersorrend

Az augusztus 5-i, globális tőzsdei zuhanás ellenére stabil hónapot zárt a Budapesti Értéktőzsde: a BÉT vezető indexe, a BUX júliushoz képest végül enyhe, mindössze 1,6 százalékos csökkenéssel fejezte be az augusztust. Az azonnali részvénypiac forgalma több mint 233,7 milliárd forintot tett ki, amely napi átlagban 11,7 milliárd forintnak felel meg. Augusztusban a legnagyobb érdeklődést keltő részvények az OTP, a Richter és a Mol voltak. A brókercégek közül ismét a Concorde, a Wood és az Erste emelkedtek ki.

Itt a friss magyarországi brókersorrend
Megosztás

Soha nem volt még ilyen, gyárat zárhat be Németországban a Volkswagen

A Volkswagen a költségcsökkentési programja keretében immáron nem zárja ki azt sem, hogy üzembezárásokat és létszámleépítéseket fognak végrehajtani Németországban, emellett a gyártó felbontja a 2029-ig tartó foglalkoztatási garanciát is.

Soha nem volt még ilyen, gyárat zárhat be Németországban a Volkswagen
Megosztás

Tépik az MBH Bank és az MBH Jelzálogbank részvényeit is

Az MBH Jelzálogbank árfolyama már közel 25 százalékost pluszban van hétfő délután, amivel tavaly december óta nem látott szintre emelkedett a jegyzés.

mbhjb09022

De jelentős, 20 százalékos emelkedést láthatunk az MBH Bank részvényeiben is, a mai ralival pedig egészen tavaly november vége óta nem látott szintre emelkedett a bank részvényei.

mbhbank
Megosztás

Mutatjuk, melyek eddig az év legjobb befektetései

Az év kilencedik hónapját tapossuk, és ugyan a mögöttünk álló időszakban is számos tőkepiacokat befolyásoló esemény történt, még előttünk is olyan meghatározó események vannak, mint a Fed vélhetően szeptemberben beinduló kamatcsökkentési ciklusa és az amerikai elnökválasztás. Ezek az események jelentősen befolyásolták a fontosabb tőkepiaci eszközök árfolyamát: a recessziós félelmek miatt kifejezetten jól teljesített az arany és az ezüst, míg a kakaó és a narancslé ára a kínálati oldali problémák miatt emelkedett jelentősen. Nem lehetett panasz a részvényekre sem, több vezető részvényindex 10-20 százalékos hozamot produkált, és történelmi csúcsa közelében áll, miközben a bitcoin az év eleji meredeket emelkedését konszolidálja nagyobb kilengésekkel már jóformán fél éve. Megnéztük, mik voltak az év és az augusztus legnagyobb sztorijai a tőzsdéken.

Mutatjuk, melyek eddig az év legjobb befektetései
Megosztás

Stagnálás

Ugyan a nap eddigi részében elszenvedett esésüket ledolgozták a vezető európai tőzsdék, a délutáni órákban azonban a stagnálás jellemzi a kereskedést a DAX, a CAC, illetve a FTSE esetében is.

Megosztás

Újabb balkáni piacra léphet be a 4iG

Nem kötelező érvényű szándéknyilatkozatot írt alá a 4iG és az észak macedón kormány alá Észak-Macedónia gazdaságának és infrastruktúrájának digitális átalakulásának felgyorsítása céljából – derült ki a 4iG közleményéből.

Újabb balkáni piacra léphet be a 4iG
Megosztás

Mutatjuk a befektetést, ami igazán tud profitálni az amerikai kamatcsökkentésekből

Az amerikai kamatcsökkentési ciklus kezdetével az ingatlanszektor újra előtérbe kerülhet. A háztartások vagyoni helyzete nagyon jó állapotban van, míg a csökkenő kamatok miatt az elmúlt évek alatt visszatartott kereslet rászabadulhat a szektorra. Ennek pedig az itt tevékenykedő cégek számára is messzemenő következményei lehetnek.

Mutatjuk a befektetést, ami igazán tud profitálni az amerikai kamatcsökkentésekből
Megosztás

Kellemetlen hír érkezett az eurózónából

Augusztusban a júliusival és a júniusival megegyező mértékben csökkent a feldolgozóipar teljesítménye az euróövezetben a londoni S&P Global Market Intelligence és a Hamburg Commercial Bank AG beszerzésimenedzser-indexe (BMI) alapján.

Kellemetlen hír érkezett az eurózónából
Megosztás

Tovább tarolt a hazánkban is aktív kínai EV-óriás

Rekordszámú autóeladást ért el a kínai EV-óriás BYD augusztusban, miközben több gyártó is nagyobb visszaesésről számolt be - írja a CNBC.

Tovább tarolt a hazánkban is aktív kínai EV-óriás
Megosztás

Továbbra is mínuszban

A vezető európai részvényindexek közül a CAC már 0,3, a DAX 0,2, a FTSE pedig 0,1 százalékos mínuszban van.

A mai napon nincs kereskedés az amerikai tőzsdéken, így nem számíthatunk nagyobb elmozdulásokra majd a délutáni órákban sem.

cac0902
Megosztás

Mutatjuk a magyarok új kedvenc befektetését

Kiemelkedő forgalom mellett tovább tépik hétfő reggel az MBH Jelzálogbank részvényeit a magyar tőzsdén, a mostani emelkedéssel ráadásul már egy fontos lélektani szintet is átszakított az árfolyam. Megnéztük, hogy mit érdemes most tudnunk a hazai befektetők új kedvencéről, valamint azzal is foglalkoztunk, hogy meddig emelkedhet még az árfolyam.

Mutatjuk a magyarok új kedvenc befektetését
Megosztás

Kisebb mínuszban a vezető tőzsdék

A kontinens vezető börzéi közül a nyitást követően a francia CAC és a német DAX is 0,2 százalékos mínuszban van, az angol FTSE pedig pénteki záróértékének közelében mozog.

Az elmúlt napok meredek emelkedése után a befektetőket némileg elbizonytalaníthatják a vasárnapi németországi Szászország tartományban tartott választási eredmények, ugyanis jelentős szélsőjobboldali előretörés figyelhető meg.

dax0902
Megosztás

Több mint egyéves mélyponton a 4iG

A reggeli nyitást követően a 4iG 1,7 százalékos mínuszban van, a mostani eséssel pedig egészen tavaly augusztus óta nem látott szintre süllyedt a vállalat részvényeinek árfolyama.

Az esés hátterében az áll, hogy ugyan a vállalat a második negyedévben 171 milliárd forintos árbevétel mellett 56 milliárd forintos EBITDA-t ért el, de a teljes átfogó jövedelem mínuszos lett, amit a pénzügyi ráfordítások, a nem realizált árfolyamveszteség, valamint az értékcsökkenés soron kimutatott, pénzkiáramlással nem járó tételek okoztak.

Emellett a 4iG pénteken azt is bejelentette, hogy szeptember 30-án rendkívüli közgyűlésen több napirendi pont mellett a 4iG szétválásáról is döntenek.

4ig0902
Megosztás

Ugrik az OTP és a Mol

Óvatos emelkedéssel kezdi a hetet a magyar tőzsde, a nyitást követően az OTP a legjobban teljesítő hazai nagypapír.

Ugrik az OTP és a Mol
Megosztás

Rossz hírt közölt a népszerű gyógyszergyártó

A Sanofi legújabb szklerózis multiplex (SM) elleni gyógyszerjelöltje vegyes eredményeket mutatott a késői stádiumú klinikai vizsgálatokon. A tolebrutinib nevű kísérleti tabletta nem bizonyult hatékonyabbnak a cég már forgalomban lévő Aubagio nevű készítményénél a visszaeső-remittáló SM kezelésében.

Rossz hírt közölt a népszerű gyógyszergyártó
Megosztás

Szétverték egy hongkongi ingatlanfejlesztő árfolyamát

A New World Development, Hongkong egyik jelentős ingatlanfejlesztő cége jelentős veszteségekről számolt be, ennek hatására pedig csúnyán megütötték a vállalat részvényeit.

Szétverték egy hongkongi ingatlanfejlesztő árfolyamát
Megosztás

Kivár a tőzsdére lépéssel India legnagyobb vállalata

India legnagyobb vállalata, a Reliance Industries kivár a tőzsdére lépésével - derült ki a cég éves közgyűlésén elhangzottakból.

Kivár a tőzsdére lépéssel India legnagyobb vállalata
Megosztás

Amerikában ma nem lesz kereskedés

Mik az aktuális események a tőzsdéken?

