Estek az amerikai indexek
Portfolio
Bizonytalan hangulatban telik a kereskedés az európai és a tengerentúli tőzsdéken is, a befektetők már az amerikai jegybankelnök holnapi beszédét várják. A Jackson Hole-ban megrendezett konferencián fog beszélni Jerome Powell a monetáris politikai kilátásokról, a mostani megszólalás azért lesz különösen fontos, mert jelenleg nagy a piaci bizonytalanság a kamatpályával kapcsolatban.

A délutáni adatok alapján bár az amerikai üzleti aktivitás augusztusban négy hónapos mélypontra süllyedt, de a vállalatok továbbra sem tudják áthárítani a magasabb árakat a fogyasztókra, ez pedig összességében növeli annak valószínűségét, hogy az infláció az elkövetkező hónapokban is csökkenő tendenciát mutathat. Az adat segítheti eloszlatni a közeljövő recessziós félelmeit is, ennél fogva a markáns kamatvágások szükségessége is megkérdőjeleződik, erre reagálnak is a piacok.
Megosztás

Csökkenés a tengerentúlon

Csütörtökön az S&P 500 index 1%-ot esett, ezzel némileg visszaadva az elmúlt időszak nyereségeiből. Az index ezzel eltávolodott a júliusban elért történelmi csúcstól.

A Dow Jones ipari átlag 211 ponttal, azaz 0,5%-kal csökkent, míg a Nasdaq Composite 1,7%-ot esett.

A befektetők Jerome Powell, a Federal Reserve elnökének beszédére készülnek a jegybank éves Jackson Hole-i konferenciáján.

Megosztás

Csökkennek az amerikai indexek

Az S&P 500 index 0,9 százalékot esett az elmúlt időszak raliját követően. A befektetők Jerome Powell, a Federal Reserve elnökének beszédére készülnek,

A Dow Jones 257 ponttal, vagyis 0,6%-kal csökkent, míg a Nasdaq Composite 1,5%-os veszteséget könyvelt el.

Megosztás

A Dow Jones-papírok kétharmada esik

A Dow legtöbb komponense gyengébben teljesít a csütörtöki kereskedés során, miközben a szélesebb részvénypiac is nehézségekkel küzdik. Az index 30 részvényének több mint kétharmada veszteségbe fordult délelőtt, keleti parti idő szerint. Az index összességében több mint 170 ponttal, vagyis 0,4%-kal csökkent.

A legnagyobb veszteséget az Intel szenvedte el, több mint 4%-os eséssel, amelyet az Amazon követett, több mint 1,5%-os csökkenéssel.

A JPMorgan és a Walmart azon kevés részvények közé tartoztak, amelyek ellenálltak a csökkenő tendenciának, mindkettő körülbelül 0,5%-os emelkedést mutatott.

Megosztás

Nem volt ma nagy mozgás a magyar tőzsdén

Jelentősebb elmozdulások nélkül zárult a mai nap a magyar tőzsdén, a BUX 0,1 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek közül az OTP 0,2 százalékot esett és részvényenként 18405 forinton zárt, a Mol 0,8 százalékos pluszban, 2750 forinton fejezte be a napot, a Richter 0,2 százalékot emelkedett 10650 forintos árfolyamra, a Magyar Telekom pedig 0,6 százalékos esést követően 1048 forinton zárt.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader
Megosztás

Reagálnak a piaci szereplők a friss adatra

A legfrissebb adatok alapján az amerikai üzleti aktivitás augusztusban négy hónapos mélypontra süllyedt, miközben a vállalatok továbbra sem tudják áthárítani a magasabb árakat a fogyasztókra. Ez összességében növeli annak valószínűségét, hogy az infláció az elkövetkező hónapokban is csökkenő tendenciát mutat, illetve az adat segítheti eloszlatni a közeljövő recessziós félelmeit is, ennél fogva a markáns kamatvágások szükségessége is megkérdőjeleződik.

Erre reagálva kisebb hangulatromlás figyelhető meg a tőzsdéken, a korábi 0,3 százalékos emelkedést 0,2 százalékos esés váltotta fel a Dow indexnél,

dow-0224

ennél azonban a dollár meglódulásának köszönhetően jóval nagyobbat esett az arany árfolyama, jelenleg másfél százalékos mínuszban van a nemesfém jegyzése.

arany14
Megosztás

Nem nyomott még féket az amerikai gazdaság

Az amerikai üzleti aktivitás augusztusban négy hónapos mélypontra süllyedt, miközben a vállalatok továbbra is tudják áthárítani a magasabb árakat a fogyasztókra. Ez növeli annak valószínűségét, hogy az infláció az elkövetkező hónapokban is csökkenő tendenciát mutat.

