Trump-ralit hozott a hét első napja a tőzsdéken
Portfolio
Az ázsiai tőzsdéken inkább rossz volt a hangulat a kedvezőtlen kínai GDP-közlést követően, Európában pedig szintén esést láthattunk - a befektetők a hétvégi, Donald Trump ellen elkövetett merényletre is a mai kereskedésben reagáltak, ennek megfelelően hatalmas ralit láthattunk a Trump-győzelem proxyjának is tekinthető Trump Media részvényénél, illetve a közismerten kriptodeviza-párti elnökjelölt győzelmi esélyének növekedésével párhuzamosan a bitcoin is nagyot ment ma, de a Tesla is jól teljesített.
Megosztás

Itt a vége

A Dow Jones 0,5, a Nasdaq 0,3, az S&P 500 pedig 0,2 százalékos pluszban zárt a hét első napján. A Dow ráadásul a mai emelkedéssel új történelmi csúcson zárt:

dji0715
Megosztás

Kilőttek a kriptós részvények

Ma a tőzsdéken a befektetők elsősorban a hétvégi Donald Trump ellen elkövetett merényletre reagálnak, ennek megfelelően jelentős emelkedést láthatunk nem csak a Trump-győzelem proxyjának is tekinthető Trump Media részvényénél, de a kriptovalutáknál és a hozzájuk köthető részvényeknél is.

Kilőttek a kriptós részvények
Megosztás

Jó a hangulat Amerikában

A vezető részvényindexek közül a Dow Jones és a Nasdaq egyaránt 0,5, az S&P 500 pedig 0,4 százalékos emelkedésben van.

ndx0715
Megosztás

Nem lett szép a zárás Európában

A zárásig kitartott a nyomott hangulat a vezető európai tőzsdéken: a francia CAC 1,2, az angol FTSE 0,9, a német DAX peidg 0,8 százalékos mínuszban zárta a napot.

dax0715
Megosztás

A Mol húzta a magyar tőzsdét

A hazai blue chipek közül a Mol részvényei kezdték legjobban az új hetet.

A Mol húzta a magyar tőzsdét
Megosztás

Egyre lejjebb Európa

A kereskedési nap végéhez közeledve egyre rosszabb a hangulat a vezető európai tőzsdéken, a német DAX 0,8 százalékkal került lejjebb, miközben a francia CAC 1,2 százalékos, a brit FTSE 100 pedig 0,9 százalékos mínuszban van.

px12
Megosztás

Ugrik a Tesla részvénye

Emelkedést láthatunk az amerikai tőzsdéken, elsősorban a hétvégi eseményeket emészthetik a befektetők: egyelőre úgy néz ki, hogy kisebb löketet adott a hangulatnak a Donald Trumpot ért, de szerencsésen túlélt merénylet. A legjelentősebb részvények közül a Tesla ugrott a legnagyobbat.

Ugrik a Tesla részvénye
Megosztás

Brutális rekordok jöhetnek az Apple-nél, ugrik az árfolyam

A legjobbnak tartott választásnak (top pick) nevezte a Morgan Stanley az Apple részvényét, mivel a befektetési bank elemzői úgy látják, hogy a technológiai óriás mesterséges intelligencia platformjának bevezetése rekordmértékű rohamot válthat majd ki a felhasználók körében, hogy frissítsék okostelefonjaikat, táblagépeiket és számítógépeiket - jelentette a Bloomberg.

Brutális rekordok jöhetnek az Apple-nél, ugrik az árfolyam
Megosztás

Zöld utat kapott az OTP Románia felvásárlása

Jóváhagyta a bukaresti versenyhivatal az OTP Románia felvásárlását - írja az economedia.ro az intézmény közleménye alapján.

Zöld utat kapott az OTP Románia felvásárlása
Megosztás

Javul a hangulat a magyar tőzsdén

A nap eleji esést kisebb emelkedés váltotta fel a magyar tőzsdén, a BUX 0,2 százalékos pluszban áll. A hazai blue chipek közül a Mol teljesít a legjobban.

Javul a hangulat a magyar tőzsdén
Megosztás

Újra dől a pénz a befektetési alapokba, itt vannak a magyarok kedvencei

Júniusban 2,4%-kal, vagyis 381 milliárd forinttal növekedett a befektetési alapokban kezelt vagyon Magyarországon. A BAMOSZ frissen közzétett adatai szerint nettó 177 milliárd forintnyi tőke áramlott az alapokba, ami sokkal jobb az előző két hónap adatánál. Egyedül a kötvényalapokból áramlott ki tőke, vagyis folytatódik az elmúlt évek slágerének számító kötvényalapok vesszőfutása, miközben a legtöbb friss tőkét a vegyes, az abszolút hozamú és a részvényalapok vonták be.

