Ez a kispapír volt a magyar befektetők kedvence júliusban
Üzlet

Ez a kispapír volt a magyar befektetők kedvence júliusban

Portfolio
Júliusban is folytatta a menetelést a magyar tőzsde. A BUX új történelmi csúcson zárta a hónapot, a legnépszerűbb részvényeknek az OTP, a Richter és a Mol bizonyultak az év 7. hónapjában, míg a brókercégek közül a a Wood & Company, az ERSTE és a Concorde emelkedett ki.

Júliusban elsősorban az inflációs aggodalmak mozgatták a világ tőzsdéit. Amerikában az S&P 500 és a Nasdaq indexek is emelkedtek a technológiai és kommunikációs szektorok vezetésével. Az infláció ugyanakkor továbbra is komoly kihívást jelent az Egyesült Államokban, arra késztetve a központi bankot, hogy mérsékelje a kamatcsökkentési kilátásokat. Az európai tőzsdék vegyes eredményeket mutattak, míg Kína gazdasági növekedése tovább lassult.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

A BUX index júliusban 2,7 százalékot emelkedett és 74 051 pontos történelmi csúcson zárt. A BÉT év elején indított, új részvénymutatói ismét pozitív hónapot zártak: a CETOP NTR 1 590,49 ponton, míg az XTEND index 1 601,89 ponton zárt.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Júliusban is az OTP Bank részvényeivel zajlott a legnagyobb volumenű kereskedés, 145 milliárd forint értékben. A bankpapírt a Richter Gedeon követte, 33,7 milliárd forinttal, illetve harmadik helyen a MOL végzett 28,2 milliárd forinttal.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

A kis- és közepes kapitalizációval rendelkező vállalatok közül a Multihome ismét kiemelkedően teljesített, különösen erős hónapot zárva, 120,9 százalékos növekedéssel, valamint a Budapesti Értéktőzsde részvényárfolyama is jelentősen, 46,5 százalékkal emelkedett.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Az azonnali részvénypiac forgalma összességében 226 milliárd forintot tett ki júliusban, amely a napi átlagot tekintve 9,8 milliárd forintot jelent.

A júliusi hónap a kereskedési aktivitás mellett is izgalmasan telt a Budapesti Értéktőzsde számára: a BÉT és az UniCredit Bank stratégiai együttműködési megállapodást kötött a középvállalatok versenyképességének és növekedési lehetőségeinek támogatására. Az együttműködés keretében a BÉT és az UniCredit Bank egy exkluzív „BÉT-UniCredit Lounge” fórumot hoznak létre, ahol rendszeres találkozókat, képzéseket és eseményeket szerveznek a kiválasztott vállalatok vezetői számára. A BÉT és az UniCredit Bank szakértői, befektetők, tőzsdei cégek vezetői, tanácsadók és trénerek egyaránt részt vesznek ezeken az eseményeken, szakmai tanácsokkal és mentorálással támogatva a cégeket.

A befektetési szolgáltatók között júliusban a Wood & Company zárt az élen 112,1 milliárd forinttal, akit az ERSTE és Concorde követett, 98,1 és 95,2 milliárd forinttal.

Az árupiac csendes hónapot zárt, az összforgalom 123 millió forintot tett ki.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Holdblog

Mindent a családtámogatási rendszerről

Milyen állami támogatás és kedvezményes hitel érhető el gyermekvállalás előtt álló párok számára? Hogyan kombinálhatók a támogatások és hitelek? Milyen juttatásokkal élhetnek a munká

Kiszámoló

CSOK csapda

Gábor írt egy tanulságos levelet. A meglévő gyerekük mellé úton volt a második, s úgy gondolták, hogy ideje lenne akkor költözni egy nagyobb ingatlanba. Ehhez vették igénybe a CSOK Plusz tá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kőkemény üzenet jött Kijevből Budapestnek is: marad a Lukoil-szankció, fel kell adni az orosz olajat, amennyire lehet
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tozsde reszveny arfolyam