Nem nyomott még féket az amerikai gazdaság
Megosztás

Pluszos nyitás Amerikában

A nyitást követően a Dow Jones, a Nasdaq és az S&P 500 egyaránt 0,4 százalékos pluszban van.

spközelacsúcs
Megosztás

Fontos mérföldkőhöz ért az OTP

Fontos mérföldkőhöz érkezett az OTP csoport Szlovéniában: a bankcsoport két bankja, az SKB Banka és a Nova KBM minden szükséges szabályozói jóváhagyást követően a mai napon jogilag sikeresen összeolvadt, és ettől kezdve egy márkanéven, OTP Banka-ként folytatja tovább tevékenységét, olvasható az OTP közleményében.

Fontos mérföldkőhöz ért az OTP
Megosztás

Gyengül a forint

Ma reggel még 392 forint 70 fillérbe került egy euró, délután már 394-nél jár a jegyzés. Közeledik a hét legfontosabb eseménye, az amerikai jegybank holnap esti konferenciája, a befektetők arra készülnek.

Gyengül a forint
Megosztás

Ugrik a Deutsche Bank árfolyama

Nagy emelkedésben van ma a Deutsche Bank árfolyama, jelenleg 3,1 százalékos pluszban van a részvény. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a korábban bank bejelentette, hogy megállapodásra jutott a Postbank-ügy kapcsán indított per felpereseinek több mint felével is.

db31
Megosztás

Brutális a verseny az autóiparban, jönnek az ázsiaiak, szenvednek a nyugati cégek

Jönnek fel az ázsiai, azon belül is a kínai autógyártók, emiatt is szenvednek a nyugati gyártók, erős az árverseny, közben magasak a fejlesztési költségek, mert folyamatos az átállás az elektromos autókra, csakhogy ott meg nem egészen úgy alakul a kereslet, mint amire sok gyártó számított. Nagyjából ez a helyzet idén az autóiparban, a cégek nehéz helyzete pedig a tőzsdei árfolyamokon is jól látszik. Megnéztük, hogy alakul a nyugati autógyártók értékesítése, azon belül is az elektromos autóké, mi történik a bevétellel, profittal, és hogy milyenek a kilátások.

Brutális a verseny az autóiparban, jönnek az ázsiaiak, szenvednek a nyugati cégek
Megosztás

Nagy bejelentést tett az Alteo

Üzembe helyezett az Alteo egy napelemparkot Tereske község határában, amely megkezdte próbaüzemét. A közel 20 MWAC teljesítményű, saját beruházásban és kivitelezésben háromnegyed év alatt felépített létesítménnyel a duplájára nőtt a vállalat naperőművi kapacitása, olvasható a vonatkozó közleményben.

Nagy bejelentést tett az Alteo
Megosztás

Itt a friss európai bmi

A várt mérsékelt lassulás helyett összességében gyorsult az euróövezet gazdasági aktivitásának növekedése augusztusban - derül ki a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet és a Hamburg Commercial Bank (HCOB) közös felmérésének csütörtökön ismertetett előzetes értékeiből.

Megosztás

Lendületben Európa

A vezető részvényindexek közül a CAC 0,5, a DAX 0,4, a FTSE pedig 0,3 százalékos pluszban van jelenleg.

dax0822
Megosztás

Itt az idő Wizz Air részvényeket vásárolni?

Igencsak rájár a rúd mostanság a Wizz Airre. A gyenge első negyedéves számok és az ezt követően visszavágott eredményvárakozások hatására rövid idő alatt omlott össze az árfolyam, az elemzők pedig egyre pesszimistábbak a vállalattal kapcsolatban, melynek részvényei már történelmi mélyponton kereskednek. Az eseményekre reagálva megnéztük, hogy milyen számokra érdemes most figyelni a Wizz Air esetében, valamint azzal a kérdéssel is foglalkoztunk, hogy érdemes lehet-e a mostani szinteken Wizz Air részvényeket vásárolni.

Itt az idő Wizz Air részvényeket vásárolni?
Megosztás

A Tesla előtt járna ez az autógyártó?

A korábban a "Tesla kihívójának" kikiáltott Lucid Motorsnál sok minden múlik a következő elektromos járművön, a Gravity SUV-n. A cégvezér nagyon bizakodó az értékesítések felfutásával kapcsolatban, ráadásul szerinte a Lucid technológiai szinten is átvette a stafétát a Teslától - írja a Yahoo Finance.

A Tesla előtt járna ez az autógyártó?
Megosztás

Fontos bejelentést tett a Gloster, az osztalékot is érinti

A Gloster a BÉT oldalán közölte, hogy a társaság két szoftverfejlesztő cégében is 70%-os részesedést szerzett, ezzel a Glosterre jutó osztalék közel másfélszeresére fog növekedni.

