Jó hírt kapott a piac, mutatjuk a tőzsdei reakciókat
Üzlet

Jó hírt kapott a piac, mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Portfolio
A hét eleji nagy esésből ugyan kedden és szerdán visszapattantak a tőzsdék, de úgy tűnt, hogy mára elveszett a momentum. Az ázsiai tőzsdék vegyesen teljesítettek ma, míg Európában szinte egész nap rossz volt a hangulat. A fordulat délután érkezett, amikor megérkezett az amerikai munkanélküli segélykérelmek száma, ami a vártnál alacsonyabban alakult, ez pedig megnyugtatta némileg a recesszió miatt aggódó befektetőket - az adat megjelenését követően emelkednek az amerikai tőzsdék, és az európai piacok is elkezdték ledolgozni a mínuszokat. Mindeközben itthon továbbra is pörög a gyorsjelentési szezon, a Magyar Telekom árfolyama felpattant, miután a cég több tekintetben is kellemes meglepetéssel szolgált a negyedéves gyorsjelentésével: a lezárt negyedév számai meghaladták az elemzői várakozásokat, a menedzsment pedig megemelte az idei évre vonatkozó várakozásait, idén már másodszor. Holnap az OTP és a Mol számai érkeznek.
Megosztás

Pluszban az USA

Emelkedéssel nyitotta az amerikai tőzsdék, a Dow 0,6 százalékkal került feljebb, míg az S&P 500 1,1 százalékot emelkedett, a Nasdaq pedig 1,3 százalékkal erősödött. A befektetők kedvezően fogadták, hogy a vártnál alacsonyabban alakult a munkanélküli segélykérelmek száma az Egyesült Államokban, hiszen így az amerikai recessziós kockázatok valamivel kisebbnek tűnnek.

spx0808
Megosztás

Úgy veszik az új csodagyógyszereket, mint a cukrot

Az Eli Lilly csütörtökön közzétett második negyedéves eredményei és bevételei minden várakozást felülmúltak. A gyógyszergyártó cég 3 milliárd dollárral emelte meg az egész évre vonatkozó bevételi előrejelzését, köszönhetően a Mounjaro nevű diabéteszgyógyszer és a Zepbound fogyókúrás készítmény eladásainak ugrásszerű növekedésének - tudósított a Cnbc.

Úgy veszik az új csodagyógyszereket, mint a cukrot
Megosztás

Ugrik minden

Megérkezett a munkanélkülisegély-kérelmek száma az USA-ból, az adat 233 ezer fő volt, az előző heti 249 ezer fő után, míg a konszenzus 240 ezer főről szólt. A múlt pénteki munkaerő-piaci adatok után nagy várakozás övezte a mostani adatot, hiszen itt rögtön képet kapunk az amerikai munkaerőpiac állapotáról.

A vártnál alacsonyabb adatra ugranak az amerikai határidős indexek, és Európában is javulni kezdett a hangulat: a DAX napon belüli maximumra emelkedett.

dax0808asdasd

Látványos emelkedést mutat a bitcoin is, a legértékesebb kriptoeszköz 5,6 százalékot ralizott, egy perc alatt durván ezer dollárral rakták feljebb.

btc0808
Megosztás

Megérkezett az amerikai új munkanélkülisegély-kérelmek száma

A vártnál alacsonyabb munkanélküli segélykérelmek száma kedvező hír, hiszen így az amerikai recessziós kockázatok valamivel kisebbnek tűnnek. Emiatt csökkenhet az esélye a szeptemberi 50 bázispontos kamatcsökkentés esélye.

Megérkezett az amerikai új munkanélkülisegély-kérelmek száma
Megosztás

Kis esésben a magyar tőzsde

Továbbra is negatív hangulat figyelhető meg az európai tőzsdéken, a befektetők pedig a hamarosan érkező amerikai munkanélküli segélykérelmek adatát várják. Közben a magyar piac is mínuszban van, bár a BUX esése csak mérsékelt. A Magyar Telekom a vártnál jobb gyorsjelentést követően felülteljesítő, bár a telekompapír veszített korábbi lendületéből.

buxkomp0808
Megosztás

Érkezik a Mol nagy napja - Mire számíthatnuk?