  • Emelkedéssel zártak legutóbb a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones 0,6 százalék pluszban fejezte be a napot, a S&P 500 1 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 1,3 százalék pluszban zárt.
  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel felemás hangulat látszik, a Nikkei 0,01 százalékot esett, a Hang Seng 2,09 százalékkal került lejjebb, míg a CSI 300 0,31 százalékkal került feljebb.
  • Jó hangulatban nyithatnak az európai tőzsdék, a határidős részvényindexek állása alapján a DAX 0,29 százalékkal kerülhet feljebb, a CAC 0,2 százalékot emelkedhet, míg a FTSE 0,41 százalék pluszban nyithat.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A vezető amerikai, ázsiai európai és régiós részvényindexek közül idén 20,2 százalékos elmozdulással a BUX index áll az élen, a sereghajtó 3,2 százalékos eséssel a CSI 300 index.
  • A hazai blue chipek közül idén a legjobban a Magyar Telekom részvénye teljesített 50,7 százalékos emelkedéssel, a sor végén a Mol papírja áll 4,7 százalékos eséssel.
  • A fontosabb nyersanyagok közül év eleje óta az Arany árfolyama már 21,3 százalékot emelkedett.
Fontosabb instrumentumok
  Árfolyam 1 nap 1 hét 1 hónap Idén 1 év 5 év
Amerikai részvényindexek              
Dow Jones 41 563,08 0,6% 0,9% 2,0% 10,3% 19,1% 57,4%
S&P 500 5 648,4 1,0% 0,2% 3,9% 18,4% 25,1% 93,0%
Nasdaq 19 574,64 1,3% -0,7% 4,1% 16,3% 26,6% 154,5%
Ázsiai részvényindexek              
Nikkei 38 647,75 0,7% 0,7% 0,3% 15,5% 19,5% 86,7%
Hang Seng 17 989,07 1,1% 2,1% 5,8% 5,5% -2,7% -30,1%
CSI 300 3 321,43 1,3% -0,2% -1,4% -3,2% -12,3% -12,6%
Európai részvényindexek              
DAX 18 906,92 0,0% 1,5% 2,7% 12,9% 19,0% 58,4%
CAC 7 630,95 -0,1% 0,7% 2,1% 1,2% 3,6% 39,2%
FTSE 8 376,63 0,0% 0,6% 1,2% 8,3% 12,1% 16,2%
FTSE MIB 34 372,67 0,5% 2,1% 1,4% 13,2% 18,9% 61,2%
IBEX 11 401,9 0,4% 1,1% 1,8% 12,9% 19,4% 29,4%
Régiós részvényindexek              
BUX 72 865,31 -0,4% -0,1% -0,8% 20,2% 29,6% 83,1%
ATX 3 730 0,6% 1,1% 0,7% 8,6% 17,7% 28,1%
PX 1 594,52 0,7% 1,0% -0,3% 12,8% 17,3% 53,7%
WIG20 84 868,25 0,5% 0,8% 2,0% 8,2% 23,0% 49,6%
Magyar blue chipek              
OTP 18 290 -1,0% 0,2% -1,2% 15,8% 25,4% 52,3%
Mol 2 694 -0,6% -1,6% -4,4% -4,7% 0,4% -8,6%
Richter 10 770 0,4% 1,3% 5,4% 23,1% 22,1% 114,3%
Magyar Telekom 1 028 0,8% -2,7% -5,5% 50,7% 121,3% 143,0%
Nyersanyagok              
WTI 74,52 -3,1% -1,7% -2,2% 3,7% -8,7% 35,2%
Brent 78,89 -1,7% 0,0% 0,5% 1,5% -8,2% 30,4%
Arany 2 505,28 -0,7% -0,4% 4,8% 21,3% 28,8% 63,8%
Ezüst 28,98 -1,8% -2,4% 3,5% 19,5% 17,4% 57,6%
Devizák              
EURHUF 392,5500 -0,1% -0,1% -0,6% 2,7% 3,6% 18,6%
USDHUF 354,6391 -0,1% 0,9% -3,0% 2,5% 2,3% 18,0%
GBPHUF 466,9099 0,0% 0,5% -0,5% 5,8% 5,6% 27,4%
EURUSD 1,1069 0,0% -1,0% 2,4% 0,2% 1,3% 0,5%
USDJPY 145,3450 0,0% 0,1% -6,0% 3,1% -0,3% 36,9%
GBPUSD 1,3143 -0,1% -0,4% 2,4% 3,1% 3,3% 7,9%
Kriptovaluták              
Bitcoin 59 113 -0,4% -7,8% -10,7% 33,8% 116,5% 517,1%
Állampapírok              
10 éves amerikai állampapírhozam 3,92 1,2% 3,0% -5,4% 1,4% -5,0% 159,4%
10 éves német állampapírhozam 2,23 0,4% 2,9% -2,4% 10,0% -11,0% -415,4%
10 éves magyar állampapírhozam 6,36 -0,9% -0,6% -1,1% 7,3% -11,9% 222,8%
Forrás: Refinitiv, Portfolio

Címlapkép forrása: krisanapong detraphiphat

Megosztás

Egyre nagyobb a baj: durva leállás jöhet a Boeingnél

Hamarosan újabb jelenetős kihívással kellhet szembenéznie a Boeingnek, ugyanis szeptember 13-tól a cég több mint 30 000 dolgozója kezdhet sztrájkba - írta meg a CNN Business.

Egyre nagyobb a baj: durva leállás jöhet a Boeingnél

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Buxelliott - Elliott Wave Hungary

Bitcoin

Az elmúlt hónapokban egy oldalazó korrekció futott le hetes idősíkon, melynek befejezését követően további emelkedés érkezhet.Egy leszúrással elérte az árfolyam a korrekció ideális szint

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Berobbant a halálos járvány: egy gyors húzással elkerülhető még a katasztrófa

Vezető modellező

Vezető modellező
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
bét