FONTOS Duplázzák a családi adókedvezményt - Nem akárki tett bejelentést a kormány új gazdasági terveiről
Közzétette ESG stratégiáját az AutoWallis
Üzlet

Közzétette ESG stratégiáját az AutoWallis

Portfolio
Közzétette ESG stratégiáját az AutoWallis Csoport, melyben a cég meghatározta a fenntartható működéssel kapcsolatos stratégiai fókuszterületeket és az azokhoz kapcsolódó terveket.

Az AutoWallis célja, hogy a közép-kelet-európai régió 16 országában jelenlévő csoport minden tagja egységes ESG stratégia mentén működjön, és döntéseiknél kiemelten kezeljék a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási szempontokat. A vállalat korábbi célkitűzéseivel összhangban elkészült az AutoWallis Csoport ESG stratégiája, melyben a cég az ESG szempontok alapján (környezeti, társadalmi és irányítási) 5 stratégiai fókuszterületet határozott meg: az éghajlatváltozást, a saját munkaerőt, a fogyasztókat és végfelhasználókat, az üzleti magatartást, valamint a városi mobilitási szolgáltatásokat.

A stratégiában egyes fókuszterületekhez dedikált célokat is rendelt a vállalat, az AutoWallis így az éghajlatváltozás elleni küzdelemben egyebek mellett vállalja, hogy energiamixében 2031-ig 30 százalékra növeli a megújuló energia arányát, saját munkavállalóinak pedig edukációs céllal ESG-tematikájú tréningeket szervez.

Fogyasztóinak és végfelhasználóinak 2030-ig biztosítja a hozzáférést az elérhető, biztonságos, megfizethető és fenntartható közlekedési rendszerekhez, valamint egységes vállalatirányítási politikát léptet életbe az üzleti magatartás fókuszterülethez kapcsolódóan.

A városi mobilitási szolgáltatások esetében az AutoWallis többek között továbbfejleszti mobilitási szolgáltatásainak infrastruktúráját, valamint 2031-ig 100 új elektromos autó töltőállomást létesít.

Székely Gábor, az AutoWallis befektetői kapcsolatok és ESG igazgatója a stratégia kapcsán elmondta: kiemelt céljuk, hogy a cégcsoport mindennapi működését fenntarthatóbbá és energiahatékonyabbá tegyék, és minél nagyobb arányban vegyenek igénybe megújuló energiaforrásokat. Mindemellett a csoport fokozni kívánja társadalmi felelősségvállalását és a vállalatirányítás során is az ESG stratégiában meghatározott céloknak kívánnak megfelelni, összhangban azzal a törekvéssel, hogy az AutoWallis Csoport 2028-ra a régió meghatározó integrátora legyen az autó kis- és nagykereskedelemben, valamint a mobilitási szolgáltatásokban.

Az AutoWallis árfolyama ma stagnál, idén pedig 22,4 százalékos pluszban van.

autow0823

Címlapkép forrása: Portfolio

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Holdblog

Kinek fáj az olcsó autó?

Vannak, teszem azt, a nagy német autógyártók. Akiknél - ha Elon Musk nem rúgja rájuk az ajtót a Teslával - lehet, hogy a mai napig... The post Kinek fáj az olcsó autó? appeared first on HOLDBLO

RSM Blog

Cégérték számítás: tények, tévhitek

Egy cég valós piaci cégértékének számítása nem csupán számok és pénzügyi mutatók összegzése, hanem egy összetett elemzési folyamat, amely számos tényezőt vesz figyelembe. Mégis, gyak

Holdblog

A Fed igyekezne, de könnyen lemaradhat

Végre elérkezett a kamatcsökkentés gondolatához a Fed, ami nagy előrelépés a pár hónappal ezelőtti kommunikációhoz képest. Eddig fokozatosan hűlt a munkaerőpiac, de nemrég hiba csúszott..

MNB Intézet

Equity hozamok, a reálgazdaság tükrei

A kötvényhozamok mellett a kevésbé ismert equity hozamok is nagyon értékes információval szolgálhatnak a gazdasági folyamatokkal összefüggő várakozásokkal kapcsolatban. The post Equity hoza

Kiszámoló

Streaming forgó

Régről megmaradt a(z HBO) Max előfizetésem, már többször le akartam mondani, annyira kevés rajta az új tartalom Annak ellenére nem érte meg, hogy mint régi előfizető, féláron volt havonta.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
19 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
kamat