Erős napjuk volt a tőzsdéknek
Portfolio
Felemás hangulatban telt a kereskedés csütörtök reggel Ázsiában, ezt követően azonban Európában folytatódik az emelkedés a tőzsdéken, míg Amerikában a függetlenség napja miatt nincs ma kereskedés.
Megosztás

Erős zárás Európában

Kitartott a zárásig a jó hangulat az európai tőzsdéken, a BUX index a felülteljesítők között volt ma.

euindexek0704
Megosztás

Tőzsdei cégre csapott le az MNB, több milliós bírság lett belőle

5,5 millió forintos bírságot szabott ki az MNB a Nyomdára, miután a cég bizonyos bennfentes információkat nem tette időben közzé.

Tőzsdei cégre csapott le az MNB, több milliós bírság lett belőle
Megosztás

Itt az új történelmi csúcs a magyar tőzsdén!

A magyar tőzsde új történelmi csúcson zárt csütörtökön, a blue chipek közül az OTP és a Richter is erős teljesítményt nyújtott a hét utolsó előtti kereskedési napján.

Itt az új történelmi csúcs a magyar tőzsdén!
Megosztás

18 000 felett az OTP!

A kereskedési idő végéhez közeledve az OTP a legjobban teljesítő blue chip a magyar tőzsdén. A bank részvényeinek árfolyama már 1,1 százalékot emelkedett a mai napon, ezzel pedig ismét 18 000 felett mozog a jegyzés.

otp0704

Az emelkedés és a fontos szint áttörése ellenére a forgalom meglehetősen alacsony ma az OTP-ben, a kereskedés eddigi részében alig több mint 1,87 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a bank részvényei, ennek ellenére azonban az OTP a legforgalmasabb részvény a BÉT-en.

otpforgalom0704
Megosztás

Tovább esnek a kriptovaluták

A tegnapi nap után ma is meglehetősen kedvezőtlen hangulatban telik a kereskedés a kriptopiacon, a bitcoin jegyzése pedig már a 60 000 dolláros szintet is leszakította.

Tovább esnek a kriptovaluták
Megosztás

Mi lesz a forinttal és a magyar tőzsdével? - Véleményt mondtak a hazai alapkezelők

Erősre sikerült a június a magyar tőzsdén, a BUX index újabb történelmi csúcsot döntött, és több mint 6 százalékkal értékelődött fel az elmúlt hónapban. Július elején rendszeres havi felmérésünkben ismét megkérdeztük a hazai alapkezelőket, hogy mit gondolnak a hazai részvénypiac kilátásairól, melyek a kedvenc részvényeik és a legkevésbé kedvelt papírok, és merre mehet a következő hónapokban a forint árfolyama.

Mi lesz a forinttal és a magyar tőzsdével? - Véleményt mondtak a hazai alapkezelők
Megosztás

Kitart a kedvező hangulat Európában

A délutáni órákban is folytatódik az emelkedés a kontinens vezető börzéin, az angol FTSE már 0,9, a francia CAC 0,8, a német DAX pedig 0,3 százalékos pluszban van.

dax0704
Megosztás

Vegyes mozgások a magyar tőzsdén

A kereskedési idő felénél továbbra is minimális pluszban van a BUX index, a blue chipeknél azonban igencsak vegyes a kép: emelkedik a Richter és az OTP, stagnál a Mol, és mínuszban van a Magyar Telekom árfolyama.

Vegyes mozgások a magyar tőzsdén
Megosztás

Ezek a részvények lehetnek a vasárnapi francia választás nyertesei

A Morgan Stanley szerint emelkedés jöhet majd a francia és a többi európai tőzsdén is a vasárnapi francia választások után - írja a a Bloomberg.

Ezek a részvények lehetnek a vasárnapi francia választás nyertesei
Megosztás

Döntött az Európai Bíróság a Mol perében

Az Európai Unió Bírósága kimondta, hogy egy anyavállalat nem hivatkozhat a gazdasági egység versenyjogi fogalmára annak érdekében, hogy a saját székhelye szerinti tagállam bíróságai előtt indíthasson kártérítési eljárást.

Döntött az Európai Bíróság a Mol perében
Megosztás

Változások jönnek a 4iG felsővezetésében

Új felsővezetőket jelentett be a 4iG, a vállalatcsoportnál zajló transzformációs program következő állomásaként. A változások egyaránt érintik a cégcsoport, valamint a távközlési kereskedelmi és infrastruktúra vállalatok irányítását is. Az új vezetők feladata az új struktúrához alakított vállalatok szervezeti felépítésének kialakítása, az üzleti folyamatok összehangolása, valamint a jövőbeli fejlődési stratégia meghatározása lesz. A vállalatcsoport ezzel párhuzamosan kibővíti a cégcsoport legfelsőbb vezetését, melynek célja új befektetési és üzleti területek feltárása, illetve a 4iG nemzetközi jelenlétének növelése a távközlési, infrastruktúra és technológiai szektorokban – áll a vállalat közleményében.

Változások jönnek a 4iG felsővezetésében
Megosztás

Új szereplő a magyar tőzsdén: nagy tervek a környezettechnológiában és a gyártásban

Tevékenységével a hulladékgazdálkodás teljes vertikumát – a hulladékgyűjtést, szállítást, feldolgozást, a hulladékkezelési végpontok és lerakók üzemeltetését – valósítja meg a VERTIKAL Group Nyrt., amely jelentős műanyagipari és gyártó piaci szereplő is egyben. A cégcsoport számára igen sűrűnek bizonyult az elmúlt egy-másfél év: amellett, hogy a megelőző évben jelentős mértékben kapcsolódott be a MOHU új hulladékgazdálkdási rendszerébe, tavaly elindult a részvényeik kereskedése a BÉT Xtenden, nem is olyan rég pedig átadtak egy 2,5 milliárd forintos üzem- és technológiai fejlesztést. A modern üzem lehetőséget teremt arra, hogy az ipari szegmensebe is betörjenek, valamint, hogy a saját műanyagtermék-gyártásuk alapanyagainak előállítását is elvégezzék. A tőzsdére lépésről, a növekedési eredményekről és további célokról, az új üzem jelentőségéről, valamint az ellátási lánc rövidülésével járó lehetőségekről kérdeztük egy interjú keretében Ferencz Kornélt, a VERTIKAL Group meghatározó tulajdonosát.

Új szereplő a magyar tőzsdén: nagy tervek a környezettechnológiában és a gyártásban
Megosztás

Emelkednek a vezető börzék

A nyitást követően a kontinens vezető börzéi közül a francia CAC 0,6, az angol FTSE 0,5, a német DAX pedig 0,3 százalékos pluszban van.

dax0704
Megosztás

A Richter húzza a magyar tőzsdét reggel

A nyitást követően a nemzetközi tőzsdékhez hasonlóan idehaza is mérsékelt elmozdulásokat láthatunk, a hazai nagypapírok közül a Richter teljesít a legjobban csütörtök reggel.

A Richter húzza a magyar tőzsdét reggel
Megosztás

Rossz hír érkezett Németországból

A német ipar számára nem hozott jó híreket a május, ugyanis az ipari megrendelések váratlanul 1,6%-kal csökkentek az előző hónaphoz képest - derült ki a szövetségi statisztikai hivatal friss adataiból. Az adatokat szezonálisan és naptárhatással kiigazítva közölték.

Rossz hír érkezett Németországból
Megosztás

Tovább vette saját részvényeit az OTP

Több mint 630 millió forint értékben vásárolt saját részvényeket az OTP július 3-án, szerdán.

Tovább vette saját részvényeit az OTP
Megosztás

Kisebb mozgások jöhetnek Európában

Mik az aktuális események a tőzsdéken?

  • Vegyesen zártak tegnap a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones 0,1 százalékot esett, a S&P 500 0,5 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 0,9 százalék pluszban fejezte be a napot.
  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel felemás hangulat látszik, a Nikkei 0,9 százalékos pluszban van, a Hang Seng 0,08 százalékos mínuszban áll, míg a CSI 300 0,72 százalékos mínuszban van.
  • Mérsékelt elmozdulással nyithatnak az európai tőzsdék, a határidős részvényindexek állása alapján a DAX stagnálhat, a FTSE 0,1, míg a CAC 0,5 százalék pluszban nyithat.
  • Eséssel nyithatnak az amerikai tőzsdék, a határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján a Dow Jones 0,01 százalékkal kerülhet lejjebb, a S&P 500 0,05 százalékot eshet, míg a Nasdaq 0,06 százalék mínuszban nyithat.

Mi várható makro fronton?

Ma fellélgezhetnek a piacok, az Egyesült Államokban a függetlenség napját ünneplik, a brit piacokon viszont lehet csapkodás, ezen a napon lesz ugyanis a parlamenti választás, amelyen a várakozások szerint a Munkáspárt nagy vereséget mér a kormányzó konzervatívokra. Lesz még egy EKB-jegyzőkönyv is, ez közepesen izgalmas.

2024. július1. – július 7. Makronaptár
Magyar makrogazdaság
július 1. hétfő 8:30 MNB A nemzetgazdaság pénzügyi számlái Q1
július 1. hétfő 8:30 KSH Külkereskedelem (második becslés) ápr.
július 2. kedd 8:30 KSH A kormányzati szektor egyenlege Q1
július 2. kedd 11:00 ÁKK 3 hónapos dkj aukció  
július 3. szerda 8:30 MNB Kamatstatisztikák máj.
július 5. péntek 8:30 MNB Devizatartalék jún.
július 5. péntek 8:30 KSH Külkereskedelem (első becslés) máj.
július 5. péntek 8:30 KSH Ipar (első becslés) máj.
július 5. péntek 8:30 KSH Kiskereskedelem máj.
Nemzetközi makrogazdaság
július 1. hétfő 3:45 Kína Caixin feldolgozóipari BMI jún.
július 1. hétfő 14:00 Németo. Infláció jún.
július 1. hétfő 16:00 USA ISM feldolgozóipari BMI jún.
július 2. kedd 11:00 EU Infláció jún.
július 2. kedd 11:00 EU Munkanélküliség máj.
július 2. kedd 15:30 EU Powell (Fed) beszéde  
július 2. kedd 16:00 USA Nyitott álláshelyek máj.
július 3. szerda 3:45 Kína Caixin szolgáltatóipari BMI jún.
július 3. szerda 11:00 EU Ipari termelői árak jún.
július 3. szerda 14:15 USA ADP munkanélküliség jún.
július 3. szerda 14:30 USA Munkanélküli segélykérelmek  
július 3. szerda 16:00 USA Gyáripari megrendelések máj.
július 3. szerda 16:00 USA ISM feldolgozóipari BMI jún.
július 3. szerda 20:00 USA Fed jegyzőkönyv  
július 4. csütörtök 8:00 Németo. Gyáripari megrendelések máj.
július 4. csütörtök   UK parlamenti választás  
július 4. csütörtök   USA A függetlenség napja  
július 4. csütörtök 13:30 EU EKB jegyzőkönyv  
július 5. péntek 8:00 Németo. Ipari termelés máj.
július 5. péntek 11:00 EU Kiskereskedelem máj.
július 5. péntek 14:30 USA Munkanélküliség jún.
július 7. vasárnap   Franciao. parlamenti választás  
Forrás: Portfolio-gyűjtés

Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A vezető amerikai, ázsiai európai és régiós részvényindexek közül idén 21,3 százalékos elmozdulással a Nikkei index áll az élen, a sereghajtó 0,9 százalékos emelkedéssel a CSI 300 index.
  • A hazai blue chipek közül idén a legjobban a Magyar Telekom részvénye teljesített 53,4 százalékos emelkedéssel, a sor végén a Mol papírja áll 3,7 százalékos emelkedéssel.
  • A fontosabb nyersanyagok közül év eleje óta az Ezüst árfolyama már 26,1 százalékot emelkedett.
Fontosabb instrumentumok
  Árfolyam 1 nap 1 hét 1 hónap Idén 1 év 5 év
Amerikai részvényindexek              
Dow Jones 39 308 -0,1% 0,5% 1,9% 4,3% 14,2% 45,8%
S&P 500 5 537,02 0,5% 1,1% 4,8% 16,1% 24,3% 84,8%
Nasdaq 20 186,63 0,9% 2,2% 8,5% 20,0% 32,7% 156,9%
Ázsiai részvényindexek              
Nikkei 40 580,76 1,3% 2,3% 4,3% 21,3% 20,2% 87,5%
Hang Seng 17 978,57 1,2% -0,6% -2,3% 5,5% -6,9% -37,7%
CSI 300 3 463,41 -0,2% -0,5% -3,5% 0,9% -11,0% -11,0%
Európai részvényindexek              
DAX 18 374,53 1,2% 1,2% -1,3% 9,7% 14,3% 45,6%
CAC 7 632,08 1,2% 0,3% -4,6% 1,2% 3,3% 35,8%
FTSE 8 171,12 0,6% -0,7% -1,1% 5,7% 8,6% 7,4%
FTSE MIB 33 844,95 1,1% 0,9% -2,4% 11,5% 19,0% 54,5%
IBEX 11 056,8 1,3% 0,2% -3,0% 9,5% 14,6% 17,7%
Régiós részvényindexek              
BUX 71 738,75 0,4% 1,0% 3,3% 18,3% 42,5% 75,0%
ATX 3 680,42 0,6% 2,3% -0,5% 7,1% 15,8% 22,3%
PX 1 567,22 0,5% 1,8% 1,0% 10,8% 21,9% 49,4%
WIG20 87 927,06 0,5% 0,1% 1,3% 12,1% 29,4% 44,9%
Magyar blue chipek              
OTP 17 915 0,6% 0,6% 2,0% 13,4% 48,9% 49,4%
Mol 2 930 0,8% 3,2% 3,9% 3,7% -2,3% -4,6%
Richter 9 535 -0,3% -0,7% -1,7% 9,0% 13,9% 79,9%
Magyar Telekom 1 046 0,0% 1,8% 5,2% 53,4% 158,0% 146,1%
Nyersanyagok              
WTI 85,19 1,3% 3,7% 13,2% 18,5% 22,1% 48,7%
Brent 87,05 0,0% 1,6% 10,9% 12,0% 16,6% 37,8%
Arany 2 363,24 1,5% 2,7% 1,0% 14,4% 22,6% 66,4%
Ezüst 30,59 3,8% 5,9% 0,2% 26,1% 34,4% 99,7%
Devizák              
EURHUF 394,7800 -0,1% -0,4% 0,9% 3,3% 5,3% 22,4%
USDHUF 365,3848 -0,6% -1,6% 1,5% 5,6% 6,3% 27,8%
GBPHUF 466,0901 0,0% -0,6% 1,7% 5,7% 7,1% 29,7%
EURUSD 1,0805 0,6% 1,2% -0,6% -2,2% -0,9% -4,2%
USDJPY 161,4450 0,0% 0,5% 3,4% 14,5% 11,8% 49,8%
GBPUSD 1,2762 0,7% 1,1% -0,1% 0,1% 0,6% 1,6%
Kriptovaluták              
Bitcoin 60 142 -3,0% -1,1% -12,6% 36,1% 93,0% 402,5%
Állampapírok              
10 éves amerikai állampapírhozam 4,35 -1,9% 0,6% -1,4% 12,4% 12,7% 122,3%
10 éves német állampapírhozam 2,54 -1,9% 4,5% -1,2% 26,8% 4,3% -760,4%
10 éves magyar állampapírhozam 6,98 -0,3% 2,3% 1,6% 17,7% -1,8% 187,2%
Forrás: Refinitiv, Portfolio

Címlapkép forrása: 2019 Yiu Yu Hoi

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Valamit tervez a kormány - Mi lesz az OTP-vel?
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
A Lidl is beszáll az autómegosztásba