Péntek hajnalban érkeznek a Mol friss negyedéves számai, amelyek az elemzői konszenzus alapján ígéretesnek tűnnek. A cég a fontosabb sorokon jelentős növekedést érhetett el mind a tavalyi év azonos időszakához, mind pedig az első negyedévhez képest.

Érkezik a Mol nagy napja - Mire számíthatnuk?
Megosztás

Rossz a hangulat

A délelőtti kereskedésben továbbra is negatív hangulat látszik az európai tőzsdéken, a magyar piac is mínuszban van. Ezzel folytatódik a globális piacokat napok óta sújtó volatilitás, miután a központi banki politikai döntések körüli vita továbbra is nyomasztja a hangulatot. Az európai tőzsdék így a tegnapi emelkedést nagyrészt visszaadták, különösen a technológiai és bányászati részvények teljesítenek gyengén. Mindeközben a befektetők az amerikai heti munkanélküli segélykérelmek délután érkező adatát várják, amely kiemelt figyelmet élvez a múlt pénteki, csalódást keltő munkaerőpiaci adat után, ami nem kis részben volt felelős a piaci hangulatromlásért.

euindexek0808a
Megosztás

Napok alatt fordult meg minden, 9 hónapja nem voltak ilyen pesszimisták a kisbefektetők

Az Amerikai Egyéni Befektetők Szövetségének (AAII) legfrissebb felmérése szerint a lakossági befektetők hangulata kilenc hónapja nem volt ilyen borús. Ez a pesszimizmus azt követően erősödött fel, hogy az S&P 500 index hétfőn az elmúlt két év legrosszabb napját produkálta, és szerdán már közel 8 százalékkal zárta a július közepi rekordérték alatt - jelentette a MarketWatch.

Napok alatt fordult meg minden, 9 hónapja nem voltak ilyen pesszimisták a kisbefektetők
Megosztás

Borsos árat kérhet az Apple a hamarosan érkező mesterséges intelligencia funkciókért

Az Apple újabb lépést tehet a jövedelmező szolgáltatási üzletágának felpörgetése felé, mivel elemzők szerint a vállalat akár 20 dollárt (7 300 forint) is felszámíthathat a hamarosan érkező fejlett mesterséges intelligencia (AI) funkciókért. A cég idén tervezi bevezetni az Apple Intelligence-t, amely néhány készülékén elérhető lesz - számolt be a Cnbc.

Borsos árat kérhet az Apple a hamarosan érkező mesterséges intelligencia funkciókért
Megosztás

Esnek az európai tőzsdék

Esnek az európai tőzsdék a nyitás után, a DAX 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a CAC és a FTSE 100 pedig 0,8 százalékot gyengült. A milánói börze is esik, a FTSE MIB 1,2 százalékos mínuszban van, míg a spanyol piac 0,9 százalékot esett.

dax0808asd
Megosztás

Lefordult a magyar tőzsde, de a Magyar Telekom talpon maradt

A nemzetközi részévnypiacokon látott hangulatromlás a magyar tőzsdét sem kerülte el, esik a BUX index. A blue chipek közül a Magyar Telekomot kell kiemelni, amely a rossz hangulat ellenére is emekedik, miután a várakozásokat meghaladó második negyedéves számokat közölt a cég, és a menedzsment felemelte az idei előrejelzését.

Lefordult a magyar tőzsde, de a Magyar Telekom talpon maradt
Megosztás

Jól megy a Magyar Telekom anyavállalatának

A Magyar Telekomhoz hasonlóan a cég német anyavállalata, a Deutsche Telekom is erős negyedévről számolt be második negyedéves gyorsjelentésében, amit az amerikai és az európai piac növekedése is támogatott. Egyedül hazai piacán, Németországban volt gyengébb a profitnövekedés, de jó hír, hogy ennek ellenére a menedzsment megemelte az idei évre vonatkozó várakozását.

Jól megy a Magyar Telekom anyavállalatának
Megosztás

Karnyújtásnyira van az OTP a 60 milliárd forintos részvény-visszavásárlási programjának lezárásától

Tovább vette szerdán saját részvényeit az OTP, így már csak bő 2 milliárd forintra van a 60 milliárd forintos program teljesítésétől.

