Portfolio signature

Még csak most kezdődhet a nagy zuhanás a tőzsdéken?

Portfolio
Csúnyán elromlott a hangulat az amerikai tőzsdéken szerdán, az esést a technológiai részvények vezették, miután a Tesla és az Alphabet háza tájáról is rossz hírek érkeztek, ennek hatására pedig a befektetők szabadulni kezdtek az elmúlt időszakot meghatározó nagy technológiai cégek részvényeitől. A szerdai esés azonban könnyen lehet, hogy egy nagy eladási hullám első köre volt, és még csak most fog kezdődni az igazi nagy esés a tőzsdéken, ugyanis a vezető amerikai részvényindexek esetében már több fontos technikai szint is elesett.

Közel két éve nem volt ilyen rossz napja Amerikának

Az esést elsősorban az váltotta ki, hogy az Alphabet részéről vegyes, a Tesla háza tájáról pedig igencsak csalódást keltő negyedéves számok érkeztek. A friss adatok és a cégvezetők nyilatkozatai alapján pedig befektetők elkezdték árazni azt, hogy az AI fejlesztések átmenetileg brutális költségekkel járnak, a profitot is hozó eredmények azonban csak később.

Ennek hatására az amerikai tőzsdéken a technológiai túlsúlyú Nasdaq vezette az esést. Az index mintegy 3,6 százalékkal került lejjebb, ekkora esésre pedig 2022 óta nem volt példa, csakúgy mint az S&P 500, mely 2,4 százalékos mínuszban zárt szerdán.

nasdaq
spx

Mit mutatnak a grafikonok?

S&P 500

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés