Bayesian-katasztrófa: emberölés miatt nyomoznak az olasz hatóságok
Üzlet

Bayesian-katasztrófa: emberölés miatt nyomoznak az olasz hatóságok

Portfolio
Az olasz ügyészség bejelentette, hogy nyomozást indítottak hajótörés és emberölés ügyében, miután a Bayesian luxusjacht felborult egy viharban Szicília partjainál, és hét befolyásos ember, köztük a Morgan Stanley és a Lynch két fontos vezetője is életét vesztette – számolt be a CBS News.

A Termini Imerese-i ügyész, Ambrogio Cartosio ismertette, hogy az olasz hatóságok nyomozást indítottak emberölés gyanúja miatt a Bayesian luxusjachtot ért katasztrófa miatt. Cartosio azonban elmondta, hogy jelenleg nincs gyanúsítottja az ügynek. A nyomozók reménykednek, hogy sikerül kiemelni a hajót, amely 164 láb mélyen fekszik a tengerfenéken, de ez hónapokig is eltarthat. "Csak a nyomozás kezdeti szakaszában vagyunk. Jelenleg semmilyen fejleményt nem zárunk ki," mondta Cartosio egy sajtótájékoztatón.

A nyomozók fő kérdése, hogy hogyan süllyedhetett el egy olyan vitorláshajó, amelyet gyártója, az olasz Perini Navi hajógyár „elsüllyeszthetetlennek” nyilvánított, miközben egy közeli vitorláshajó szinte sértetlen maradt. A polgári védelem szerint a jachtot, amely egy 246 láb magas alumínium árbóccal rendelkezett, valószínűleg egy víziszélvihar, más néven tromba érte, és gyorsan elsüllyedt.

A mentők pénteken hozták partra az incidens utolsó áldozatát, a 184 láb hosszú, brit zászló alatt hajózó luxusjacht, a Bayesian utasai közül. A hajó a kis szicíliai falucska, Porticello közelében süllyedt el hétfőn, a 10 fős legénység és 12 utas közül hét ember életét vesztette.

Az utolsó áldozat valószínűleg Hannah Lynch, a brit techmágnás, Mike Lynch 18 éves lánya volt. Lynch holttestét csütörtökön találták meg. A család azt ünnepelte, hogy Lynchet nemrég felmentették a csalás vádja alól az Egyesült Államokban. Felesége, Angela Bacares a 15 túlélő között volt, akik egy mentőcsónakban menekültek meg.

A többi áldozat között van Christopher Morvillo, Lynch egyik amerikai ügyvédje és felesége, Neda; Jonathan Bloomer, a Morgan Stanley londoni befektetési banki leányvállalatának elnöke és felesége, Judy; valamint Recaldo Thomas, a jacht szakácsa.

A mentők négy napig keresték az áldozatokat a tengerben, lassan haladtak csak a roncs belsejében, mivel a hajó nagyon mélyen fekszik a víz alatt. A keresők egy víz alatti drónt használtak a kutatómunka során.

Címlapkép: Az olasz tűzoltóság búvárcsapata visszatér a kikötőbe a keresési és mentési művelet ötödik napján, miután a Bayesian luxusjacht hétfőn viharban elsüllyedt, miközben a szicíliai Porticello partjaitól mintegy fél mérföldre horgonyzott. A fotó forrása: Jonathan Brady/PA Images via Getty Images.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Óriási béremelések jönnek Magyarországon? Látótávolságban a 400 ezer forintos minimálbér!
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
kamat