Portfolio signature

Nem bonyolult: ha Trump lesz a következő amerikai elnök, bitcoinba kell fektetni

Bár novemberig még hosszú idő van hátra, és Kamala Harris színre lépésével egyre kiélezettebb az amerikai elnökválasztási verseny, a közvéleménykutatások jelenlegi állása alapján Donald Trump lehet az Egyesült Államok következő elnöke. Ha ez bekövetkezik, az jelentős fordulatot jelenthet az amerikai kriptoipar számára, amely Biden alatt folyamatos harcot folytat a szabályozókkal. A kampány során Trump meglepően nagy figyelmet fordít a kriptopiac szereplőire, és egy sor ígéretet tett nekik a szabályozás lazításáról, az amerikai kriptobányászat fellendítéséről, és a kormányzati aranytartalékhoz hasonló bitcointartalék létrehozásáról, és nem utolsósorban arról, hogy az Egyesült Államokat a bolygó kriptoközpontjává, és a világ bitcoin-szuperhatalmává kívánja tenni. Mindez azért is meglepő, mert Trump néhány évvel korábban még egészen más álláspontot képviselt, és szkeptikus volt a digitális eszközökkel kapcsolatban. A piaci szerelők egy részének logikája most nem bonyolult: ha Trump jön, nagyot mehet a bitcoin, abba érdemes fektetni. A pálfordulás belső meggyőződésének, vagy politikai érdeknek köszönhető? Mit tervez Trump a kriptoipar támogatására? Milyen hatása lehet mindennek a bitcoin árfolyamára? Ennek jártunk utána.

Kriptoszkeptikus volt Trump

Trump néhány éve még igencsak kritikus volt a kriptoeszközökkel szemben, a bitcoint többször is támadta nyilvános kijelentéseiben. 2018-ban azt mondta Steve Mnuchin pénzügyminiszternek, hogy "menjen utána" a bitcoinnak, 2019-ben pedig arról beszélt, hogy a kriptovaluták "nem pénzek" és "légből kapottak".

Csak egy valódi valutánk van az USA-ban, és az erősebb, mint valaha. Úgy hívják, hogy az Egyesült Államok dollárja!

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés