Portfolio signature

Most érdemes Teslát venni?

Portfolio
Hiába a kiábrándító számok, és az árfolyamesés, a Morgan Stanley jelentős növekedési potenciált lát most a Teslánál. Éppen ezért megnéztük, hogy mit gondolnak most az elemzők a vállalatról, valamint azzal a kérdéssel is foglalkoztunk, hogy érdemes-e most Tesla-részvényt venni. Lássuk!

Sokkal többet érhet a Tesla

A kiábrándító negyedéves számok hatására múlt héten nagyot esett a Tesla, szerdán ráadásul közel 14 százalékot zuhantak a vállalat részvényei, ami 2020 szeptember óta a Tesla legrosszabb egynapos tőzsdei teljesítménye volt.

Hétfőn azonban több mint 5 százalékos pluszban zárt Elon Musk cégének árfolyama, miután a Morgan Stanley egy friss elemzésében a Ford helyett a Teslát nevezte meg a legjobb amerikai autóipari részvénybefektetésnek, és jelentősen megemelte a részvényre vonatkozó célárát.

tesla0730

A Morgan Stanley szerint ugyan az önvezető rendszer kínai bevezetése, valamint az elektromos járművek iránti kereslet alakulása miatt vannak bizonytalanságok, de a Tesla meglehetősen hatékonyan csökkenti költségeit és a vállalat átszervezési erőfeszítései is kifizetődők lehetnek. A befektetési bank szerint kiemelendő, hogy a cég átcsoportosította erőforrásait az autógyártásról más üzletágak felé, az energetikai üzletág pedig akár az autóipari szegmens értékét is túlszárnyalhatja.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés