Portfolio signature

Folytatódik a mémrészvény-őrület - Ez a részvény négyszerezett ma

Portfolio
Az eredeti mémrészvény-őrület 2021-ben volt, de az elmúlt hetekben ahhoz valami nagyon hasonló történik, több részvénynek is megtépték az árfolyamát, most a Koss volt soron.

2021-ben volt az első kör

2021 elején volt a mémrészvény-őrület első köre, annak a lényege, hogy egyes, korábban a befektetők által kevésbé figyelt részvény árfolyama hatalmas forgalom mellett hirtelen kilőtt, nagyrészt az internetes közösségek, különösen a Reddit fórumok felhasználóinak hathatós közreműködésével. A legismertebb mémrészvény a GameStop nevű videójáték-kereskedő cég papírja volt, de nagyot emelkedett az AMC Entertainment és a BlackBerry is.

A mémrészvények felfutása alapvetően a tőzsdei spekuláció és a közösségi média keresztezéséből származott. A Reddit egyik alforumán, a WallStreetBets-en a felhasználók elkezdték megosztani a különböző részvényekkel kapcsolatos spekulációikat és befektetési ötleteiket, a fórumon nagy követőtábor alakult ki, az ott összegyűlő befektetők együtt fellépve képesek voltak jelentős piaci mozgásokat előidézni.

A GameStop esete különösen emlékezetes, a cég részvényeit sok nagy alapkezelő shortolta, ezzel szemben a Reddit-közösség hatalmas mennyiségű részvényt kezdett vásárolni, ami az árfolyam gyors emelkedését, és a short pozíciók gyors zárását eredményezte.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés