Jön a Google új csúcstelefonja
Üzlet

Jön a Google új csúcstelefonja

Portfolio
Bemutatót tart holnap a Google, amelyen a várakozások szerint a legújabb Pixel-telefont mutathatja be az internetes keresőóriás, beelőzve ezzel az Apple rendszerint őszre időzített eseményét.

Kedden hardveres bemutatóeseményt tart a Google, amelyen új Pixel okostelefonját mutathatja be a társaság, októberről augusztusra hozva a debütálást. Ezzel beelőzi a nagy rivális, az Apple őszi iPhone-bemutatóját, és kiemelt figyelmet kaphat a készülék a csendes nyári időszakban.

A Bloomberg szerint ez az időzítés a mutatja, hogy Google agresszívabb stratégiát tervez a fogyasztói eszközök terén, és hosszú távú tervei vannak a hardverpiacon. A fogyasztói eszközök felé fordulás egy olyan lépés lehet, ami biztosítja a mesterséges intelligencia-fejlesztések térnyerését és monetizálását. Elemzők szerint a Google felismerte, hogy egységesebb megközelítésre van szükség az összes platformon az AI-versengés fokozódásával.

A generatív mesterséges intelligencia funkciók legújabb hulláma felélénkítheti a fogyasztók érdeklődését az okostelefonok iránt, és arra ösztönözheti őket, hogy rendszeresebben frissítsék készülékeiket. A Samsung idén a Galaxy termékcsaládot az AI-első ajánlatként pozícionálta, és arról számolt be, hogy a Galaxy S24 sorozat kétszámjegyű értékesítési növekedést ért el. A Google Pixel termékcsaládja a kameraszoftverben alkalmazott mesterséges intelligenciával tűnt ki. Olyan úttörő fejlesztéseket hozott, mint a Night Sight, ami egy olyan fényképezési mód, amelyet az egész mobilipar, köztük az Apple is lemásolt.

A Google jelentős befektetést eszközölt a Pixel termékcsaládba, ennek ellenére lemaradásban van az Apple és a Samsung mögött. A Google stratégiája - a hardver, a szoftver és a szolgáltatások fejlesztésének összekapcsolása - az Apple sikeres eszköztervezési megközelítését idézi. A Google számára örök kihívást jelent, hoy úgy kell felvennie a harcot az Apple-lel, hogy közben ne veszélyeztesse kapcsolatait az Android operációs rendszerre támaszkodó hardveróriásokkal, például a Xiaomi-val.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Kiszámoló

Csökken a FIX állampapír kamata

A mostani, három évig fix 7%-os állampapírt csak augusztus 15-ig lehet vásárolni, utána új sorozat jön, de már csak 6,75%-os kamattal. Ha most akartál bevásárolni belőle, akkor itt az idő l

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Gyorsulva terjed Magyarországon a fertőzés, ami halálos is lehet

Közgazdasági elemző/elemző/junior elemző

Közgazdasági elemző/elemző/junior elemző

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
vinicius