Újra dől a pénz a befektetési alapokba, itt vannak a magyarok kedvencei
Megosztás

Mutatjuk a részvényt, ami a legnagyobbat robbanhat a Trump elleni merénylet miatt!

A tudatos ignorancia és a digitális detox legelvetemültebb kombinációja is vélhetően kevésnek bizonyult azok számára, akik a hétvégén úgy döntöttek, hogy most egy kicsit nem fognak foglalkozni a világ dolgaival, elengedik a fülük mellett az aktualitásokat. Azonban ha merénylet történik az Egyesült Államok volt elnöke, jelenleg (talán) legesélyesebb elnökjelöltje és egyik legbefolyásosabb embere, Donald Trump ellen, azt jó eséllyel mindenki meghallja. Márpedig pontosan ez történt, és ahogy mindenkinek megvan valamiféle véleménye az esetről, úgy a tőzsdék is értékítéletet mondanak, ebből a verdiktből pedig egy részvény jön ki messze a leggyőzedelmesebben.

Mutatjuk a részvényt, ami a legnagyobbat robbanhat a Trump elleni merénylet miatt!
Megosztás

Itt a felpattanás a bitcoinnál!

Az elmúlt napok árfolyammozgásait figyelve úgy tűnik, hogy akár meg is törhet a június eleje óta tartó lejtmenet a kriptodevizák piacán: több napja jelentős emelkedést láthatunk a bitcoinnál, de az ether és a solana is remekül teljesít.

Itt a felpattanás a bitcoinnál!
Megosztás

Négy év után először ismét veszteséges lehet a legnagyobb német bank

A Deutsche Bankot követő elemzők arra számítanak, hogy veszteséget jelent a bank a második negyedévre vonatkozóan – írja a Reuters.

Négy év után először ismét veszteséges lehet a legnagyobb német bank
Megosztás

Földbe állt a luxuscég részvénye, menekülnek a befektetők

A brit luxusipari óriáscég Burberry részvénye valósággal beszakadt, miután a társaság kiábrándító első negyedéves teljesítményt tett közzé, ezzel párhuzamosan profit warningot is kiadott, továbbá leváltotta vezérigazgatóját és szüneteltetést jelentett be az osztaléknál - írja a Cnbc.

Földbe állt a luxuscég részvénye, menekülnek a befektetők
Megosztás

Fordult a helyzet, egyre feljebb az OTP

Lerázta magáról a borús piacnyitást a magyar tőzsde, a BUX index jelenleg oldalazik, ehhez a hangulatjavuláshoz elsősorban az kellett, hogy feljebb kerüljönz OTP - jelenleg már csak 0,2 százalékos mínuszban van a részvénye.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Megosztás

Komor hangulatban indul a nap

A Donald Trump ellen elkövetett hétvégi merényletet emészthetik vélhetően a piacok, ugyanis kimondottan rossz hangulatban indult a nap a vezető európai tőzsdéken. A DAX 0,3 százalékos esése mellett a CAC 0,9 százalékkal, a FTSE 100 pedig 0,8 százalékkal került lejjebb.

cacesés08

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Megosztás

Nagyot ment az AutoWallis, pörögnek az autóeladások

Ismét rendkívül erősen teljesített az AutoWallis Kiskereskedelmi üzletága a második negyedévben, a piaci átlag feletti számokat közölt a vállalat, miután 18 százalékkal növelte az újgépjármű-eladásait. Emellett a magykereskedelmi területen tavaly ősz óta ismét folyamatosan bővülő értékesítésről számoltak be, míg a mobilitási szolgáltatások terén 15 százalékkal nőtt a flottaméret, miközben a bérleti események száma a wigo carsharing tavalyi akvizíciója miatt jelentősen megugrott. Az AutoWallis az idén összességében a tavalyi évet érdemben meghaladó értékesítési adatokkal számol a jelenlegi makrogazdasági környezetben.

Nagyot ment az AutoWallis, pörögnek az autóeladások
Megosztás

Esik az OTP, bizonytalanok a befektetők

Elsősorban az OTP esésének köszönhetően kisebb mínuszban kezdi a napot a magyar tőzsde.

Esik az OTP, bizonytalanok a befektetők
Megosztás

Tovább dübörög az OTP programja

Pénteken tovább vásárolta saját részvényeit az OTP, ezúttal közel egymilliárd forint értékben.    

Tovább dübörög az OTP programja
Megosztás

Történelmi esemény jöhet a Google-nél

A Google előrehaladott tárgyalásokat folytat a Wiz kiberbiztonsági cég felvásárlásáról, az ügylet értéke elérheti a 23 milliárd dollárt, ezzel a tech-óriás történetének legnagyobb akvizíciója valósulna meg - jelentette vasárnap a The Wall Street Journal. Az ügyet ismerő források szerint az üzlet hamarosan létrejöhet, írta a Cnbc.

Történelmi esemény jöhet a Google-nél
Megosztás

Eséssel indulhat a nap Európában

Mik az aktuális események a tőzsdéken?

  • Emelkedéssel zártak legutóbb a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones 0,6 százalékot emelkedett, a S&P 500 is 0,6 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq ugyancsak 0,6 százalék pluszban zárt.
  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel felemás hangulat látszik, a Nikkei 0,1 százalékot emelkedett, a Hang Seng 1,25 százalékos mínuszban van, míg a CSI 300 0,21 százalékkal került lejjebb.
  • Eséssel indulhat a nap az európai börzéken, a határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján a DAX 0,2 százalékkal kerülhet lejjebb, a CAC 0,8 százalék mínuszban nyithat, míg a FTSE 0,3 százalékot eshet.
  • Az amerikai határidős részvényindexek emelkedést vetítenek előre a piacnyitásra, a Dow Jones 0,23 százalékot emelkedhet, a S&P 500 0,21 százalék pluszban nyithat, míg a Nasdaq 0,35 százalék pluszban nyithat.

Mi várható makro fronton?

Ma építőipari statisztikát közöl az KSH, az MNB közzéteszi a havi fizetési mérleg adatait. Jön kínai GDP, valamint kiskereskedelmi adat Németországból. Ezen kívül az eurózóna iparának teljesítményére érdemes figyelni. Ezek nem piacmozgató adatok, de megutdhatjuk belőlük, hogy aktuálisan milyen állapotban van a gazdaság.

2024. július 15. – július 21. Makronaptár
Magyar makrogazdaság
július 15. hétfő 8:30 KSH Építőipar máj.
július 15. hétfő 8:30 MNB Havi fizetési mérleg máj.
július 16. kedd 11:00 ÁKK 3 hónapos dkj aukció  
július 17. szerda 8:30 MNB Devizatartalék jún.
Nemzetközi makrogazdaság
július 15. hétfő 4:00 Kína GDP Q2
július 15. hétfő 8:00 Németo. Kiskereskedelem máj.
július 15. hétfő 11:00 EU Ipar máj.
július 16. kedd 10:00 EU EKB hitelezési felmérés  
július 16. kedd 14:30 USA Kiskereskedelem jún.
július 17. szerda 8:00 UK Infláció jún.
július 17. szerda 11:00 EU Infláció második becslés+rangsor jún.
július 17. szerda 14:30 USA Lakásépítési engedélyek jún.
július 17. szerda 15:15 USA Ipari termelés jún.
július 17. szerda 20:00 USA Fed bézs könyv  
július 18. csütörtök 8:00 UK Munkanélküliség máj.
július 18. csütörtök 14:15 EU EKB kamatdöntés  
július 18. csütörtök 14:45 EU Christine Lagarde sajtótájékoztatója  
július 19. péntek 1:30 Japán Infláció  
július 19. péntek 8:00 Németo. Ipari termelői árak jún.
július 19. péntek 8:00 UK Kiskereskedelem jún.
Forrás: Portfolio-gyűjtés

Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A vezető amerikai, ázsiai európai és régiós részvényindexek közül idén 23,1 százalékos elmozdulással a Nikkei index áll az élen, a sereghajtó 1,2 százalékos emelkedéssel a CSI 300 index.
  • A hazai blue chipek közül idén a legjobban a Magyar Telekom részvénye teljesített 60,1 százalékos emelkedéssel, a sor végén a Mol papírja áll 0,4 százalékos emelkedéssel.
  • A fontosabb nyersanyagok közül év eleje óta az Ezüst árfolyama már 27,5 százalékot emelkedett.
Fontosabb instrumentumok
  Árfolyam 1 nap 1 hét 1 hónap Idén 1 év 5 év
Amerikai részvényindexek              
Dow Jones 40 000,9 0,6% 1,6% 3,3% 6,1% 16,5% 46,4%
S&P 500 5 615,35 0,6% 0,9% 3,6% 17,7% 25,6% 86,3%
Nasdaq 20 331,49 0,6% -0,3% 4,5% 20,8% 32,8% 156,0%
Ázsiai részvényindexek              
Nikkei 41 190,68 -2,4% 0,7% 6,0% 23,1% 28,9% 89,9%
Hang Seng 18 293,38 2,6% 2,8% 2,0% 7,3% -3,0% -35,7%
CSI 300 3 472,4 0,1% 1,2% -2,0% 1,2% -9,7% -8,8%
Európai részvényindexek              
DAX 18 748,18 1,2% 1,5% 0,6% 11,9% 17,0% 52,1%
CAC 7 724,32 1,3% 0,6% -1,8% 2,4% 5,3% 38,6%
FTSE 8 252,91 0,4% 0,6% 0,5% 6,7% 11,3% 10,0%
FTSE MIB 34 580,52 0,8% 1,7% 0,6% 13,9% 21,1% 55,9%
IBEX 11 250,6 0,7% 2,1% 0,0% 11,4% 19,0% 21,1%
Régiós részvényindexek              
BUX 72 253,69 0,4% 0,2% 2,9% 19,2% 40,6% 77,5%
ATX 3 706,36 0,6% -0,1% 1,2% 7,9% 17,3% 23,5%
PX 1 590,4 0,2% 1,2% 3,4% 12,5% 22,4% 50,7%
WIG20 88 693,81 0,6% 1,6% 4,3% 13,0% 27,3% 46,9%
Magyar blue chipek              
OTP 18 240 0,8% 1,5% 3,8% 15,4% 50,9% 47,1%
Mol 2 836 -0,4% -3,3% -1,0% 0,4% -7,7% -4,2%
Richter 9 690 0,4% 0,0% 4,9% 10,7% 11,0% 91,3%
Magyar Telekom 1 092 1,1% 4,6% 3,6% 60,1% 163,1% 151,6%
Nyersanyagok              
WTI 83,49 -0,5% -1,1% 4,9% 16,1% 10,2% 39,2%
Brent 85,9 0,5% -2,3% 4,6% 10,6% 7,2% 28,6%
Arany 2 411,77 -0,3% 1,2% 3,7% 16,8% 23,4% 71,3%
Ezüst 30,92 -1,6% 1,1% 2,6% 27,5% 28,5% 103,8%
Devizák              
EURHUF 391,9750 -0,4% -0,2% -0,8% 2,6% 4,5% 20,3%
USDHUF 359,2969 -0,7% -0,9% -1,3% 3,8% 6,6% 24,1%
GBPHUF 466,9250 -0,3% 0,6% -0,2% 5,8% 6,6% 28,4%
EURUSD 1,0910 0,3% 0,8% 0,6% -1,2% -1,9% -3,0%
USDJPY 158,5550 0,0% -1,5% 1,8% 12,4% 14,5% 46,8%
GBPUSD 1,2990 0,5% 1,5% 1,2% 1,9% -0,1% 3,4%
Kriptovaluták              
Bitcoin 57 889 0,9% 2,2% -15,2% 31,0% 90,5% 390,2%
Állampapírok              
10 éves német állampapírhozam 2,43 0,0% -3,4% -3,6% 21,3% -4,9% -1 081,8%
10 éves magyar állampapírhozam 6,73 0,0% -2,9% -2,0% 13,5% -8,3% 162,9%
Forrás: Refinitiv, Portfolio

Címlapkép forrása: 2022 Jay Radhakrishnan

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Holdblog

Lelassult a globális vagyon növekedése

Eléggé lelassult a globális vagyon növekedése az elmúlt évtizedben. A UBS nemrég publikált Global Wealth Report 2024 című jelentése szerint míg 2000 és 2010 között... The post Lelassult a g

Kiszámoló

Mindent a CSOK Pluszról

Hitelügyintéző Gáborunk új videót csinált a CSOK Pluszról, ha gondolkodtál azon, hogy igénybe vedd, akkor érdemes végignézned. Ha kérdésed van, keresd meg őt, a honlapján megtalálod a tel

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a meglepetés! Erre még a kormány sem számított
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
románia-zöld-világ-törvénymódosítás-támadás-engedély-károk-medve