Modellt vált a Temu, ennek sokan nem örülnek
Üzlet

Modellt vált a Temu, ennek sokan nem örülnek

Portfolio
A Temu új stratégiával próbálja megvédeni üzletét az Egyesült Államokban és az EU-ban. Az online piactér, amely eddig olcsó és könnyű árukat kínált közvetlenül Kínából, most arra törekszik, hogy helyi raktárakba telepítse termékeit, így csökkentve a szállítási időt és növelve a vásárlói elégedettséget. A döntés ellenszenvet váltott ki a cég kínai beszállítóiból - írta a Financial Times.

A Temu lépése mögött több tényező áll. Egyrészt a kormányok egyre inkább szigorítják az adózási szabályokat, amelyek eddig lehetővé tették az olcsó csomagok vámmentes importját. Másrészt a helyi raktárak használata lehetővé teszi nagyobb méretű és magasabb árrésű termékek, például bútorok és háztartási gépek értékesítését.

A Temu eddigi sikere abban rejlett, hogy gyorsan és olcsón tudott árut szállítani Kínából közvetlenül a nyugati vásárlóknak. Most azonban arra törekszik, hogy "félig menedzselt" modellre váltson, ahol a kereskedők maguk vállalják a szállítási és raktározási költségeket.

Az új stratégia azonban nem aratott osztatlan sikert a beszállítók körében. Több kínai gyártó kételyeit fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy fenntartható-e ez az új modell. Egy másik gyakori panasz a beszállítók részéről az árak csökkentésére irányuló nyomás. A Temu taktikája szerint minél alacsonyabb áron kínálják termékeiket a kereskedők, annál nagyobb eséllyel kerülnek előtérbe a platformon.

Több beszállító arról számolt be, hogy a Temu egyre több bírságot szab ki különböző okokból kifolyólag. Ezek között szerepelnek hibás csomagolások vagy eltérések az online leírásokhoz képest. "279 bírságot kaptunk összesen 114 millió RMB értékben" - mondta egy guangzhou-i kereskedő.

A tiltakozások sem maradtak el: több beszállító személyesen jelent meg a cég irodáiban Guangzhou-ban, hogy kifejezze elégedetlenségét.

Címlapkép forrása: 2024 Photothek via Getty Images

Kiszámoló

CSOK csapda

Gábor írt egy tanulságos levelet. A meglévő gyerekük mellé úton volt a második, s úgy gondolták, hogy ideje lenne akkor költözni egy nagyobb ingatlanba. Ehhez vették igénybe a CSOK Plusz tá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új rekord: gyorsulva terjed Magyarországon a fertőzés, ami halálesetekkel is járt

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
GettyImages-2160537622