Nagy fordulat volt az amerikai tőzsdéken
Üzlet

Nagy fordulat volt az amerikai tőzsdéken

Portfolio
Jól indult a kereskedés az amerikai részvénypiacokon, a nap közepén azonban érkezett a fordulat. Mindezt az váltotta ki, hogy az Nvidia esése begyorsult a kellemetlen gyorsjelentése után. Mindezek ellenére a Dow Jones mutató a pozitív tartományban zárt, és új rekordon fejezte be a napot.
Megosztás

Nagyot esett az Nvidia

Nem sikerült jól az Nvidia friss gyorsjelentését követő első kereskedési napja. A chipgyártó papírjai 6,4%-ot estek.

nvidia 240829
Megosztás

Vegyes zárás lett a vége

A kereskedés vége felé bekövetkezett eladási hullám ellenére a Dow Jones a pozitív tartományban tudott zárni 0,59%-kal, ezzel pedig képes volt új rekordra emelkedni.

Így néz ki a Dow Jones grafikonja tavaly év végétől kezdődően.

dowj240829

Az S&P 500 indexe eközben stagnált, a Nasdaq pedig 0,23%-ot veszített értékéből.

Megosztás

Kiszivárgott: az Apple és az Nvidia is beszállhat a ChatGPT-t fejlesztő cégbe

Az OpenAI, a ChatGPT fejlesztője újabb jelentős befektetésekre számíthat, ami tovább növelheti a cég piaci értékét. A Wall Street Journal értesülései szerint az Apple is tárgyalásokat folytat a mesterséges intelligencia területén úttörő vállalatba való befektetésről és az Nvidiát is szóba hozták az újabb forrásbevonási kör kapcsán.

Kiszivárgott: az Apple és az Nvidia is beszállhat a ChatGPT-t fejlesztő cégbe
Megosztás

Már mínuszban a Nasdaq

A zárás előtti órákban negatív fordulat jött az amerikai részvénypiacokra. Ennek hatására a Nasdaq a korábbi látványos pluszból 0,27%-os veszteségbe fordult át. Eközben a Dow 0,7%-os nyereséget tudott megtartani, az S&P 500 index stagnál.

A nap közben megfigyelt 3%-os Nvidia-esés mostanra 6,4%-ra hízott, vagyis felgyorsult a chipgyártó árfolyamának esése.

Korábban a többi AI-szektorhoz kötődő vállalat árfolyama még a pozitív tartományban volt, mostanra azonban már ez sem igaz: a Broadcom 1,3%-ot esett, az Alphabet 0,96%-kal került lejjebb.

Nap közben a Dow Jones még rekordmagasságokba tudott szárnyalni.

Megosztás

Jelentett az Nvidia, történelmi csúcson a német tőzsde - Mi történik a piacokon?

Az európai tőzsdéken délután határozottabb emelkedést láthatunk, ami főként a kedvező német inflációs adatoknak köszönhető. A mostani emelkedés hatására ráadásul a német DAX index új történelmi csúcsot ért el.  A vártnál erősebb GDP adat hatására emelkednek az amerikai tőzsdék, a tegnapi jelentést követő esést pedig már az Nvidia árfolyama is többnyire ledolgozta.

Jelentett az Nvidia, történelmi csúcson a német tőzsde - Mi történik a piacokon?
Megosztás

Új napon belüli csúcs az amerikai indexeknél

Bátran emelkednek a tengerentúli részvénypiacok.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.
Megosztás

Az Nvidiát bántják, de ez az amerikai tőzsdéket nem érdekli

Az Nvidia részvényei csütörtökön 3%-ot estek, miután a vállalat harmadik negyedévre vonatkozó előrejelzése elmaradt a magas piaci várakozásoktól. A chipgyártó papírjainak mérsékelt esése azonban azt jelzi, hogy a befektetők továbbra is bíznak az AI-sztoriban. Ezt a piaci vélekedést támasztja alá az is, hogy mindhárom vezető részvényindex magabiztos emelkedésben van csütörtökön.

A csütörtöki kereskedés hangulatát egyértelműen az Nvidia előző nap tett gyorsjelentése határozta meg, nem meglepő módon.

A chipgyártó papírjainak árfolyama jelenleg 3,2%-os mínuszban jár, de jelentésének egyes tartalmaiba belekapaszkodtak a befektetők.

A vállalat bejelentette többek között, hogy a negyedik negyedévben várható a következő generációs Blackwell chipek gyártásának felfutása. Ez pozitívan hatott más chipgyártó cégek, például a Broadcom, az Advanced Micro Devices és az Arm részvényeire is, amelyek 1,1% és 5% közötti emelkedést mutattak.

Az Nvidia az elmúlt negyedévekben rendre felülmúlta a Wall Street becsléseit az AI-chipek iránti megnövekedett keresletnek köszönhetően. Ez arra késztette a befektetőket, hogy a vállalat előrejelzéseinek megdöntésére számítsanak. A részvények erős teljesítménye az idei és tavalyi piaci rally egyik alappillére volt.

Az Nvidia 32,5 milliárd dolláros, plusz-mínusz 2%-os bevételt prognosztizált a pénzügyi harmadik negyedévre, szemben az elemzők 31,8 milliárd dolláros becslésével. Ez 80%-os növekedést jelent az egy évvel korábbi negyedévhez képest, de elmaradt a piaci becslések 37,90 milliárd dolláros felső határától - emlékeztet a Reuters hírügynökség.

A főbb amerikai indexek eközben magabiztosan emelkednek: a Dow Jones 1,02%-kal, az S&P 500 0,87%-kal került feljebb, a Nasdaq már 1,2%-os pluszban jár.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Külföldön tartott magyar vagyonokra bukkant az MNB
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
zöld-világ-beruházás-akkumulátor-akkumulátorgyár-környezetvédelem-kormányrendelet