Elstartolt a kormány új mobilappja: élesedik a digitális állampolgárság Magyarországon
Üzlet

Elstartolt a kormány új mobilappja: élesedik a digitális állampolgárság Magyarországon

MTI
|
Portfolio
Elindult szeptember 1-jétől a Digitális Állampolgárság Program - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba közölte, hogy a program alapja egy mobiltelefonos alkalmazás, amivel majd egyre több ügyet lehet intézni sorban állás nélkül. Ha valaki letöltötte a programot, és a szükséges regisztrációt is elvégezte a kormányablakban, akkor a következő napokban kap majd egy értesítést a mobiljára, onnantól kezdve tudja majd használni az alkalmazást - fejtette ki az államtitkár.

Rogán Antal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Tranzit fesztiválon azt mondta: "Szeptember első hetétől kezdve folyamatosan kezdjük aktiválni a már bejelentkezett digitális állampolgárokat, 1000-es, 2000-es nagyságrendben."

Mostantól már mobillal is lehet majd igazolni magunkat a rendőr előtt, nem kell magunknál tartani a személyi igazolványt. Minden személyes adat megtalálható majd az alkalmazásban, nem kell külön előkeresni például a TAJ-számot, az autó adatait vagy az igazolványok számait - mondta.

Dömötör Csaba ismertetése szerint az új alkalmazással egyszerűbben és gyorsabban lehet majd belépni az állami felületekre. Ez körülbelül 200 állami felületen jelent majd segítséget, ilyen a magyarorszag.hu, az eSZJA és az Egészségablak.

Hozzátette, hogy az alkalmazással a kormányablakokba is lehet majd időpontot foglalni, és egy gombnyomással lehet majd erkölcsi bizonyítványt igényelni.

Ahogy arról korábban is írtunk, később további funkciókkal bővül majd az app, amelyet a piaci szolgáltatók is használni fognak:

  • 2025 harmadik negyedévétől bankok, közműszolgáltatók felületeire is bejelentkezhetünk az appal, és ekkortól válik elérhetővé náluk a digitális aláírás is.
  • 2025 negyedik negyedévétől a gépjármű adás-vételt is intézhetjük az appban, a digitális tárcában minden okmány elérhető lesz elektronikus formában, az életkorunkat is igazolhatjuk vele.
  • 2026-tól jöhet az ePosta szolgáltatás, amely segítségével a közigazgatási szervekkel is levelezhetünk, jöhet az eFizetés is, mely egy online fizetési megoldás lesz, ha az ügyintézések során valamit ki kell fizetnünk, és a legfontosabb közigazgatási ügyeket is beépítik az appba.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Buxelliott - Elliott Wave Hungary

Bitcoin

Az elmúlt hónapokban egy oldalazó korrekció futott le hetes idősíkon, melynek befejezését követően további emelkedés érkezhet.Egy leszúrással elérte az árfolyam a korrekció ideális szint

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Berobbant a halálos járvány: egy gyors húzással elkerülhető még a katasztrófa

Vezető modellező

Vezető modellező
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
összeomlás