Új elhízás elleni csodaszer a láthatáron, esik a sztárgyógyszerek gyártóinak árfolyama
Üzlet

Új elhízás elleni csodaszer a láthatáron, esik a sztárgyógyszerek gyártóinak árfolyama

Portfolio
Esik a Novo Nordisk és az Eli Lilly részvényeinek árfolyama, miután a svájci Roche ígértes eredményeket közölt a legújabb elhízás elleni gyógyszerjelöltjének korai fázisú vizsgálatairól. Az új fejlesztés komoly versenytársat jelenthet a jelenlegi piaci szereplők számára - tudósít a CNBC.

A Roche közleménye szerint a Carmot Therapeutics felvásárlásával hozzá került második gyógyszerjelölt, a CT-996 nevű tabletta, négy hét alatt 6,1%-os átlagos súlycsökkenést eredményezett egy I. fázisú vizsgálatban. Ez az eredmény különösen figyelemre méltó, mivel az elhízott, de 2-es típusú cukorbetegséggel nem rendelkező betegeknél érték el.

A bejelentés hatására a Roche részvényei megugrottak, közel 6 százalékot emelkedtek ma. Ezzel szemben a Novo Nordisk és az Eli Lilly, amelyek jelenleg a legígéretesebb elhízás elleni gyógyszerrel rendelkeznek, 3-4 százalékos eséseket mutattak a mai kereskedésben.

A gyorsan növekvő súlycsökkentő gyógyszerágazatban egyre nagyobb verseny bontakozik ki. A Roche szájon át szedhető tablettája vonzó alternatívát jelenthet azoknak a betegeknek, akik nem kedvelik az injekciós kezeléseket. A Novo Nordisk és az Eli Lilly jelenleg injekciós formában kínálják fogyókúrás készítményeiket. Teresa Graham, a Roche Pharmaceuticals vezérigazgatója decemberben úgy nyilatkozott a CNBC-nek: "Még évekbe telhet, mire ezek a szájon át szedhető elhízás elleni kezelések széles körben elérhetővé válnak."

rochehldg

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a meglepetés! Erre még a kormány sem számított
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
tozsde reszvenypiac