Jó híreket közölt a Richter amerikai partnere
Üzlet

Jó híreket közölt a Richter amerikai partnere

Portfolio
A vártnál jobb eredményekről számolt be a Richter amerikai partnere, az Abbvie csütörtökön. Ennek hatására ráadásul a vállalat megemelte az idei évre vonatkozó profit előrejelzését is.

Az időszak során az Abbvie bevétele 14,46 milliárd dollárt tett ki, ami magasabb az elemzők által várt 14,03 milliárd dolláros értéknél. A cég 2,65 dolláros egy részvényre jutó korrigált nyereséget ért el, ami 8 centtel haladta meg a várakozásokat.

Az AbbVie egyik zászlóshajójának számító izületi gyulladás elleni gyógyszerének, a Humirának az eladásai azonban közel 30 százalékkal csökkentek, miután a készítmény kikerült a jogvédelem alól. De az elért 2,81 milliárd dolláros bevétel még így is meghaladta az elemzők által várt 2,76 milliárd dollárt.

A gyógyszergyártó és a befektetők az újabb immunológiai gyógyszerekre, a Skyrizi-ra és a Rinvoq-ra összpontosítottak. A Skyrizi globális eladásai 2,73 milliárd dollárt tettek ki, ami magasabb az előzetesen várt 2,59 milliárd dollárnál. A Rinvoq értékesítéséből származó 1,43 milliárd dolláros összeg pedig szintén meghaladta az elemzők által várt 1,36 milliárd dolláros értéket.

A vállalat közölte, hogy most 11 milliárd dolláros Skyrizi-eladásokra számít az idén, és a Rinvoq 5,7 milliárd dolláros bevételt hoz majd, ami előbbi esetében 300, utóbbi esetében pedig 100 millió dollárral több, mint a korábban előrejelzett.

Az AbbVie jelentős nyomás alatt áll Imbruvica rákellenes gyógyszere miatt is. Az Imbruvica értékesítéséből származó bevétel 8 százalékkal 833 millió dollárra csökkent a második negyedévben, de még így is meghaladta a 789 millió dolláros előrejelzést.

A Richterrel közösen fejlesztett Vraylar eladásai pedig a második negyedévben 17,6 százalékkal, 774 millió dollárra emelkedtek.

Az AbbVie ezt követően megemelte a 2024-es profit előrejelzését. A vállalat 10 centtel növelte a profit előrejelzésének sávját és most 10,71 és 10,91 dollár közötti egy részvényre jutó nyereségre számít az idei évben.

Az AbbVie árfolyama tegnap 3,4 százalékos pluszban zárt, idén pedig 17,6 százalékos pluszban vannak a vállalat részvényei.

abbvie0726

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

KonyhaKontrolling

Mi a legjobb befektetés ma?

Az ügyfeleim gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a legjobb befektetés. Ez a kérdés mindig elszomorít, hiszen azt kell válaszolnom, hogy ilyen nem létezik. Ráadásul rámutat a kérdező rossz elvár

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kiderült: szép csendben gigaösszegű devizahitelt vett fel Kínától a magyar állam

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Csárt