Tarol a Merck rákgyógyszere
Üzlet

Tarol a Merck rákgyógyszere

Portfolio
A Merck kedden közzétette második negyedéves pénzügyi eredményeit, amelyek felülmúlták a Wall Street várakozásait. A gyógyszeripari óriáscég jelentős növekedést ért el a Keytruda nevű rákgyógyszer és egyéb onkológiai készítmények, valamint egy új szív- és érrendszeri gyógyszer erős eladásainak köszönhetően - írta a Cnbc.

A Merck 16,11 milliárd dolláros bevételt jelentett a második negyedévre, ami 7 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Az meghaladta az elemzők által várt 15,84 milliárd dollárt. A Merck gyógyszeripari részlege jelentős növekedést mutatott: bevételei elérték a 14,41 milliárd dollárt a második negyedévben, ami 7 százalékos növekedést jelent.

  • Kiemelkedően teljesített a Keytruda nevű immunterápiás készítmény is: bevételei 16 százalékkal 7,27 milliárd dollárra nőttek az előző évhez képest - ehhez képest a piac 7,12 milliárd dollárra számított.
  • A Gardasil, a HPV - az Egyesült Államokban leggyakrabban előforduló szexuális úton terjedő fertőzés - okozta rákos megbetegedések megelőzésére szolgáló vakcina eladásai stagnáltak (2,5 milliárd dollár).
  • A Winrevair nevű új az Egyesült Államokban március óta engedélyezett, tüdőbetegség kezelésére szolgáló gyógyszer máris jelentős, 70 millió dolláros bevételt hozott.
  • A Januvia nevű cukorbetegség elleni gyógyszer forgalma viszont jelentősen csökkent: 27 százalékkal 629 millió dollárra esett vissza az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest. A Merck szerint a csökkenés elsősorban a gyógyszer iránti alacsonyabb keresletnek és áraknak, valamint a több országban tapasztalható konkurenciának tudható be. 
  • A Covid elleni tabletta, a Lagevrio eladásai 46 százalékkal 110 millió dollárra zuhantak. Ez még így is meghaladta az elemzők 81,5 millió dollárról szóló várakozásást.
  • Az állat-egészségügyi részleg is szerény, 2 százalékos növekedést mutatott, így forgalma elérte az 1,48 milliárd dollárt.

A tisztított egy részvényre jutó eredmény 8,9 százalékkal 2,28 dollárra csökkent, ami meghaladta az elemzők 2,15 dollárról szóló előrejelzését.

A Merck az egész évre vonatkozó árbevételi előrejelzését megemelte - főleg az onkológiai készítmények iránti erős keresletnek köszönhetően - amely a 63,4 és 64,4 milliárd dollár közötti tartományban mozog. Ez némileg magasabb az áprilisi 63,1 és 64,3 milliárd dolláros előrejelzésnél.

A cég azonban a korábbi 8,53 és 8,65 dollárról 7,94 és 8,04 dollár közötti tartományra csökkentette a tisztított adózott eredményre vonatkozó előrejelzését. A frissített előrejelzés részvényenként 26 cent és 51 cent egyszeri költséget tartalmaz a Harpoon Therapeutics és az EyeBio felvásárlásával kapcsolatban - közölte a Merck.

A Merck 1,8 százalékos mínuszban várja a nyitást, míg idén 17,2 százalékot emelkedett a jegyzés.

merck0730

Címlapkép forrása: Marko Georgiev/Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új rekord: gyorsulva terjed Magyarországon a fertőzés, ami halálesetekkel is járt

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tőzsde