Karnyújtásnyira van az OTP a 60 milliárd forintos részvény-visszavásárlási programjának lezárásától
Megosztás

Meglepte az elemzőket az Allianz, emelkedik az árfolyam

A német Allianz biztosítóóriás a vártnál jobban, 7,5%-kal növelte nettó nyereségét a második negyedévben, és közölte, hogy jó úton halad az egész évre kitűzött cél elérése felé. A társaság részvényárfolyama emelkedik a hírre, 0,7%-os pluszban áll a nyitás előtti kereskedésben.

Meglepte az elemzőket az Allianz, emelkedik az árfolyam
Megosztás

Nem tud hibázni a Telekom, itt az újabb nagy meglepetés

Több tekintetben is kellemes meglepetéssel szolgált a Magyar Telekom ma, a piaczárás után közzétett negyedéves gyorsjelentésével, a lezárt negyedév számai meghaladták az elemzői várakozásokat, a menedzsment pedig megemelte az idei évre vonatkozó várakozásait, idén már másodszor. A több mint 50 százalékos idei árfolyamemelkedés ellenére a Telekom részvényei alacsony árazási szinteken forognak, és a részvények elemzői megítélése is pozitív.

Nem tud hibázni a Telekom, itt az újabb nagy meglepetés
Megosztás

Esés jöhet Európában

Mik az aktuális események a tőzsdéken?

  • Eséssel zártak tegnap a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones 0,6 százalékkal került lejjebb, a S&P 500 0,8 százalék mínuszban fejezte be a napot, míg a Nasdaq 1,2 százalékot esett.
  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel felemás hangulat látszik, a Nikkei 0,93 százalékos mínuszban van, a Hang Seng 0,05 százalékkal került feljebb, míg a CSI 300 0,4 százalékos mínuszban áll.
  • Kedvezőtlen nyitást jeleznek előre az európai határidős részvényindexek, a DAX 0,27 százalék mínuszban nyithat, a CAC 0,81 százalékkal kerülhet lejjebb, míg a FTSE 0,78 százalékot eshet.
  • Eséssel nyithatnak az amerikai tőzsdék, a határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján a Dow Jones 0,09 százalékkal kerülhet lejjebb, a S&P 500 0,2 százalék mínuszban nyithat, míg a Nasdaq 0,15 százalékot eshet.

Mi várható makro fronton?

A ma is fontos nap lesz, ekkor érkezik a magyar inflációs adat és az előzetes ÁHT júliusból. Mivel a magyar költségvetés helyzete nem túl szívderítő, nagyon fontos lesz a júliusi egyenleg alakulása. Külföldön az amerikai heti munkanélküli segélykérelmek érdemelnek említést.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A vezető amerikai, ázsiai európai és régiós részvényindexek közül idén 18,0 százalékos elmozdulással a BUX index áll az élen, a sereghajtó 3,7 százalékos eséssel a CAC index.
  • A hazai blue chipek közül idén a legjobban a Magyar Telekom részvénye teljesített 57,5 százalékos emelkedéssel, a sor végén a Mol papírja áll 3,0 százalékos eséssel.
  • A fontosabb nyersanyagok közül év eleje óta az Arany árfolyama már 16,2 százalékot emelkedett.
Fontosabb instrumentumok
  Árfolyam 1 nap 1 hét 1 hónap Idén 1 év 5 év
Amerikai részvényindexek              
Dow Jones 38 763,45 -0,6% -5,1% -1,6% 2,8% 9,3% 49,0%
S&P 500 5 199,5 -0,8% -5,8% -6,6% 9,0% 15,1% 80,3%
Nasdaq 17 867,37 -1,2% -7,7% -12,4% 6,2% 16,0% 136,6%
Ázsiai részvényindexek              
Nikkei 35 089,62 1,2% -10,3% -14,2% 4,9% 8,8% 71,0%
Hang Seng 16 877,86 1,4% -2,7% -5,2% -1,0% -13,6% -35,1%
CSI 300 3 341,49 0,0% -2,9% -2,6% -2,6% -16,3% -7,7%
Európai részvényindexek              
DAX 17 615,15 1,5% -4,8% -4,7% 5,2% 10,4% 51,2%
CAC 7 266,01 1,9% -3,5% -5,3% -3,7% -0,7% 38,0%
FTSE 8 166,88 1,7% -2,4% -0,5% 5,6% 8,1% 13,4%
FTSE MIB 31 831,64 2,3% -5,7% -6,3% 4,9% 11,5% 55,0%
IBEX 10 599 2,0% -4,2% -3,9% 4,9% 13,3% 21,2%
Régiós részvényindexek              
BUX 71 554,38 1,8% -3,4% -0,8% 18,0% 31,3% 77,6%
ATX 3 553,46 2,5% -4,0% -4,2% 3,4% 10,8% 23,5%
PX 1 555,13 1,6% -3,4% -1,1% 10,0% 13,8% 53,1%
WIG20 78 971,56 0,9% -6,4% -9,5% 0,7% 11,5% 39,5%
Magyar blue chipek              
OTP 17 850 3,5% -4,3% -0,7% 13,0% 32,2% 45,6%
Mol 2 740 -0,7% -3,5% -6,6% -3,0% 1,1% -7,9%
Richter 10 130 1,7% -2,4% 4,5% 15,8% 12,1% 102,7%
Magyar Telekom 1 074 2,1% -1,5% 2,9% 57,5% 152,1% 155,7%
Nyersanyagok              
WTI 76,68 2,8% -3,4% -9,2% 6,7% -6,4% 50,1%
Brent 78,85 2,9% -2,2% -10,3% 1,5% -7,6% 31,8%
Arany 2 400,38 0,6% -0,9% 0,7% 16,2% 24,1% 59,8%
Ezüst 26,98 -0,4% -6,4% -11,8% 11,3% 16,8% 57,9%
Devizák              
EURHUF 398,0500 0,0% 1,0% 1,4% 4,1% 2,6% 22,1%
USDHUF 364,0979 0,1% 0,0% 0,4% 5,2% 3,2% 25,3%
GBPHUF 462,4651 0,1% -1,2% -0,3% 4,8% 2,5% 30,9%
EURUSD 1,0933 0,0% 1,0% 1,0% -1,0% -0,6% -2,5%
USDJPY 144,5050 0,0% -3,9% -10,2% 2,5% 1,5% 36,6%
GBPUSD 1,2722 0,1% -1,0% -0,6% -0,2% -0,4% 4,7%
Kriptovaluták              
Bitcoin 55 136 -1,6% -14,7% -2,6% 24,8% 88,9% 360,6%
Állampapírok              
10 éves amerikai állampapírhozam 3,95 1,4% -2,5% -7,6% 2,2% -3,3% 135,1%
10 éves német állampapírhozam 2,21 4,3% -1,4% -11,9% 9,1% -13,6% -480,7%
10 éves magyar állampapírhozam 6,34 1,6% -1,9% -8,5% 6,9% -16,4% 218,6%
Forrás: Refinitiv, Portfolio

Címlapkép forrása: cyano66

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Ricardo

Egy természetes kísérlet

Olvasom. 2016. november 8-án India egy rendkívül merész kormányzati intézkedésbe fogott: a Modi-kormány azonnali hatállyal betiltotta a forgalomban lévő 500 és 1000 rúpiás bankjegyek használ

Holdblog

Mentőöv az olajban fuldokló országnak

Egy buszsofőrből diktátorrá lett politikus és rezsimje szétloptak egy országot - írta keddi anyagunkban Zentai Péter, Zentuccio a venezuelai helyzetről. Most Venezuela gazdasági problémáival f

Holdblog

Nem az az arany, ami fénylik

Kezdjük szemantikával: az arany nem egyenlő a menekülőeszközzel. Az csak egy funkciója a sok közül, ami gyakran működik, néha meg nem. Persze ha valaki se... The post Nem az az arany, ami fény

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Tényleg összeomlásra számít a világ egyik leggazdagabb embere? És érdemes rá hallgatni?

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Balaton strand víz felhő vihar