Még soha nem mértek ekkora hőséget Kínában
Üzlet

Még soha nem mértek ekkora hőséget Kínában

MTI
A megfigyelt újkori történelem során Kínában idén július volt a legmelegebb hónap, a hőmérséklet átlagosan 23,21 Celsius-fok volt - jelentette csütörtökön a CCTV kínai állami televízió.

A júliusban mért átlagos hőmérséklet felülmúlta a 2017. júliusi 23,17 Celsius-fokot, ezáltal az idei júliusi lett a legmagasabb havi átlag azóta, hogy az ország 1961-ben megkezdte az átfogó adatok összeállítását - közölte a kínai média.

Júliusban Kína valamennyi tartományában magasabb volt az átlaghőmérséklet, mint az előző évek azonos hónapjában. A CCTV jelentése szerint Kujcsou és Jünnan tartományokban volt a legmagasabb a hőmérséklet, utánuk Hunan, Csianghszi és Csöcsiang tartományokban mérték a legmagasabbat.

Csütörtökön a Jangce-folyó deltájában továbbra is emelkedett a hőmérséklet: Sanghaj, Nanning, Hangcsou és más tartományi fővárosokban az előrejelzések szerint a következő hét napban rendkívül magas hőmérséklet várható, Hangcsou városában a 40 Celsius-fok feletti rekordmeleget is elérheti.

A világ legmelegebb napját július 22-én regisztrálták, a globális felszíni levegő átlaghőmérséklete 17,15 Celsius-fokot ért el.

Egyes tudósok szerint az éghajlatváltozás minden eddiginél nagyobb mértékben növeli a globális hőmérsékletet.

A globális felmelegedés miatt az időjárás intenzívebbé és kiszámíthatatlanná vált Kínában is, ahol az utóbbi időben rendkívül heves esőzések és árvizek sújtottak több térséget is.

Tavaly több melegrekord is megdőlt: Észak-Kínában márciusban 39 Celsius-fokra kúszott a hőmérő, míg májusban Sanghajban mértek 36,7 Celsius-fokot, mellyel százéves melegrekord dőlt meg.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Mindent a családtámogatási rendszerről

Milyen állami támogatás és kedvezményes hitel érhető el gyermekvállalás előtt álló párok számára? Hogyan kombinálhatók a támogatások és hitelek? Milyen juttatásokkal élhetnek a munká

Kiszámoló

CSOK csapda

Gábor írt egy tanulságos levelet. A meglévő gyerekük mellé úton volt a második, s úgy gondolták, hogy ideje lenne akkor költözni egy nagyobb ingatlanba. Ehhez vették igénybe a CSOK Plusz tá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kőkemény üzenet jött Kijevből Budapestnek is: marad a Lukoil-szankció, fel kell adni az orosz olajat, amennyire lehet
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tozsde reszveny arfolyam