Fontos döntés született az akkumulátorok ügyében
Üzlet

Fontos döntés született az akkumulátorok ügyében

Portfolio
A dél-koreai kormány és a kormánypárt megállapodást kötött az elektromos járművek akkumulátorainak tanúsítási programjának felgyorsításáról. A döntés hátterében az elektromos járművekkel kapcsolatos sorozatos tűzesetek állnak, amelyek közbiztonsági aggodalmakat váltottak ki.

Han Zeea, a Néphatalmi Párt szóvivője bejelentette, hogy a kormány a tervezettnél korábban, már októberben elindítja az akkumulátorok tanúsítási programját. Emellett az országban működő autógyártókat kötelezik az elektromos járműveikben használt akkumulátorok azonosítására.

A szigorúbb szabályozás egy augusztus 1-jei incidens után született, amikor egy Mercedes-Benz elektromos járműben keletkezett tűz több száz autót rongált meg. Az eset pánikot keltett a közvéleményben, és arra késztette a kormányt, hogy felszólítsa az autógyártókat az önkéntes információközlésre.

"A kormány beleegyezett abba is, hogy az országban működő autógyártóktól megköveteli az elektromos járműveikben használt akkumulátorok azonosítását"

- mondta Han Zeea.

A biztonsági intézkedések részeként a kormány felülvizsgálja a tűzvédelmi berendezésekre vonatkozó szabályokat is. Tervezik nedves csöves locsolórendszerek telepítését az elektromos töltőállomásokkal rendelkező földalatti parkolókba, valamint a túltöltést megakadályozó töltők bővítését.

Szakértők szerint az elektromos járművek valójában kevésbé tűzveszélyesek, mint a hagyományos autók. Azonban az elektromos járművekben keletkező tüzek másképp viselkednek: gyakran tovább tartanak és nehezebb eloltani őket, mivel hajlamosak újra meggyulladni.

Forrás: Reuters

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

Holdblog

A hype nem a bevételt követi

Tanulságos, milyen eltérések vannak a legnagyobb piaci kapitalizációval és a legnagyobb éves bevétellel rendelkező cégek listája közt. Az itt látható grafikon az éves bevétel alapján... Th

RSM Blog

Cégérték számítás: tények, tévhitek

Egy cég valós piaci cégértékének számítása nem csupán számok és pénzügyi mutatók összegzése, hanem egy összetett elemzési folyamat, amely számos tényezőt vesz figyelembe. Mégis, gyak

Holdblog

Kinek fáj az olcsó autó?

Vannak, teszem azt, a nagy német autógyártók. Akiknél - ha Elon Musk nem rúgja rájuk az ajtót a Teslával - lehet, hogy a mai napig... The post Kinek fáj az olcsó autó? appeared first on HOLDBLO

Holdblog

A Fed igyekezne, de könnyen lemaradhat

Végre elérkezett a kamatcsökkentés gondolatához a Fed, ami nagy előrelépés a pár hónappal ezelőtti kommunikációhoz képest. Eddig fokozatosan hűlt a munkaerőpiac, de nemrég hiba csúszott..

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új adót vetnének ki a jövedelmekre – elképesztő összegeket szerezhetnek a költségvetéseknek
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
GettyImages-2155204238