Portfolio signature

Történelmi csúcson az arany, de meddig emelkedhet még?

Portfolio
Új történelmi csúcsra emelkedett az arany a héten, az előrejelzések szerint azonban még messze lehet a rali vége. Éppen ezért megnéztük, hogy milyen tényezők állnak a mostani emelkedés hátterében, valamint azzal a kérdéssel is foglalkoztunk, hogy meddig emelkedhet még a nemesfém árfolyama a következő hónapokban az amerikai elnökválasztás közeledtével.

Új csúcson az arany

Az arany árfolyama szerda hajnalban egészen 2482 dollárig emelkedett, ami új csúcsot jelent a nemesfém esetében. Az előző csúcsot még május végén érte el a jegyzés a 2452 dolláros szinten.

A mostani alkalommal együtt idén már négyszer is új történelmi csúcs is született az arany piacán:

arany0717

Az idei emelkedést kontextusba helyezve elmondható, hogy az arany az idén az S&P 500 nál is jobban teljesített eddig, hiszen amíg a részvényindex alig 19, addig a nemesfém közel 20 százalékot emelkedett az év eddigi részében.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Mi áll az arany emelkedése mögött
  • Hogyan hathat egy új Trump-ciklus az arany árfolyamára
  • Meddig emelkedhet idén és jövőre a nemesfém jegyzése
  • Érdemes-e aranyat vásárolni a mostani szinteken

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés