Portfolio signature

Nagyot gurított a Mol - Ezt bizony ki lehet tenni az ablakba

Ma hajnalban közzétette idei második negyedéves gyorsjelentését a Mol. A legfrissebb számok bár messze vannak azoktól az eredményektől, amiket az energiaválság okozta magas olajár-környezetben tudott hozni a társaság, de az elmúlt hónapokban több tekintetben is rendkívül kedvezően alakultak a fundamentumok a Mol körül, elég csak a megugró gázárakra és az emelkedő olajárakra, vagy akár a Downstream szegmensnél látott magas keresletre gondolni - elsősorban ezeknek köszönheten nagyon erős negyedévet tudott zárni az olajcég, a friss számok ismeretében a 2024-es célszámokat megerősítette a Mol.

A legfontosabb számok

Már a gyorsjelentést beharangozó elemzésünkben is megírtuk, hogy a második negyedévben a Mol a fontosabb sorokon jelentős növekedést érhetett el mind a tavalyi év azonos időszakához, mind pedig az első negyedévhez képest. Alapvetően elmondható, hogy ellentétes erők hatottak az olajcég teljesítményére a nemrég lezárt időszakban:

  • a Brent-Ural különbözet szűkülése és a finomítói felárak csökkenése, valamint a finomítói karbantartások miatti valamivel alacsonyabb kitermelés bár rontották az eredményt,
  • azonban az emelkedő olaj-és gázárak és a Downstream szegmensben tapasztalt erős kereslet kedvezett a társaságnak,
  • illetve a szlovéniai benzinkutak integrációja és a nem-üzemanyag értékesítés növelése segítette a Fogyasztói Szolgáltatások üzletágat.

Összességében az mondható el, hogy

AZ ELEMZŐI VÁRAKOZÁSOKAT NÉMILEG felülTELJESÍTve, kIMONDOTTAN ERŐS NEGYEDÉVET ZÁRT A MOL.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés