Portfolio signature

Éppen a szemünk előtt indult el egy mindent elsöprő lavina a tőzsdéken?

Portfolio
Olyan jelenségre lehettünk figyelmesek a tőzsdéken az elmúlt napokban, amire hosszú ideje nem volt már példa. A tőzsdei emelkedést idén vezető és sokáig sebezhetetlennek tűnő technológiai óriáscégek elkezdtek alulteljesítővé válni a piac különböző szegmensseivel, különösen a kis tőkeértékű cégekkel szemben. Mi váltotta ki a hirtelen történt rotációt? Rövid távú változásról van szó, vagy valóban átalakul a részvénypiaci vezetőgárda? Mitől függ, hogy melyik forgatókönyv fog megvalósulni? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Kilőttek a kis kapitalizációjú részvények

Az év nagy nyerteseinek számító megacap technológiai részvények ereje az elmúlt napokban megfogyatkozott és egy hosszú hónapok óta szunnyadó piaci szegmens került hirtelen a reflektorfénybe. A kis kapitalizációjú részvények hirtelen vonzóvá váltak, miután a befektetők kamatcsökkentési várakozásai felerősödtek és azt kezdték árazni, hogy a csökkenő kamatszinttel javulhatnak a gazdaság érzékeny szektorainak növekedési kilátásai.

A kis kapitalizációjú részvényeket tömörítő Russell 2000 az elmúlt napokban komoly raliba kezdett, és már 5 egymást követő kereskedési napot zárt úgy, hogy 1 százaléknál nagyobb mértékben emelkedett - 1979 óta, vagyis az elmúlt 45 évben mindössze 5 alkalommal sikerült ezt abszolválnia az indexnek.

Ezzel a Russell 2000 2022 januárja óta nem látott szintre került.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés