Portfolio signature

Itt A Legjobb Luxusbefektetés

Kilenc év alatt több mint kilencszeresére emelkedett a Ferrari részvényeinek árfolyama, nincs még egy autógyártó, amihez hasonlítani lehetne az olasz céget, de már a luxusiparban is kevés a viszonyítási pont. Kínában és a lojális vásárlói körben van a siker titka.

Nagy sztori lett a Ferrari

A Ferrari tőzsdei sztorija nem indult túlságosan fényesen, maga az IPO még erős volt, főleg a részvények árazása, a 48-52 dolláros ársáv tetején mentek el a papírok 2015 októberében, és azon az árfolyamon kifejezetten drágának tűntek a részvények, amit a piaci szereplők észleltek is, és a kibocsátás után rögtön komoly nyomás alá kerültek a részvények, 2016 február közepéig az árfolyam közel 40 százalékot zuhant.

Azóta viszont az európai részvénypiac egyik legjobb sztorija a Ferrari.

  • Miközben idén a Mercedes-Benz árfolyama stagnál, a Volkswagen 12, a BMW 16, a Stellantis 28 százalékot esett, a Ferrari 45 százalékot emelkedett,
  • az elmúlt 5 évben 210 százalék volt az árfolyamemelkedés,
  • a 2015-ös részvénykibocsátás óta pedig 9,4-szeresére emelkedett az árfolyam.

A vezető olasz részvényindexben, a FTSE MIB indexben a 40 komponens közül most már a Ferrari piaci értéke a legnagyobb, már közel kétszer akkora, mint a jóval több autót eladó Stellantis csoport (Abarth, AlfaRomeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram Trucks, Vauxhall), de megelőzi az Enelt, az Intesa Sanpaolot és az Unicreditet is.  

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés