Új korszak kezdődhet a Boeingnél?
Üzlet

Új korszak kezdődhet a Boeingnél?

Portfolio
Ma lép hivatalba a Boeing új vezérigazgatója, Robert "Kelly" Ortberg, aki hatalmas kihívásokkal néz szembe, az amerikai repülőgépgyártó hírnevének helyreállítása és a bizalom visszaszerzése lesz a fő feladata - tudósít a Cnbc.

Ortberg első napján a rentoni gyárban tett látogatással kezdi munkáját, ahol a problémás 737 Max repülőgépeket gyártják. A tervek szerint beszélgetni fog a dolgozókkal, áttekinti a biztonsági és minőségi terveket, majd hasonló látogatások várhatók más Boeing-gyárakban is.

A Boeing részvényei idén eddig mintegy 37%-ot estek, miközben a vállalat pénzügyi veszteségei elérték a 8 milliárd dollárt. Ortbergnek nemcsak az utasszállító repülőgépek üzletágában kell rendet tennie, hanem a védelmi egységében is több a probléma.

Az iparági elemzők óvatosan optimisták Ortberggel kapcsolatban. Van, aki szerint Ortberg híres arról, hogy meghallgatja az embereket és hagyja őket ellentmondani. Más, a CNBC által megkérdezett szakértő szerint az első 100 nap döntő fontosságú lesz Ortberg számára, "a hivatali ideje elején hozott döntések generációs hatással lesznek a vállalatra."

Ortberg Dave Calhount váltja, aki márciusban közölte távozási szándékát. Calhoun 2020 elején vette át a válságban lévő Boeinget Dennis Muilenburgtól.

Ortberg Seattle körzetében fog dolgozni annak érdekében, hogy közel legyen azokhoz az üzemekhez, ahol kereskedelmi utasszállító repülőgépeiket gyártják.

boieee

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Miközben nagyon gyorsan terjed a fertőző betegség Magyarországon, kellemetlen hír érkezett a felnőtteknek szánt vakcináról

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Balaton strand víz felhő vihar