Akkorát mozdulhat hamarosan a tőzsdei monstrum, hogy abba az egész piac beleremeghet
Üzlet

Akkorát mozdulhat hamarosan a tőzsdei monstrum, hogy abba az egész piac beleremeghet

Portfolio
Az Nvidia ma esti gyorsjelentése jelentős mozgásokat hozhat az amerikai részvénypiacon. Az elemzők szerint a chipgyártó részvényeiben akár 300 milliárd dolláros kilengés is várható.

Az ORATS elemző cég adatai alapján a befektetők 9,8 százalékos elmozdulásra számítanak az Nvidia részvényeiben az esti gyorsjelentést követő napon. Ez meghaladja az elmúlt három év bármely jelentése előtti várakozásokat, valamint a részvények átlagosan 8,1 százalékos jelentés utáni elmozdulását ugyanebben az időszakban.

nvidiaearinigs1

A vállalat 3,11 milliárd dolláros piaci kapitalizációját figyelembe véve egy ilyen mértékű kilengés mintegy 305 milliárd dolláros értékváltozást jelentene.

Elemzők szerint ez valószínűleg minden idők legnagyobb várható jelentés utáni mozgása lenne bármely vállalat esetében. Egy ekkora mozgás nagyobb lenne, mint az S&P 500-ban szereplő cégek 95 százalékának piaci kapitalizációja, beleértve például a 298,6 milliárdos piaci értékkel bíró Netflixet.

Az Nvidia teljesítménye jelentős hatással van a szélesebb piacra is. A részvények idén körülbelül 150 százalékkal emelkedtek, így csak ennek az egy papírnak köszönhető az S&P 500 idei 18 százalékos hozamának mintegy negyede.

nvda0828

Az opciós piaci árazás alapján a befektetők inkább attól tartanak, hogy lemaradnak egy esetleges nagy emelkedésről, mintsem jelentős esésre számítanak. A Susquehanna Financial elemzése szerint 7% az esélye annak, hogy a részvény 20%-nál nagyobb mértékben emelkedik, míg egy hasonló mértékű esésnek csak 4% a valószínűsége.

Az Nvidia részvényeinek magas historikus volatilitása hozzájárul ahhoz, hogy a befektetők nagy mozgásra számítanak. A vállalat 30 napos historikus volatilitása (annak mérőszáma, hogy mekkorákat mozdult az árfolyam egy 30 napos gördülő periódusban) idén körülbelül kétszerese az 1 milliárd dollárnál nagyobb piaci tőkeértékű vállalatokénak.

Forrás: Reuters

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

HitelesAndrás

Melyik bank a legjobb?

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Melyik bank a legjobb? Ha egy ilyen kérdésre valaki csípőből válaszol, akkor legyenek erős fenntartásaid... nincs olyan egységesen jó megoldás, ami

Kiszámoló

Nyaralás olcsóbban

Sokan útra kelnek évente legalább egyszer, hogy valahol eltöltsék a szabadságukat. Sok embernek ez külföldi utazást jelent, ami érthető is, mert ma már gyakran olcsóbban ki lehet jönni több

Holdblog

A hype nem a bevételt követi

Tanulságos, milyen eltérések vannak a legnagyobb piaci kapitalizációval és a legnagyobb éves bevétellel rendelkező cégek listája közt. Az itt látható grafikon az éves bevétel alapján... Th

Holdblog

Ezért nem omlott még össze a forint

Szabó Lászlóval, a HOLD Alapkezelő alapítójával és jelenleg felügyelőbizottsági elnökével készített podcastot a Klasszis. Az augusztus elejei mini tőzsdepánik apropóján Csabai Károly, a

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Palotaforradalom készül Brüsszelben, amiből kihagyják a magyar kormányt
Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
elemzo tozsde reszveny