Le kellett terhelni a Paksi Atomerőmű mind a négy blokkját ma délután
Üzlet

Le kellett terhelni a Paksi Atomerőmű mind a négy blokkját ma délután

Ma, azaz csütörtök délután fél 3-tól a Paksi Atomerőmű mind a négy blokkját 25-25 MW-tal le kellett terhelni a rendszerirányító utasítására – jelezte üzemi esemény című szűkszavú közleményében az erőmű.

Mindez látszik is a rendszerirányító MAVIR alábbi ábráján is, de egyúttal az is látható a kék tartomány alapján, hogy azóta már vissza is jött a névleges teljesítmény közelébe mind a négy blokk (500-500 MW). Így tehát csak átmeneti volt a leterhelés, nagyjából másfél órát tarthatott. Az, hogy közel névleges teljesítményen "pörög" most már az atomerőmű, az Országos Atomenergia Hivatal dedikált oldalán, illetve az MVM Paksi Atomerőmű oldalán is látható az adatok között.

Paks leterheles negy blokk
Forrás: MAVIR

Egyelőre nem tudni, hogy miért kellett mind a négy blokkot leterhelni, hiszen a délután második felében kezdődött ez el, amikor a sárga területtel jelzett naperőművi termelés már kezdett csökkenni, és közben a lila tartomány jelzi, hogy már nettó áramimportra szorult az ország. Az elmúlt hetekben rendszerint a déli órákban olyankor terhelték vissza a paksi blokkokat, amikor a napelemek csúcsra pörgő termelése mellett nettó exportőr volt az ország, és az értékesítési kényszert, illetve a mélybe hulló áramárakat igyekezett a rendszerirányító mérsékelni a blokkok visszafogásával.

A Duna vízhőmérséklete miatti termelés visszafogás még felmerülhet, mint érv a mai leterhelés mellett, de erről nem szól az MVM közleménye, az OAH oldalán pedig nem jelent meg ilyen tartalmú közlemény.

Címlapkép forrása: Portfolio

Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
wall