Lépéskényszerben a BMW, csúnyán megsarcolják a Kínában gyártott elektromos Miniket
Üzlet

Lépéskényszerben a BMW, csúnyán megsarcolják a Kínában gyártott elektromos Miniket

Portfolio
A BMW kérvényezte, hogy Brüsszel a Kínában gyártott elektromos Minik Európába történő behozatalára alacsonyabb vámokat vessen ki, mivel az ideiglenes uniós szabályozás értelmében jelenleg a legmagasabb vámok vonatkoznak rájuk - mondta egy, az ügyet jól ismerő forrás a Reutersnek.

A lépés célja, hogy a márka bekerüljön a vizsgálatban együttműködő vállalatok csoportjába, mivel ha ez megtörténne, akkor a jelenlegi szabályok szerint érvényes 37,6 százalék helyett csak 20,8 százalékos vám vonatkozna a Kínából az EU-ba importált autóira.

A múlt héten az Európai Bizottság ideiglenes vámokat jelentett be a Kínában gyártott elektromos járművek európai behozatalára, és július 18-ig adott időt a gyártóknak, hogy észrevételeket tegyenek.

A BMW Kínában gyártott elektromos Mini modelljeit csak néhány hónapja gyártják, és a vámok bejelentését megelőzően nem szerepeltek a brüsszeli mintaelemzésben, ami azt jelenti, hogy automatikusan a legmagasabb vámszintet vetették ki rájuk.

A BMW arra számít, hogy elektromos Minijét végül alacsonyabb vámmal sújtják majd - mondta a forrás, hozzátéve, hogy az új piacra lépők számára csak ősszel, a végleges vámok megállapítását követően lesz lehetőség az alacsonyabb vámok igénylésére irányuló hivatalos eljárás elindítására.

Az uniós eljárás szerint bármely vállalat, amely nem volt jelen a mintacsoportokban, és egyéni vámot szeretne, közvetlenül a végleges intézkedések bevezetése után kérhet "gyorsított felülvizsgálatot".

Címlapkép forrása: VCG/VCG via Getty Images

Kiszámoló

Kezdődnek a megszorítások

Lementek a választások, úgyhogy ma reggel bejelentette a kormány, hogy a hozzá nem értő, ostoba gazdaságpolitikája miatt a háborús helyzet miatt adóemelések lesznek, hogy a költségvetésen

Kasza Elliott-tal

McDonald's Corporation - elemzés

Két hónapja van a Top10-ben. Júniusban nem tudtam elemezni, mert a roic.ai valami fejlesztés miatt változtatott a letölthető adatok formátumán, azt ígérték, hogy javítják, de a végén én al

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Különadó-bejelentést tett a kormány - Minden, amit tudni kell az új védelmi hozzájárulásról
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
napelem zöld vállalat