Fontos bejelentést tett a Gloster, az osztalékot is érinti
Megosztás

Jó hírt közölt a Deutsche Bank a részvényesekkel, pénz áll a házhoz

A Deutsche Bank részvényei erősödésbe kezdtek, miután a bank bejelentette, hogy megállapodásra jutott a Postbank-ügy kapcsán indított per felpereseinek több mint felével - írja a Reuters.

Jó hírt közölt a Deutsche Bank a részvényesekkel, pénz áll a házhoz
Megosztás

Bizonytalan nyitás a tőzsdéken

Kinyitottak a tőzsdék, de egyelőre nem igazán lehet markáns elmozdulásokról beszélni: a DAX, a CAC és a FTSE is kevesebb, mint 0,1 százalékkal került feljebb, de a milánói és a spanyol börzén is csak mérsékelt elmozdulásokat láthatunk.

dax001
Megosztás

Kivárással indul a nap a magyar tőzsdén

Felemás teljesítményt láthatunk a hazai blue chipeknél.

Kivárással indul a nap a magyar tőzsdén
Megosztás

Bemondta a guru, hogy miért kell aranyat venni

A 2008-as Lehmann-csődöt előrejelző, nagy megmondásairól elhíresült Robert Kiyosaki a Twitteren taglalta, hogy miért érdemes most szerinte aranyba, ezüstbe és bitcoinba fektetni.

Bemondta a guru, hogy miért kell aranyat venni
Megosztás
Megosztás

Kisebb esés jöhet a tőzsdéken

Mik az aktuális események a tőzsdéken?

  • Emelkedéssel zártak tegnap a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones 0,1 százalék pluszban fejezte be a napot, a S&P 500 0,4 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 0,5 százalék pluszban zárt.
  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel felemás hangulat látszik, a Nikkei 0,7 százalékkal került feljebb, a Hang Seng 0,74 százalékos pluszban van, a CSI 300 pedig 0,15 százalékot esett.
  • Rossz hangulatban indulhat a kereskedés Európában, a DAX és a CAC is 0,1 százalékkal kerülhet lejjebb, míg a FTSE 100 0,2 százalékos mínuszban nyithat.
  • Eséssel nyithatnak az amerikai tőzsdék, a határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján a Dow Jones 0,02 százalék mínuszban nyithat, a S&P 500 0,05 százalékkal kerülhet lejjebb, míg a Nasdaq 0,04 százalékot eshet.

Mi várható makro fronton?

Ma a Központi Statisztikai Hivatal közzéteszi a második negyedéves beruházásokat, ezen kívül a legfrissebb beszerzésimenedzser-indexek érkeznek Európából, majd délután az Egyesült Államokból is. A Jackson Hole-i esemény már ezen a napin megkezdődik, fontos üezentek ma is elhangozhatnak.

2024. augusztus 19. – augusztus 25. Makronaptár
Magyar makrogazdaság
augusztus 21. szerda 8:30 MNB Pénzügyi számlák  
augusztus 22. csütörtök 8:30 KSH Beruházás Q2
augusztus 23. péntek 8:30 KSH Munkanélküliség júl.
augusztus 23. péntek 8:30 PM Részletes ÁHT júl.
Nemzetközi makrogazdaság
augusztus 20. kedd 3:15 Kína PBOC kamatdöntés  
augusztus 20. kedd 11:00 EU Infláció (második becslés+rangsor) júl.
augusztus 21. szerda 1:50 Japán Külkereskedelem júl.
augusztus 21. szerda 16:00 USA Használt lakás eladások júl.
augusztus 21. szerda 20:00 USA Fed jegyzőkönyv  
augusztus 22. csütörtök 9:15 Franciao. bmi aug.
augusztus 22. csütörtök 9:30 Németo. bmi aug.
augusztus 22. csütörtök 10:00 EU bmi aug.
augusztus 22. csütörtök 13:30 EU EKB-jegyzőkönyv  
augusztus 22. csütörtök 15:45 USA bmi aug.
augusztus 23. péntek 1:30 Japán Infláció júl.
augusztus 23. péntek 16:00 USA Jerome Powell (Fed) beszéde Jackson Hole-ban  
Forrás: Portfolio-gyűjtés

Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A vezető amerikai, ázsiai európai és régiós részvényindexek közül idén 20,7 százalékos elmozdulással a BUX index áll az élen, a sereghajtó 3,2 százalékos eséssel a CSI 300 index.
  • A hazai blue chipek közül idén a legjobban a Magyar Telekom részvénye teljesített 54,5 százalékos emelkedéssel, a sor végén a Mol papírja áll 3,5 százalékos eséssel.
  • A fontosabb nyersanyagok közül év eleje óta az Ezüst árfolyama már 21,8 százalékot emelkedett.
Fontosabb instrumentumok
  Árfolyam 1 nap 1 hét 1 hónap Idén 1 év 5 év
Amerikai részvényindexek              
Dow Jones 40 890,49 0,1% 2,2% 1,5% 8,5% 18,6% 56,1%
S&P 500 5 620,85 0,4% 3,0% 2,1% 17,8% 27,8% 92,2%
Nasdaq 19 824,84 0,5% 4,2% 1,5% 17,8% 32,7% 156,4%
Ázsiai részvényindexek              
Nikkei 37 951,8 -0,3% 4,1% -5,3% 13,4% 20,2% 84,1%
Hang Seng 17 391,01 -0,7% 1,6% -0,2% 2,0% -1,3% -33,8%
CSI 300 3 321,64 -0,3% 0,4% -6,1% -3,2% -10,9% -12,2%
Európai részvényindexek              
DAX 18 448,95 0,5% 3,1% 1,5% 10,1% 18,2% 56,3%
CAC 7 524,72 0,5% 2,6% -0,1% -0,2% 4,5% 38,4%
FTSE 8 283,43 0,1% 0,0% 1,6% 7,1% 14,1% 15,0%
FTSE MIB 33 312,41 0,7% 3,0% -2,6% 9,8% 19,0% 59,8%
IBEX 11 114,9 0,2% 3,4% 0,2% 10,0% 20,0% 27,7%
Régiós részvényindexek              
BUX 73 142 1,2% 2,1% 0,3% 20,7% 29,1% 84,5%
ATX 3 663,08 0,7% 1,8% -0,2% 6,6% 17,6% 24,4%
PX 1 586,47 0,2% 1,6% -1,7% 12,2% 17,3% 52,8%
WIG20 84 205,75 0,6% 2,3% -1,9% 7,3% 23,3% 50,0%
Magyar blue chipek              
OTP 18 445 1,3% 4,2% -0,9% 16,7% 30,9% 50,1%
Mol 2 728 0,2% 0,1% -4,1% -3,5% 0,7% -5,5%
Richter 10 630 2,6% 2,2% 8,9% 21,5% 15,2% 119,1%
Magyar Telekom 1 054 0,0% -0,4% -2,2% 54,5% 140,9% 152,2%
Nyersanyagok              
WTI 72,76 -3,3% -7,3% -10,6% 1,2% -9,9% 30,6%
Brent 77,32 0,1% -3,7% -8,0% -0,5% -8,5% 27,2%
Arany 2 504,97 -0,3% 2,2% 4,1% 21,3% 32,7% 66,6%
Ezüst 29,54 0,3% 7,5% 1,0% 21,8% 27,5% 72,3%
Devizák              
EURHUF 392,4750 -0,2% -0,5% 0,5% 2,7% 2,3% 19,9%
USDHUF 352,7390 -0,4% -1,3% -1,7% 1,9% 0,1% 19,5%
GBPHUF 460,9800 0,1% 0,2% -0,6% 4,5% 2,9% 28,7%
EURUSD 1,1127 0,1% 0,8% 2,2% 0,7% 2,2% 0,3%
USDJPY 145,6050 0,0% -0,8% -7,5% 3,3% -0,5% 36,7%
GBPUSD 1,3062 0,2% 1,6% 1,1% 2,5% 2,6% 7,7%
Kriptovaluták              
Bitcoin 61 159 3,6% 4,2% -8,3% 38,4% 134,1% 503,5%
Állampapírok              
10 éves amerikai állampapírhozam 3,8 -0,5% -0,9% -10,4% -1,8% -12,7% 141,1%
10 éves német állampapírhozam 2,14 -0,7% 1,1% -11,2% 5,7% -20,1% -418,9%
10 éves magyar állampapírhozam 6,4 0,0% 1,1% -2,9% 7,9% -16,8% 251,6%
Forrás: Refinitiv, Portfolio

Címlapkép forrása: thianchai sitthikongsak

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Holdblog

A Fed igyekezne, de könnyen lemaradhat

Végre elérkezett a kamatcsökkentés gondolatához a Fed, ami nagy előrelépés a pár hónappal ezelőtti kommunikációhoz képest. Eddig fokozatosan hűlt a munkaerőpiac, de nemrég hiba csúszott..

RSM Blog

Cégérték számítás: tények, tévhitek

Egy cég valós piaci cégértékének számítása nem csupán számok és pénzügyi mutatók összegzése, hanem egy összetett elemzési folyamat, amely számos tényezőt vesz figyelembe. Mégis, gyak

Kiszámoló

Streaming forgó

Régről megmaradt a(z HBO) Max előfizetésem, már többször le akartam mondani, annyira kevés rajta az új tartalom Annak ellenére nem érte meg, hogy mint régi előfizető, féláron volt havonta.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
19 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Paks1 Duna viz csatorna1